Οι βουλευτές της ΝΔ «τρέμουν» τις πρόωρες εκλογές – Έντονο παρασκήνιο μετά τις ευχές για το Πάσχα

Έντονο παρασκήνιο τις τελευταίες ημέρες εντός της Νέας Δημοκρατίας, καθώς αρκετοί βουλευτές διάβασαν τα σενάρια για πρόωρες εκλογές και τρομοκρατήθηκαν.

Oρισμένοι από τον κύκλο του πρωθυπουργού πιέζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει εκλογές άμεσα, δηλαδή τον Μάιο, επειδή θεωρούν ότι μετά θα είναι πολύ αργά και η ΝΔ θα υποστεί συντριβή, με το ποσοστό της να πέφτει κάτω και από το 20%. Επιπρόσθετα υπάρχει και τον σενάριο, το οποίο φαντάζει και πιο λογικό, περί προσφυγής στις κάλπες τον Σεπτέμβριο. Παρόλα αυτά και τα δύο σενάρια δεν ικανοποιούν τους περισσότερους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ευάγγελος Αντώναρος είχε αναφερθεί σε πολλούς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που «βράζουν» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά δεν μιλούν γιατί δεν τους συμφέρει.

Οι βουλευτές αυτοί προτιμούν να γίνουν οι εκλογές στο τέλος της τετραετίας και ο λόγος είναι απλός. Ακόμα και εάν η Νέα Δημοκρατία έχει ένα ποσοστό κοντά στο 25%, τότε θα έχει περίπου 75-80 έδρες. Αυτό το ποσοστό φαίνεται ότι είναι το «ταβάνι» της «γαλάζιας» παράταξης. Επομένως από τους 157 βουλευτές που είναι τώρα στη Βουλή τουλάχιστον οι μισοί θα βρεθούν… εκτός.

Υπολογίζεται ότι από τους 157 βουλευτές της ΝΔ που βρίσκονται τώρα στη Βουλή αναμένεται να ξαναμπούν οι 40! (στην καλύτερη περίπτωση).

Αυτό προκαλεί ένταση στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι πληροφορίες στα τηλεφωνήματα που έγιναν για τα «Χρόνια Πολλά» για το Πάσχα, υπήρξαν και συζητήσεις για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών.

Οι περισσότεροι βουλευτές ζήτησαν να μην γίνουν άμεσα, κάτι με το οποίο φέρεται να συμφώνησε και ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με διαρροές, ο Μητσοτάκης θα έπαιρνε μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα την τελική απόφαση για το εάν θα προσφύγουμε στις κάλπες άμεσα, όπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι η απόφαση του είναι να περιμένουμε τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο, καθώς η ανακοίνωση για αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 50 ευρώ δεν έχει αλλάξει το πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;