Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Ξεχάστε Fuel Pass 3 και επιδότηση του πετρελαίου κίνησης

  Κλείνει τα αυτιά της η κυβέρνηση στην απόγνωση της κοινωνίας μπροστά σε έναν δύσκολο χειμώνα ακρίβειας.

  Κάθε ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων ουσιαστικής στήριξης των νοικοκυριών απέναντι στο ράλι τιμών των καυσίμων, που συμπαρασύρει και τις τιμές των προϊόντων, έκοψε ο Χρήστος Σταϊκούρας. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Οικονομικών έσπευσε να ξεκαθαρίσει – όπως άλλωστε το είχε κάνει ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης από τη Σύνοδο Κορυφής διαψεύδοντας προηγούμενες δικές του υποσχέσεις – ότι η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να προχωρήσει σε επιδότηση στην αντλία του πετρελαίου κίνησης, ενώ «δεν έχει τεθεί θέμα για fuel pass 3».

  «Ισχύουν τα μέτρα της Θεσσαλονίκης» επαναλάμβανε στις συνεχείς σχετικές ερωτήσεις ο υπουργός Οικονομικών. «Ισχύει ό,τι είπε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη. Δεν είπε ούτε για το ένα, ούτε για το άλλο», συνέχισε.

  Ο υπουργός Οικονομικών ισχυρίστηκε ότι δεν μπορεί να γίνει μείωση των φόρων οριζόντια, επικαλούμενος το Eurogroup σύμφωνα με το οποίο – όπως είπε – οι μειώσεις πρέπει να είναι στοχευμένες. Υποστήριξε δε ότι η οριζόντια μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης έχει τεράστιο δημοσιονομικό κόστος, «1 δισ. που δεν το αντέχουμε».

  «Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν μπορεί να υπάρξουν μελλοντικά νέες παρεμβάσεις, αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε κάθε εβδομάδα για νέες παρεμβάσεις. Έχουμε δώσει περισσότερα από κάθε άλλο κράτος, έχουμε πρωτογενές έλλειμα και ουσιαστικά από την αντιπολίτευση μας λένε αυξήστε το έλλειμα. Εκτιμάμε ότι θα τρέξουμε με έλλειμα 1,7%» υποστήριξε.

  Ψυχρολουσία επιφύλαξε ο Χρήστος Σταϊκούρας και για τους συνταξιούχους, τους οποίους η κυβέρνηση κορόιδεψε να μην διεκδικήσουν δικαστικά τα αναδρομικά. «Η κυβέρνηση τιμά τις δικαστικές αποφάσεις» περιορίστηκε να πει, επιβεβαιώνοντας ότι δεν θα πάρουν τίποτα όσοι δεν προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη.

  «Τα αναδρομικά υπερβαίνουν τα 2 δισ. ευρώ, η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ, νέα επιταγή ακρίβειας είναι κάποια εκατομμύρια, επιδότηση στην αντλία είναι κάποια εκατομμύρια ευρώ. Αντιλαμβάνεστε ότι εδώ δεν υπάρχουν οι δυνατότητες να μοιράζουμε δισεκατομμύρια κάθε εβδομάδα» έδωσε το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ