Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Μήπως κάποιοι επιθυμούν μία επισιτιστική κρίση;

  Εντύπωση προκαλεί η χθεσινή πυρκαγιά που ξέσπασε στην Γαλλία, στην μεγαλύτερη αγορά φρέσκων τροφίμων στον κόσμο, στην Rungis, ως προς την έκτασή της και κυρίως ως προς τα αίτια που την προκάλεσαν.

  Σε μία εποχή όπου υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις τροφίμων μία τέτοια καταστροφή δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

  Το μέγεθος του συγκεκριμένου κέντρου προκαλεί δέος καθώς είναι μία ολόκληρη πόλη τουλάχιστον 12.000 εργαζομένων μέσα στη γαλλική πρωτεύουσα και αποτελεί μία παγκόσμια πύλη προς την ηπειρωτική Ευρώπη μέσω της οποίας διακινούνται εκατομμύρια τόνοι προϊόντων.

  Μόνο η είδηση της καταστροφής μπορεί να προκαλέσει τρομακτική αύξηση των τιμών στα τρόφιμα πέραν του αυτονόητου της ελλείψεώς τους.

  Η Αγορά Rungis εκτείνεται σε σχεδόν 600 στρέμματα -έκταση μεγαλύτερη από το Μονακό- με δεκάδες εστιατόρια, τράπεζες, ταχυδρομείο, ακόμη και αστυνομικό τμήμα. Εκτιμάται ότι διακινούνται ετησίως τρία εκατομμύρια τόνοι προϊόντων διατροφής προκειμένου να σιτιστούν 18 εκατομμύρια άνθρωποι.

  Aν ήταν μία μεμονωμένη καταστροφή ίσως δεν θα ανησυχούσε κανείς. Όμως τα δύο τελευταία χρόνια, μόνο στις ΗΠΑ και μέχρι το καλοκαίρι του 2022, έλαβαν χώρα 90 τέτοια περιστατικά σε αντίστοιχες αγορές τροφίμων!

  Συγκεκριμένα στην πολιτείες Georgia, Illinois, κ.α. εκατομμύρια κοτόπουλα και γαλοπούλες καταστράφηκαν σε δεκάδες φάρμες. Μέσα σε μία εβδομάδα δύο αεροπλάνα συνετρίβησαν πάνω σε μονάδες επεξεργασίας τροφίμων!

  Τα περιστατικά είναι πάρα πολλά για να θεωρηθούν τυχαία.

  Μην ξεχνάμε πως υπάρχει ένα ζήτημα και με τα σιτηρά από Ουκρανία και Ρωσία τα οποία όσο διαρκεί ο πόλεμος δεν είναι εξασφαλισμένα.

  Για πολλούς αυτή την δεκαετία τα τρόφιμα θα είναι ο «νέος χρυσός» γιατί χωρίς χρυσό ζεις, χωρίς φαγητό όμως όχι…

  Η υγεία και το φαγητό, είναι τα δύο πράγματα για τα οποία οι άνθρωποι φοβούμενοι μήπως τα χάσουν είναι διαθέσιμοι να πουλήσουν ακόμα και τον εαυτό τους.

  Μήπως κάποιοι επιθυμούν μία επισιτιστική κρίση;

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗpronews.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ