«Κοχλάζει» το Αιγαίο: Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις

Τις προκλητικές δηλώσεις συνεχίζουν οι Τούρκοι αξιωματούχοι σε βάρος της Ελλάδας. Αυτή τη φορά τη σκυτάλη πήρε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, λέγοντας πως η Ελλάδα πρέπει να μάθει από την ιστορία (της Μικρασιατικής Καταστροφής) και να μην επιδιώκει νέες περιπέτειες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε σε ειδική τηλεοπτική δημοσιογραφική εκπομπή με τίτλο «Η Ανατολία ρωτάει» πως παρά την έκκληση της Τουρκίας για διάλογο, ορισμένοι πολιτικοί, ειδικά στην Ελλάδα, συνέχισαν να αυξάνουν τις ενέργειες και τις συζητήσεις τους με προκλητικό τρόπο, σύμφωνα με τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.

Όπως είπε όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η Τουρκία είναι ένας ισχυρός, αξιόπιστος και αποτελεσματικός σύμμαχος, τονίζοντας πως: «Ελπίζουμε ότι το Αιγαίο και η Μεσόγειος θα γίνει μια θάλασσα φιλίας αλλά είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας και μπορούμε να το κάνουμε και αυτό».

Αναφέρθηκε, δε, και στην 100η επέτειο από τη «Μεγάλη Νίκη» (όπως ονομάζεται στην Τουρκία η Μικρασιατική Καταστροφή) τονίζοντας πως οι Τούρκοι τότε σταμάτησαν «την άθλια απόπειρα εισβολής και τις θηριωδίες στην Ελλάδα πριν από έναν αιώνα».

Σε αυτό το σημείο απείλησε την Ελλάδα λέγοντας πως πρέπει να μάθει από την ιστορία και να μην επιδιώκει νέες περιπέτειες που θα οδηγήσουν σε απογοήτευση.

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο με τον εξοπλισμό των νησιών

Σημειώνεται πως την Πέμπτη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην ομιλία του στη Διάσκεψη των Πρέσβεων αναφέρθηκε στον εξοπλισμό των νησιών:

«Η Τουρκία δείχνει θέληση για μια συνολική λύση αλλά και η Ελλάδα καθυστερεί. Ειδικά στα νησιά που βρίσκονται κοντά μας, δηλαδή στα νησιά που δόθηκαν υπό όρους στην Ελλάδα με την Συνθήκη της Λωζάνης και την Συμφωνία των Παρισίων του 1947, είναι ξεκάθαρο και προφανές ότι η Ελλάδα τα εξοπλίζει. Το φέραμε επίσης στην ημερήσια διάταξη του ΟΗΕ. Το ίδιο και σε άλλες χώρες. Το φέραμε ως ζήτημα στην ημερήσια διάταξη της διεθνούς κοινότητας. Και αυτό θα το παρακολουθήσουμε. Διότι πρόκειται για ξεκάθαρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμφωνιών. Δεν είναι δυνατόν να ανεχτούμε την ξεκάθαρη παραβίαση».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαξίμου 2015: Το απειλητικό μήνυμα πανίσχυρου εκδότη που «πάγωσε» κορυφαίο υπουργό του Αλέξη Τσίπρα – Η αλήθεια για τους εκβιασμούς στα media

Πρωτοκλασάτος υπουργός δείχνει SMS εκδότη με έμμεση απειλή για πρωτοσέλιδο. Το περιστατικό που αποκαλύπτει πώς λειτουργούσε η πίεση.

Ο Μάκης Βορίδης στη «Γη της Ελιάς»; Παραιτήθηκε και πάει… Μάνη με ρόλο-έκπληξη!

Ο Μάκης Βορίδης παραιτήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και φημολογείται ότι θα παίξει στη "Γη της Ελιάς" ως Επιθεωρητής Επιδοτήσεων!

Αποκάλυψη-βόμβα: Η υπόθεση ΙVEN και ο ρόλος του Κυριάκου Μητσοτάκη – Το προηγούμενο «σκάνδαλο επιδοτήσεων» πριν τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Αποκάλυψη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Η υπόθεση της Iven A.E., οι επιδοτήσεις του Γ' ΚΠΣ, η άρση ασυλίας και οι ομοιότητες με το σημερινό σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ναύαρχος Αποστολάκης: Σοβαρές καταγγελίες για τις επιπτώσεις του έργου του Λάτση – Ποιος πληρώνει τις ρήτρες εκατομμυρίων ευρώ;

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης καταγγέλλει τα προβλήματα των έργων στο Ελληνικό: κυκλοφορία, ηχορύπανση, πλημμύρες και απώλεια πρασίνου.