Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Η Ευρώπη ετοιμάζεται για δύσκολο χειμώνα την ώρα που η Gazprom ανακοινώνει κέρδη ρεκόρ

  Η Ευρώπη στη δίνη της ενεργειακής κρίσης ψάχνει μέτρα για να μπει «φρένο» στο ράλι των τιμών και η Gazprom ανακοινώνει κέρδη – ρεκόρ, εν μέσω κλεισίματος -για μερικές ημέρες – του αγωγού Nord Stream 1.

  Η ΕΕ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και πληρώνει το φυσικό αέριο με επταπλάσιο κόστος απ’ ό,τι οι ΗΠΑ και ο Καναδάς λόγω και της εξάρτησή της για ενέργεια από τη Ρωσία. Οι Ευρωπαίοι συνεχίζουν να πετάνε το μπαλάκι των ευθυνών στη Μόσχα κατηγορώντας την για ενεργειακό πόλεμο, αλλά στο δια ταύτα ουδέν. Όλοι μιλούν για δύσκολο χειμώνα, ενώ το αφεντικό της Shell προειδοποίησε ότι η κρίση στην ενέργεια μπορεί να κρατήσεις 5 με 10 χρόνια!

  Το Κρεμλίνο απάντησε ότι οι κυρώσεις δυσχεραίνουν την ανεμπόδιστη ροή φυσικού αερίου προς την Γηραιά Ήπειρο και δημιουργούν προβλήματα στη λειτουργία του Nord Stream 1. Οι παραδόσεις αερίου μέσω του αγωγού σταματούν από σήμερα προσωρινά, ενώ η Gazprom τις διέκοψε προς την γαλλική Engie, μέχρι νεοτέρας. Ο λόγος; Η αθέτηση πληρωμής για τις παραδόσεις που έγιναν τον Ιούλιο.

  Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός έχει μειώσει κατά 80% τις παραδόσεις φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream τους τελευταίους μήνες. Ανακοίνωσε πλέον επίσημα πως ότι ανέστειλε εντελώς τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω του αγωγού με πρόσχημα εργασίες συντήρησης, που πρόκειται να διαρκέσουν τρεις ημέρες.

  Από την άλλη, ενώ η Ευρώπη δεν ξέρει πώς θα βγάλει τον χειμώνα, η Gazprom ανακοίνωσε κέρδη ύψους 2,5 τρισεκατομμύρια ρούβλια (41,63 δισ. ευρώ) το πρώτο εξάμηνο του έτους, παρά τις κυρώσεις της Δύσης για την εισβολή στην Ουκρανία. Μάλιστα θα δώσει και μέρισμα.

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗmilitaire.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ