Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Γιατί οι ΗΠΑ δεν είναι διαθέσιμες να υπερασπιστούν την Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία

  Δεν έχει αλλάξει η στάση των ΗΠΑ αναφορικά με την ασφάλεια στο Αιγαίο, ενώ η χώρα δεν παίρνει θέση υπέρ της Ελλάδας ή της Τουρκίας, τόνισε ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα, Τζέφρι Φλέικ.

  Γιατί οι ΗΠΑ δεν είναι διαθέσιμες να υπερασπιστούν την Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία, μάλιστα το διατυμπανίζουν επισήμως με κάθε ευκαιρία.

  Τα ελληνικά συμφέροντα είναι παντελώς αδιάφορα για τους Αμερικανούς αλλά και για αυτούς που δεν τα υπερασπίζονται και δεν τα διασφαλίζουν.

  «Η συνεργασία μας για την ασφάλεια με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, την Τουρκία και την Ελλάδα, δεν βασίζεται στο να παίρνουμε θέση ή να αποσταθεροποιούμε έναν από τους εταίρους», ανέφερε μεταξύ άλλων.

  Η δήλωση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Άγκυρα Τζέφρι Φλέικ έχει ως εξής:

  «Πρόσφατα, μου τέθηκε το ερώτημα αν έχει αλλάξει η θέση των ΗΠΑ για την ασφάλεια στο Αιγαίο. Η απάντησή μου σε αυτή την ερώτηση είναι “Όχι”. Η συνεργασία μας για την ασφάλεια με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, την Τουρκία και την Ελλάδα, δεν βασίζεται στο να πάρουμε θέση ή να αποσταθεροποιήσουμε έναν από τους εταίρους.

  Επί του παρόντος, οι κοινές μας προσπάθειες επικεντρώνονται στον τερματισμό του βάναυσου και παράλογου πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.

  Η Τουρκία συνεχίζει να παρέχει πολύτιμη υποστήριξη, ιδίως με την ανάδειξη της επισιτιστικής ασφάλειας σε υψηλότερο σημείο και την εγκαθίδρυση διαλόγου μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. Η αμυντική μας συνεργασία με την Ελλάδα ενισχύει την ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, υποστηρίζοντας την Ουκρανία και τους συμμάχους μας στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

  Ο πρωταρχικός στόχος που μοιραζόμαστε με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, την Τουρκία και την Ελλάδα, είναι η διασφάλιση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας σε όλη την περιοχή».

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ