Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  «Βόμβα» από τη Gazprom με ντοκουμέντα κατά του ΝΑΤΟ: «To 2015 είχαν προσπαθήσει να ανατινάξουν τον Nord Stream 1»

  Για απόπειρα ανατίναξης του Nord Stream 1 από το ΝΑΤΟ και το 2015 κατηγορεί η Ρωσία την Συμμαχία καθώς εκπρόσωπος του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Gazprom δήλωσε ότι ΝΑΤΟϊκό υποβρύχιο τηλεχειριζόμενο σκάφος εξουδετέρωσης ναρκών είχε εντοπιστεί δίπλα στον αγωγό φυσικού αερίου.

  Σε ανακοίνωση της εποχής αναφερόταν ότι «πυροδοτικός μηχανισμός» είχε εξουδετερωθεί από τις σουηδικές βασιλικές ένοπλες δυνάμεις, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

  Συνεπώς οι Ρώσοι θεωρούν ότι το 2015 ο βασικός ύποπτος για την απόπειρα δολιοφθοράς ήταν το ΝΑΤΟ και άρα οι ΗΠΑ που επί του πρακτέου ελέγχουν εξολοκλήρου την Συμμαχία.

  Ο εκπρόσωπος της Gazprom Σεργκέι Κουπριάνοφ δήλωσε χθες στη ρωσική τηλεόραση ότι επρόκειτο για υποβρύχιο τηλεχειριζόμενο σκάφος εξουδετέρωσης ναρκών, ονόματι SeaFox, που είχε εντοπιστεί σε βάθος περίπου 40 μέτρων κοντά στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 1 που συνδέει τη Ρωσία με τη Γερμανία.

  Εξαιτίας του περιστατικού είχε διακοπεί τότε προσωρινά η ροή φυσικού αερίου, είπε ο Κουπριάνοφ κατά την τηλεοπτική συνέντευξη.

  Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom κατέχει το 51% των μετοχών της κοινοπραξίας Nord Stream AG, με έδρα την Ελβετία, που διαχειρίζεται τον αγωγό φυσικού αερίου.

  Πριν από δύο εβδομάδες πραγματοποιήθηκε επιχείρηση δολιοφθοράς στους ρωσικής κατασκευής αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα και προκλήθηκαν τέσσερις εκρήξεις.

  Δολιοφθορά η οποία βάσει κινήτρων έχει ως βασικό ύποπτο για την υλοποίησή της τις ίδιες τις ΗΠΑ.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ