Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  «Βόμβα» από τη Ζαχάροβα: «Θα στοχοποιήσουμε αμερικανικές και ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις που μεταφέρουν όπλα στην Ουκρανία»

  Για πρώτη φορά από την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία η Ρωσία διαμέσου της Μαρίας Ζαχάροβα απείλησε ευθέως ότι θα στοχοποιήσει αμερικανικές και ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις αν προσπαθήσουν να μεταφέρουν όπλα στην ουκρανική επικράτεια.

  Πρόκειται για την πιο σαφή απειλή της Ρωσίας κατά των δυτικών χωρών και μάλιστα εναντίον των ίδιων των ΗΠΑ.

  Όσο η Ρωσία δεν κλείνει τους διαδρόμους μεταφοράς όπλων και δεν επιβάλει απαγόρευση πτήσεων πάνω από την Ουκρανία, οι Ουκρανοί θα συνεχίζουν να εξοπλίζονται από τους Δυτικούς και να προβάλουν δυσανάλογη για τις πραγματικές τους δυνατότητες αντίσταση.

  Μία αντίσταση που κοστίζει βαριές απώλειες στους Ρώσους.

  Οι ΗΠΑ στέλνουν νέα τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα στην Ουκρανία, τα οποία, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, είναι ιδανικά για τις ανάγκες του ουκρανικού στρατού.

  Το νέο σύστημα, που βαφτίστηκε Phoenix Ghost, αναπτύχθηκε από την αμερικανική Αεροπορία, εξήγησε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κέρμπι χθες Πέμπτη.

  Τουλάχιστον 120 τέτοια UAVs θα φθάσουν σύντομα στο Κίεβο στο πλαίσιο του πιο πρόσφατου πακέτου αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας, αξίας 800 εκατ. δολαρίων.

  Η ανάπτυξη του νέου συστήματος είχε αρχίσει προτού ξεσπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, σημείωσε ο κ. Κέρμπι. Απαιτεί ελάχιστη εκπαίδευση για τους ουκρανούς στρατιωτικούς που έχουν εξοικειωθεί με παρόμοια συστήματα, όπως τα Switchblades.

  Τα χαρακτηριστικά των πολεμικών Drones

  Αυτά τα τελευταία είναι μικρά UAVs που μπορούν να πετούν ωσότου ο χειριστής τους να εντοπίσει στόχο μέσω των αισθητήρων τους και να τα κατευθύνει να τον πλήξουν. Ορισμένοι αναλυτές τα αποκαλούν «ιπτάμενα πυρομαχικά».

  Το σύστημα Phoenix Ghost «προσφέρει παρόμοιες δυνατότητες με τη σειρά μη επανδρωμένων συστημάτων Switchblade — παρόμοιες, αλλά όχι ακριβώς ίδιες», σύμφωνα με τον κ. Κίρμπι, που δεν θέλησε να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

  Το Πεντάγωνο θα συνεργαστεί «απευθείας με τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις» για την εκπαίδευση των χειριστών του, πρόσθεσε.

  Ως αυτό το στάδιο, η Ουάσινγκτον έχει ανακοινώσει τουλάχιστον οκτώ πακέτα βοήθειας στον ουκρανικό στρατό.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ