Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  «Ίσες αποστάσεις» από το ΝΑΤΟ – Ζητά προκλητικά από την Ελλάδα να λύσει με διάλογο τις «διαφορές» με την Τουρκία

  Ίσες αποστάσεις από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, σε συνέντευξή του στο κανάλι Haberturk. Ο ίδιος ρωτήθηκε για την οπτική του ΝΑΤΟ σχετικά με την ένταση Ελλάδας – Τουρκίας και απάντησε:

  «Και οι δύο χώρες είναι πολύτιμοι, αξιόλογοι σύμμαχοι. Και οι δύο χώρες, η Τουρκία και η Ελλάδα, συμβάλλουν στο ΝΑΤΟ, σε επιχειρήσεις, σε αποστολές, με διαφορετικούς τρόπους. Και το εκτιμούμε αυτό. Συνεργαζόμαστε καθημερινά, σε στρατιωτικές μας επιχειρήσεις, σε άλλες επιχειρήσεις.

  Και πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό. Πιστεύουμε ότι ενισχύουν το ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα, αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν διαφορές. Και ενθαρρύνουμε και τις δύο χώρες να τις επιλύσουν ως σύμμαχοι σε αυτό το πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης. Ως ΝΑΤΟ, θα θέλαμε να βοηθήσουμε στην επίλυση όλων αυτών των διαφορών».

  Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ μιλά σαν να μην έφυγε η Τουρκία από το τραπέζι του διαλόγου, σαν να μην είναι η Άγκυρα που προκαλεί καθημερινά και απειλεί πλέον μέχρι και την εδαφική κυριαρχία σε νησιά του Αιγαίου. Αντ’ αυτού, ο γνωστός Γενς Στόλτενμπεργκ επιλέγει να μιλήσει για αναγνωρισμένες από το ΝΑΤΟ διαφορές – δεν μας είπε ποιες – και δηλώνει ότι το ΝΑΤΟ θέλει… να βοηθήσει.

  Βεβαίως, για άλλη μια φορά έπλεξε το εγκώμιο στην Τουρκία αναφερόμενος στον διάδρομο σιτηρών. «Η διαμεσολάβηση της Τουρκίας για τη συμφωνία του διαδρόμου σιτηρών, η οποία επέτρεψε την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών σε όλο τον κόσμο, ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα και έδειξε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της Τουρκίας.

  Αυτή τη στιγμή αυτές οι δύο χώρες (FIN SWE) εκπληρώνουν τους κανόνες της συμφωνίας τους με την Τουρκία, ιδίως όσον αφορά την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Φυσικά, έχουν επίσης απομακρύνει τα εμπόδια για τις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία. Είναι έτοιμοι και να συνεργαστούν με την Τουρκία για το θέμα αυτό».

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ