Φουντώνουν οι φήμες ότι η Καϊλή θα ζητήσει διαζύγιο από τον Τζόρτζι – Νέα ονόματα στην υπόθεση

Μέχρι αργά χθες το βράδυ οι βελγικές Αρχές δεν είχαν αφήσει να διαρρεύσει τίποτα σε σχέση με την απολογία του Αντόνιο Παντσέρι. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ο Ιταλός «εγκέφαλος» του μεγαλύτερου σκανδάλου στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ενωσης «κελάηδησε» για όλους και για όλα. Το γεγονός πως ο Αντόνιο Παντσέρι «έδωσε» όσα του ζήτησαν οι βελγικές δικαστικές Αρχές αποδεικνύεται εμμέσως από την είδηση του ιταλικού πρακτορείου ειδήσεων Ansa, το οποίο ανέφερε πως η κόρη και η σύζυγος του Αντόνιο Παντσέρι, Σίλβια Παντσέρι και Μαρία Ντολόρες Κολεόνι, πρόκειται σύντομα να αφεθούν ελεύθερες.

Σύμφωνα με πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης, αυτό σημαίνει ότι ο Αντόνιο Παντσέρι αποκάλυψε στις ανακρίσεις του επαρκή στοιχεία και ότι ο ρόλος των δύο γυναικών στην όλη υπόθεση του Κατάρ-gate έπαψε να θεωρείται κύριας σημασίας. Σημειώνεται πως οι δύο γυναίκες βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό στην Ιταλία, μετά τη σύλληψή τους, στις 9 Δεκεμβρίου. Η άρση του μέτρου αυτού και η απελευθέρωσή τους θεωρούνται συνέπειες της απόφασης των βελγικών εισαγγελικών Αρχών να αποσύρουν το αίτημα έκδοσης της Παντσέρι και της Κολεόνι στις Βρυξέλλες.

Νέα ονόματα
Την ίδια ώρα, οι διαρροές από τις Βρυξέλλες λένε ότι προτίθεται να δώσει νέα ονόματα και νέες χώρες, όπως άλλωστε προβλέπει και η συμφωνία που έχει κάνει με τις Αρχές, ενώ υπάρχει έντονη φημολογία ότι θα βάλει στο κάδρο και Γάλλους ευρωβουλευτές. Σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλλες, ο Παντσέρι επιθυμεί να βγάλει από πάνω του τον ρόλο του εγκεφάλου στην υπόθεση αυτή, «δείχνοντας» προς το Κατάρ.

Το σκάνδαλο Κατάρ-gate φαίνεται όμως πως έχει διαρρήξει οριστικά τις σχέσεις μεταξύ της όμορφης Εύας και του Ιταλού ζεν πρεμιέ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι βρίσκεται ένα βήμα πριν από τον χωρισμό, με την πλευρά της Εύας Καϊλή να υπογραμμίζει ότι εμπιστεύτηκε τον λάθος άνθρωπο. «Αισθάνεται προδομένη για τη βαλίτσα από τον άνθρωπο που εμπιστεύτηκε. Αναρωτιέται πώς επέτρεψε σε αυτό το “τοξικό τέρας” να είναι μέσα στο σπίτι τους και να μην την έχει ενημερώσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Λίγες ώρες αργότερα, ωστόσο, θέλησε να αποσαφηνίσει ότι η Εύα Καϊλή δεν αποκάλεσε ποτέ «τοξικό τέρας» τον σύντροφό της, αλλά έτσι αποκάλεσε τα λεφτά που διαπίστωσε ότι βρίσκονταν κρυμμένα στο σπίτι της. Σε ό,τι σχετίζεται με αναφορές και δημοσιεύματα για σχέσεις και επαφές της Εύας Καϊλή με τη Ρωσία, ο συνήγορός της είπε ότι «στη δικογραφία που έχω στα χέρια μου δεν υπάρχουν αναφορές για σχέσεις με τη Ρωσία». Τέλος, σήμερα ο Φραντσέσκο Τζόρτζι αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες, προκειμένου να κριθεί αν θα παραμείνει προφυλακισμένος ή θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με ρεπορτάζ του iEidiseis, χωρίς αποτελέσματα είναι η έρευνα του προέδρου της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος Χαράλαμπου Βουρλιώτη για τα 28.000.000 ευρώ που φέρεται ότι έχουν κατατεθεί σε λογαριασμούς της κατηγορούμενης και προφυλακισμένης ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή και μελών της οικογένειάς της σε τράπεζα της λατινοαμερικανικής χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απάντηση στο αίτημα Βουρλιώτη από την αντίστοιχη Αρχή του Παναμά για το αν υπάρχουν τραπεζικοί λογαριασμοί της ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή, του συζύγου της και μελών της οικογένειάς της ήταν αρνητική.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Η στιγμή που η Ράνια Τζίμα «κατάπιε τη γλώσσα της» με τον Στέφανο Κασσελάκη (vid)

Δείτε τι συνέβη στον τηλεοπτικό αέρα του Mega Channel...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...