Σκάνδαλο Novartis: Ο Άδωνις απειλεί τους δικαστές με προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη

Την υποκριτική στάση της ΝΔ απέναντι όχι μόνο στην ελληνική κοινωνία αλλά και στον θεσμό της δικαιοσύνης αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίο δήλωσε αναφορικά με το σκάνδαλο Novartis ότι θα είναι ο πρώτος υπουργός που θα προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια εναντίον της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Ο υπουργός Ανάπτυξής και Επενδύσεων μετά και την εισαγγελική πρόταση για παραπομπή ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων του Κωνσταντίνου Φρουζή και δύο γιατρών σχετικά με το σκάνδαλο Novartis, μιλώντας σήμερα στα «Παραπολιτικά FM» αυτοπαρουσιάστηκε ως θύμα. «Εγώ και ο κ. Αβραμόπουλος ελεγχόμαστε 5 χρόνια. [ ] Πέντε χρόνια η ελληνική δικαιοσύνη δεν έχει καταφέρει να αποφανθεί εάν πρέπει να βάλει στο αρχείο τη υπόθεση Αβραμόπουλου και Γεωργιάδη ή αν πρέπει να μας οδηγήσει σε κύρια ανάκριση».

Ο κ. Γεωργιάδης ενώ στο παρελθόν έχει απειλήσει δικαστές, μάρτυρες, πολιτικούς αντιπάλους και δημοσιογράφους ότι θα τους «γδάρει», επικαλέστηκε τα ανθρώπινα δικαιώματα κάνοντας λόγω για «αδράνεια των εισαγγελέων».

Μετά και από αυτή τη δήλωση είναι προφανές ότι πάνε στον κάλαθο των αχρήστων τα περί αξιόπιστης και ανεξάρτητης δικαιοσύνης που κατά καιρούς ξεστομίζουν τα «γαλάζια» στελέχη, καθώς ο κ. Γερωγιάδης εκτός από υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης είναι και αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Αξίζει τέλος να υπενθυμίσουμε ότι για τον Νίκο Μανιαδάκη, ο οποίος όπως έχει παραδεχτεί στο παρελθόν ο κ. Γεωργιάδης, υπουργός Υγείας την επίμαχη περίοδο, ήταν άτυπος σύμβουλός του η Εισαγγελία Εφετών έχει ασκήσει έφεση κατά του απαλλακτικού βουλεύματος που το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, αναφορικά με την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας. Πλέον, την υπόθεση εξετάζει το Συμβούλιο Εφετών από την αρχή.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης:

«Κάνω δημόσια έκκληση στο ΣΥΡΙΖΑ αν μπορούν να τοποθετηθούν σε αυτό. Όταν κάποιος λεει ότι είναι υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προφανώς δεν εννοεί τα ανθρώπινα δικαιώματα των φίλων του και των μελών του κόμματός του αλλά εννοεί όλων και ιδιαιτέρως των αντιπάλων του. Εγώ και ο κ. Αβραμόπουλος είμαστε δύο πρόσωπα που το θεμελιώδες ανθρώπινό μας δικαίωμα στη Δικαιοσύνη έχει παραβιαστεί απροκάλυπτα; Όχι μόνο για το τεκμήριο της αθωότητας, προφανώς το τεκμήριο της αθωότητας αλλά αυτό πες μες την πολιτική διαμάχη έχει πάει περίπατο αλλά χθες και σήμερα πρέπει εγώ να υφίσταμαι έναν εκ νέου διασυρμό από το Documento και από τη Δημοκρατία για τη Novartis γιατί κάποιος εισαγγελέας έχει ασκήσει μια δίωξη στον κ. Φρουζή για δύο γιατρούς.

Θέλω να υπενθυμίσω ότι ο κ. Φρουζής έχει πάει για δύο παρόμοιες δίκες για άλλους γιατρούς και έχει αθωωθεί και πρωτοδίκως και εφεσιακώς αλλά αυτό το αφήνω, ο Φρουζής θα πάει στα δικαστήρια και θα αποδείξει την αθωότητά του όπως εκείνος νομίζει. Αυτή είναι μια εισαγγελική πρόταση και η εισαγγελική πρόταση στο δυτικό κόσμο δεν είναι τεκμήριο ενοχής ποτέ γιατί η δουλειά των εισαγγελέων είναι κατά βάση να κατηγορούν. Πάω όμως στο κομμάτι που αφορά τους πολιτικούς, σύμφωνα με τους νόμους της Ελλάδος μια προκαταρκτική έρευνα μπορεί να διαρκέσει έως 6 μήνες και μπορεί να παραταθεί για σπουδαίο λόγο για εύλογο χρονικό διάστημα. Γιατί η προκαταρκτική έρευνα είναι να δούμε αν υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για να πας στην κύρια ανάκριση. Εγώ και ο κ. Αβραμόπουλος ελεγχόμαστε 5 χρόνια. Εγώ δεν ζητάω διακριτική διαχείριση επειδή είμαι υπουργός ή βουλευτής, δεν μ’ αρέσει η διακριτική μεταχείριση δεν έχω ζητήσει ποτέ στη ζωή μου σε τίποτα άλλο να μην έχω διακριτική μεταχείριση άλλο να έχω δυσμενή μεταχείριση. Διότι 5 χρόνια η ελληνική δικαιοσύνη δεν έχει καταφέρει να αποφανθεί εάν πρέπει να βάλει στο αρχείο τη υπόθεση Αβραμόπουλου και Γεωργιάδη ή αν πρέπει να μας οδηγήσει σε κύρια ανάκριση.

Δημοσιογράφος: Άρα λέτε ότι είστε όμηρος της δικαιοσύνης;

Α.Γεωργιάδης: Προφανώς, με την αδράνεια των εισαγγελέων μπορεί ο Φιλιππάκης και ο Βαξεβάνης να κάνουν αυτά τα πρωτοσέλιδα και ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αυτές τις ανακοινώσεις.

Έχω πει ότι 1η Ιανουαρίου έχω ήδη γράψει την αγωγή μου κατά της ελληνικής Δικαιοσύνης, θα είμαι ο πρώτος εν ενεργεία υπουργός κράτους μέλους της ΕΕ που θα στραφεί κατά της Δικαιοσύνης της χώρας του. Το θεωρώ τεράστιο εξευτελισμό και για την ελληνική δημοκρατία και για την ελληνική Δικαιοσύνη δεν μου μένει όμως άλλος τρόπος να αμυνθώ έναντι της πρωτοφανούς αδράνειας και ανικανότητας. Εδώ υπάρχουν αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που απαγορεύουν να καθυστερήσει τόσο πολύ. Εγώ δεν λέω τι να αποφασίσει οι κ. Εισαγγελείς ας αποφασίσουν ότι θέλουν αλλά ας αποφασίσουν. Δηλαδή πρέπει να υφίσταμαι εγώ και η οικογένειά μου τα πρωτοσέλιδα του Βαξεβάνη και του Φιλιππάκη γιατί δεν μπορούν να ξεχωρίσουν δύο γαιδάρων άχυρα!»

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....