«Προδότη, δεν σεβάστηκε ούτε την…» – Η Καϊλή «καίει» τον σύντροφό της – Τι είπε στις καταθέσεις της για τις βαλίτσες και τα χρήματα

Η Εύα Καϊλή επιμένει ότι δεν γνώριζε τίποτα για το Qatargate, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου χαρακτήρισε το μέγεθος της διερεύνησης των καταγγελιών, μοναδικό για τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

H πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, παραμένει για 21η ημέρα προφυλακισμένη στις φυλακές του Χάρεν, στις Βρυξέλλες.

Mέσω του δικηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, απάντησε στα τελευταία δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ που υποστηρίζουν ότι προσπάθησε να εξαφανίσει στοιχεία, ρίχνοντας το φταίξιμο στον σύζυγό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, για τα χρήματα που βρέθηκαν στην οικία της, τη μέρα που συνελήφθη.

«Δεν ήξερα τίποτα για τα χρήματα, τις διαδρομές και τις τσάντες. Όλα τα έμαθα την ημέρα της σύλληψης μου. Δεν έχω να κρύψω τίποτα», φέρεται να είπε στον δικηγόρο της, η Εύα Καϊλή.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, ο οποίος μίλησε στο iefimerida, η Εύα Καϊλή «θεωρεί τον σύζυγό της προδότη, ο οποίος δεν σεβάστηκε ούτε την 22 μηνών κόρη τους».

Ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε ότι η Εύα Καϊλή είναι αθώα και θα παλέψει να το αποδείξει. Μάλιστα, σημειώνει ότι «η πολιτική της πορεία θα τελειώσει μόνο αν καταδικασθεί».

Βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης: Πρωτοφανές το εύρος του Qatargate
Μιλώντας στους Financial Times, ο Βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης. Βίνσεντ Βαν Κουίκενμπορν τόνισε ότι η έρευνα έχει μέγεθος που δεν έχει ξαναδεί το Βέλγιο, προσθέτοντας ότι τα γεγονότα του Qatargate, που έχει κλονίσει τα θεμέλια των Βρυξελλών, πρέπει και να αποδειχθούν.

Η έρευνα, που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2021, έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής στη σύλληψη τεσσάρων υπόπτων, οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί για διαφθορά, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και συμμετοχή σε ομάδα οργανωμένου εγκλήματος.

Η αστυνομία έχει κατασχέσει 1,5 εκατ. ευρώ σε μετρητά από τρεις τοποθεσίες σχετικές με τους υπόπτους, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται ευρωβουλευτές, μεταξύ των οποίων και η Εύα Καϊλή, μη κυβερνητικές οργανώσεις και οι ξένες δυνάμεις του Κατάρ και του Μαρόκου.

«Καίνε» την Εύα Καϊλή δύο πρόσφατα δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ… Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...