Ο γιος του Γιώργου Τράγκα πούλησε την βίλα στην Μύκονο έναντι «μυθικού ποσού»

Με συνοπτικές διαδικασίες ο μεγάλος γιος του Γιώργου Τράγκα, Γιάννης Τράγκας, πούλησε πριν από δύο μήνες τη βίλα στον Άγιο Λάζαρο της Μυκόνου.

Όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα», το ακίνητο, τo οποίo του είχε μεταβιβάσει όσο ήταν εν ζωή ο πατέρας του, μέχρι το τέλος της καλοκαιρινής σεζόν νοικιαζόταν μέσω της πλατφόρμας Airbnb, ωστόσο, αποσύρθηκε από αυτήν και πριν από λίγες εβδομάδες άλλαξε χέρια.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», ο επιχειρηματίας Ιωάννης Τσουκαρίδης είναι ο νέος ιδιοκτήτης της πολυτελούς βίλας.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, για να την αποκτήσει ο επιχειρηματίας κατέβαλε τίμημα που άγγιξε το 1 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η κίνηση αυτή για τον Γιάννη Τράγκα ήταν επιβεβλημένη καθώς τα έξοδα για να προσλάβει δικηγόρους από την Αμερική, προκειμένου να βρει μια άκρη με τα δεκάδες ακίνητα του πατέρα του, ήταν υπέρογκα, σύμφωνα με το στενό περιβάλλον του.

Μάλιστα, ο Γιάννης Τράγκας αναγκάστηκε να προβεί σε αυτήν από τη στιγμή που η τελευταία σύζυγος του αείμνηστου Γιώργου Τράγκα, Μαρία Καρρά, φέρεται να μην υπέγραψε συγκεκριμένο συμβολαιογραφικό έγγραφο που θα ακολουθούνταν από πράξη διαχωρισμού της περιουσίας στο Μονακό.

Περιουσία με την οποία, σημειωτέον, ο Γιάννης Τράγκας θα μπορούσε να ελέγξει την περιουσία του πατέρα του στο σύνολό της, μια και, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τη διαθήκη του, του άφησε την εντυπωσιακή κατοικία που είχε στο Παρίσι και το 50% του διαμερίσματος που βρίσκεται στο Olympic Tower του Μανχάταν.

Οι τελευταίες πληροφορίες επιμένουν ότι έπειτα από έρευνες μηνών, όλες σχεδόν οι εταιρείες στις οποίες ανήκαν τα ακίνητα του Γιώργου Τράγκα στις ΗΠΑ φέρεται να έχουν κλείσει. Κάτι που σημαίνει ότι είτε τα ακίνητα σε Μαϊάμι, Λας Βέγκας, Νέα Υόρκη, Ουάσινγκτον και Μπέβερλι Χιλς πουλήθηκαν, είτε ότι ανηκουν πλέον σε νέες εταιρείες.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», μέχρι και φέτος το καλοκαίρι η εντυπωσιακή βίλα των 200 τ.μ. στον Άγιο Λάζαρο νοικιαζόταν καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν από τον μεγάλο γιο του Γιώργου Τράγκα μέσα από την πλατφόρμα Airbnb, στην οποία πλέον δεν υπάγεται.

Πρόκειται για μια οικία που προσφέρει στον ιδιοκτήτη της όλες τις ανέσεις και η οποία έχει μεγάλο αβαντάζ την εκπληκτική της θέα, αφού βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον κόλπο της Ψαρούς, σε μια περιοχή όπου η αξία των ακινήτων αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο.

Η εν λόγω βίλα απέφερε στον Γιάννη Τράγκα κάθε χρόνο ένα σταθερό εισόδημα, το οποίο από το τέλος του 2021 έγινε ακόμη πιο απαραίτητο, καθώς έπειτα από τον θάνατο του πατέρα του και τα αποκαλυπτήρια της διαθήκης του ξεκίνησε ένας ενδοοικογενειακός εμφύλιος για τον διαμοιρασμό της περιουσίας του.

Και ενώ στην αρχή ο Γιάννης Τράγκας συντάχθηκε με την τελευταία σύζυγο του πατέρα του, Μαρία Καρρά, σε ό,τι αφορούσε την κληρονομιά, χρειάστηκε τελικά να περάσουν αρκετοί μήνες για να διαπιστώσει ότι ουσιαστικά την είχε πάντα απέναντί του.

Οι συνεχείς αναβολές προγραμματισμένων συναντήσεων με τους δικηγόρους των κληρονόμων, η ιδιόχειρη διαθήκη για την οποία φέρεται να είχε γνώση η Μαρία Καρρά και τα επαναλαμβανόμενα αδιέξοδα δεν ήταν και οι καλύτεροι οιωνοί για την αίσια έκβαση του θρίλερ που εκτυλίχθηκε στη συνέχεια.

Ο Γιάννης Τράγκας δεν αποφάσισε ελαφρά τη καρδία να πουλήσει την εντυπωσιακή εξοχική κατοικία που του είχε αφήσει ο πατέρας του, η οποία είναι δίπλα ακριβώς από αυτή που μεταβίβασε στην τελευταία γυναίκα της πολυτάραχης ζωής του.

Από τη στιγμή που μαζί με τη Μαρία Καρρά ήταν οι μοναδικοί κληρονόμοι της κινητής και ακίνητης περιουσίας του εκλιπόντος, μια και ο άλλος γιος του δημοσιογράφου-εκδότη, Φρέντι Τράγκας, αποποιήθηκε ό,τι του αναλογούσε από αυτήν σε Ελλάδα και εξωτερικό, προσπάθησε να βρει την ιδανικότερη λύση.

Κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρουν γνώστες της συγκεκριμένης υπόθεσης και νομικοί κύκλοι που ενεπλάκησαν για την επίλυσή της τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα η πώληση της βίλας στον Άγιο Λάζαρο της Μυκόνου να είναι για τον πρώτο γιο του Γιώργου Τράγκα μονόδρομος.

Έτσι, ο επιχειρηματίας Ιωάννης Τσουκαρίδης, έχοντας αποκομίσει γύρω στα 25 εκατ. ευρώ από την πώληση του 90% της εταιρείας του στο κινέζικο fund Orlando-Equity Holding Limited, σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, αποφάσισε να «χτυπήσει» τη συγκεκριμένη κατοικία του Γιάννη Τράγκα στο Νησί των Ανέμων.

Μάλιστα οι δύο πλευρές τα βρήκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα και το τίμημα για το νέο απόκτημα του κ. Τσουκαρίδη ανήλθε στο 1 εκατ. ευρώ, ενώ ήδη τις τελευταίες ημέρες έχουν αρχίσει εργασίες ανακαίνισης ώστε το σπίτι να είναι έτοιμο το καλοκαίρι.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...