Νταβός: «Πάρτι» με πόρνες και συνοδούς πολυτελείας για την παγκόσμια ελίτ στην Ελβετία

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός άνοιξε αυλαία και μαζί με τους πολιτικούς, τους επιχειρηματίες και τους λομπίστες που συγκεντρώνονται κάθε χρόνο στην Ελβετία, σπεύδει μεγάλος αριθμός από… ιερόδουλες. Η ζήτηση για ερωτικές υπηρεσίες εκτοξεύεται κατά τη διάρκεια της οικονομικής συνόδου κορυφής, γράφει η Daily Mail.

Η παγκόσμια ελίτ που αντιμετωπίζει τα προβλήματα του κόσμου στη σύνοδο κορυφής του Νταβός, όπως είναι μεταξύ άλλων η ανισότητα των φύλων, τροφοδοτεί μια έκρηξη της πορνείας στο ελβετικό θέρετρο. Η ζήτηση για σεξουαλική εργασία εκτοξεύεται κάθε χρόνο στο καθιερωμένο «ραντεβού» των ηγετών και των μεγιστάνων των επιχειρήσεων που πετάνε από όλο τον κόσμο για να ανταλλάξουν απόψεις.

Συνοδοί πολυτελείας μένουν στα ίδια ξενοδοχεία με τα υψηλόβαθμα αφεντικά και τους υπαλλήλους τους κατά τη διάρκεια της πενθήμερης συνόδου κορυφής, γράφει η Daily Mail.

Μια εργαζόμενη στη βιομηχανία του σεξ με το όνομα Λιάνα είπε ότι ντύνεται με επαγγελματικά ρούχα, ώστε να μην ξεχωρίζει μεταξύ των στελεχών, παρά το γεγονός ότι η πορνεία είναι νόμιμη στην Ελβετία. Η Σαλόμ Μπαλτούς, εργαζόμενη του σεξ και συγγραφέας, μένει σε ένα ξενοδοχείο κοντά στο Νταβός κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής

Είπε στην Bild ότι βλέπει τακτικά έναν Αμερικανό που επισκέπτεται την Ελβετία πολλές φορές το χρόνο και είναι ανάμεσα στους 2.700 συμμετέχοντες στο συνέδριο. Η Λιάνα χρεώνει περίπου 700 ευρώ για μια ώρα και 2.300 ευρώ για όλη τη νύχτα, συν τα έξοδα μετακίνησης.

Η διευθύντρια μιας υπηρεσίας συνοδών στο Aargau, 100 μίλια μακριά από τη σύνοδο κορυφής, λέει ότι έχει ήδη λάβει 11 κρατήσεις και 25 ερωτήματα και αναμένει να ακολουθήσουν πολλά ακόμη αιτήματα αυτή την εβδομάδα. «Κάποιοι κάνουν επίσης κράτηση για συνοδούς για τον εαυτό τους και τους υπαλλήλους τους για πάρτι σε σουίτες ξενοδοχείου» είπε στο 20 Minuten.

Η Σαλόμ Μπαλτούς, δημοσίευσε στο Twitter: «Ραντεβού στην Ελβετία κατά τη διάρκεια του #WWF σημαίνει να κοιτάς τα όπλα των φρουρών ασφαλείας στο διάδρομο του ξενοδοχείου στις 2 π.μ. – και μετά να μοιράζεσαι μαζί τους τις σοκολάτες από το εστιατόριο και να κουτσομπολεύεις για τους πλούσιους… #Davos #WEF.»

Η 36χρονη μένει σε ξενοδοχείο κοντά στο Νταβός καθ’ όλη τη διάρκεια της συνόδου κορυφής, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει ποιοι είναι οι πελάτες της με επιρροή. «Πιστέψτε με, δεν θέλετε να μπείτε σε δικαστικές διαμάχες μαζί τους» προειδοποίησε.

Το 2020, μια έρευνα από τους Times βρήκε ότι τουλάχιστον 100 ιερόδουλες ταξίδευαν στο Νταβός για τη σύνοδο κορυφής, είπε ένας Ελβετός αστυνομικός. Ένας επίσημος οδηγός του φόρουμ είπε ότι πήρε κούρσα μια εργάτρια του σεξ η οποία ισχυρίστηκε ότι είχε αναγκαστεί από το «αφεντικό» της να κοιμηθεί με έναν μεγαλύτερο πελάτη σε ένα ξενοδοχείο

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στη φετινή σύνοδο κορυφής είναι ο πόλεμος της Ουκρανίας, τα παγκόσμια ποσοστά πληθωρισμού, η κλιματική αλλαγή και η ανισότητα. Η πρώτη κυρία της Ουκρανίας Oλένα Ζελένσκα θα δώσει μια σπάνια ομιλία σήμερα (17/1) στην ετήσια συνάντηση.

Η πανδημία της Covid-19 ακύρωσε τη χειμερινή εκδήλωση τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά μια ανοιξιάτικη εκδοχή πραγματοποιήθηκε πριν από οκτώ μήνες.

Στο τραπέζι φέτος θα μπουν θέματα όπως η ισότητα των φύλων, η επιστροφή της μεταποίησης, η πράσινη μετάβαση, οι προσπάθειες για τον τερματισμό της φυματίωσης και η διασταύρωση τροφής, νερού και ενέργειας, στις οποίες θα συμμετέχει ο ηθοποιός Idris Elba.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο αντιπρόεδρος της Κίνας Λιου Χε είναι επίσης μεταξύ των ομιλητών. Αναμένονται σχεδόν 600 διευθυντικά στελέχη και περισσότεροι από 50 αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων, αλλά ποτέ δεν είναι σαφές πόση συγκεκριμένη δράση προκύπτει από την ελίτ εκδήλωση.

Η συγκέντρωση της ελίτ δέχεται συχνά επικρίσεις απο ακτιβιστές που υποστηρίζουν ότι οι συγκεντρωμένοι είναι πολύ άσχετοι ή κερδοσκόποι, ή κολλημμένοι στην εξουσία για να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες των απλών ανθρώπων και του πλανήτη. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, επικριτές και ακτιβιστές θα περιμένουν έξω από το συνεδριακό κέντρο του Νταβός για να ζητήσουν από τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων και τους ηγέτες των επιχειρήσεων να λογοδοτήσουν.

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν την Κυριακή (15/1), όταν δεκάδες ακτιβιστές για το κλίμα, μερικοί με μακιγιάζ κλόουν, αγνόησαν τη χιονόπτωση για να ανεμίσουν πανό και να φωνάξουν συνθήματα. Η Greenpeace International κατήγγειλε επίσης τη χρήση ιδιωτικών τζετ που μεταφέρουν τους ισχυρούς στην Ελβετία, λέγοντας ότι τέτοιες μεταφορές που εκπέμπουν άνθρακα μυρίζουν υποκρισία για μια εκδήλωση που διαφημίζει το ενδιαφέρον της για έναν πιο πράσινο κόσμο. Ανέφερε ότι περισσότερες από 1.000 πτήσεις ιδιωτικών τζετ έφτασαν και αναχώρησαν από τα αεροδρόμια που εξυπηρετούν το Νταβός τον Μάιο.

Ο πρόεδρος του φόρουμ Borge Brende αναγνώρισε την Κυριακή ότι ορισμένοι κυβερνητικοί ηγέτες και διευθυντικά στελέχη πετούν με αυτόν τον τρόπο. «Νομίζω ότι αυτό που είναι πιο σημαντικό από αυτό είναι να διασφαλίσουμε ότι έχουμε συμφωνίες για το πώς, συνολικά, κινούμαστε και πιέζουμε την κατάσταση όταν πρόκειται για την πράσινη ατζέντα», είπε.

ΠΗΓΗnewsbomb.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....