Αποφυλακίζεται ο σύντροφος της Καϊλή

Πριν λίγη ώρα έγινε γνωστό πως η Εισαγγελία Βελγίου έκανε δεκτό το αίτημα του συντρόφου της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, για αποφυλάκιση. Και πλέον θα συνεχίσει την κράτησή του εκτός φυλακής με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Η ανακοίνωση της Εισαγγελίας Βελγίου

«Στο πλαίσιο έρευνας ευρείας κλίμακας από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την ομοσπονδιακή αστυνομία σχετικά με εικαζόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ένα πρόσωπο εμφανίστηκε ενώπιον του εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον του τμήματος του Συμβουλίου του Πρωτοδικείου των Βρυξελλών.

Το συμβουλευτικό τμήμα επιβεβαίωσε σήμερα την προληπτική κράτηση του F. G. (Φραντσέσκο Τζιόρτζι), αλλά σύμφωνα με χρήση ηλεκτρονικού βραχιολιού. Εάν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής, θα εμφανιστεί ενώπιον του τμήματος κατηγορίας του Εφετείου των Βρυξελλών εντός των επόμενων ημερών. Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία δεν θα ασκήσει έφεση κατά της παρούσας απόφασης.

Προς το συμφέρον της έρευνας, δε θα δοθούν προς το παρόν περαιτέρω πληροφορίες. Ο Τύπος θα ενημερωθεί για τυχόν νέες εξελίξεις με δελτίο τύπου».

Όπως ανέφερε η ανταποκρίτρια του Star στις Bρυξέλλες, Μαρία Ψαρά, σήμερα στο προδικαστικό συμβούλιο εμφανίστηκε ο δικηγόρος του συντρόφου της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος δε θέλησε καν να αποκαλύψει, αν και ο πελάτης του ήταν παρών στη διαδικασία.

Τζιόρτζι και Παντσέρι στο ίδιο κελί

Αίσθηση έχει προκαλέσει δημοσίευμα των Τimes που αναφέρει ότι Φραντσέσκο Τζιόρτζι και Αντόνιο Παντσέρι, βρέθηκαν στο ίδιο κελί για μερικές ημέρες. Και αυτό γιατί ένα από τα επιχειρήματα των Αρχών για να μην τους αφήσουν ελεύθερους, είναι να μην συνεννοηθούν μεταξύ τους για να κρύψουν στοιχεία!

Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται εξελίξεις, αφού θα εξεταστεί η έφεση που έχει ασκήσει η Εύα Καϊλή στην απόφαση του προδικαστικού να επεκτείνει για δύο μήνες την κράτησή της.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...