Ανατροπή; – 8 ιατροδικαστές αθωώνουν την Πισπιρίγκου

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, δηλώνει πως «υπήρχαν ιατροδικαστικές εκθέσεις κορυφαίων ιατροδικαστών που είχαν εξετάσει τους θανάτους των παιδιών και είχαν αποφανθεί ότι οφείλονταν σε παθολογικά αίτια».

Δηλώνοντας βέβαιος για την αθωότητα της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο ποινικολόγος είπε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ότι «οκτώ τακτικοί ιατροδικαστές ήδη έχουν καταθέσει στην κυρία ανακρίτρια, έχουμε ζητήσει να καταθέσουν άλλοι τρεις. Λένε ότι ο θάνατος είναι από παθολογικά αίτια και δικαιολογούν το πώς. Έχουμε ανατροπή που έχει γίνει στην κυρία ανακρίτρια. Μέχρι τώρα φοβούνταν να μιλήσουν οι 8 ιατροδικαστές, καθώς θα έλεγαν κάτι αντίθετο από όσα λέγονταν στις τηλεοπτικές εκπομπές».

«Οι γονείς των παιδιών είχαν κάνει μήνυση στους γιατρούς των Πατρών για θάνατο του ενός παιδιού και η έρευνα απέκλεισε το ιατρικό λάθος, αποδίδοντας όλους τους θανάτους σε παθολογικά αίτια», είπε ο ποινικολόγος. Ταυτόχρονα, υποστήριξε πως ο Γρηγόρης Λέων λειτούργησε ως «μυαλοπώλης», ο οποίος «χωρίς να εξετάσει ούτε μία από τις σορούς» αποφαινόταν πως μόνο εκείνος κάτεχε την αλήθεια, προκαλώντας –σύμφωνα με τον δικηγόρο– πλήγμα στην εξέταση της υπόθεσης, μέσω των συχνών εμφανίσεων του στα ΜΜΕ.

Ο κ. Κούγιας επιτέθηκε και στον υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος «αποδεχόμενος όσα έλεγε ο περιφερόμενος ιατροδικαστής τιμώρησε τις δύο ιατροδικαστές, διέταξε έρευνα και ζήτησε να οριστούν πραγματογνώμονες από περιοχές άσχετες με την Πάτρα. Αυτοδιορίστηκε ο κ. Καρακούκης και όρισε και τον κ. Καλόγρηα και χωρίς να δώσουν τον όρκο του πραγματογνώμονα άρχισαν μια έρευνα».

Ο Αλέξης Κούγιας υποστήριξε ότι «έγιναν τεράστια λάθη. Επειδή δεν έχουν παθολογοανατομικές γνώσεις βρήκαν έναν φίλο τους παθολογοανατόμο στο ΚΑΤ που έκανε μια γνωμάτευση. Δεν έχουν οριστεί ως πραγματογνώμονες, αλλά κάνουν ιατροδικαστική γνωμοδότηση, ο δε γιατρός κάνει γνωμοδότηση μέσω φωτογραφιών και χωρίς να έχει εξετάσει κάποια από τις σορούς».

ΠΗΓΗinstanews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...