Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Άφαντη» η Ζέτα Μακρυπούλια – Ανατροπή με μάρτυρα

  Συνεχίζεται η δίκη της υπόθεσης του Πέτρου Φιλιππίδη, με μία ανατροπή και μία διαφορετική εκδοχή για τη συνεργάτιδα του κατηγορούμενου, η οποία ανέφερε εκ νέου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών ότι απολύθηκε από την εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ επειδή είναι μάρτυρας υπεράσπισής του.

  Συγκεκριμένα, η πλευρά της υποστήριξης κατηγορίας ανέφερε ότι η μάρτυρας έχει υποστεί παρενόχληση από τον Πέτρο Φιλιππίδη το 2005 και ζήτησε να κληθούν μάρτυρες συνάδελφοι της. Συγκεκριμένα ζητήθηκε να κληθούν ακόμη έξι μάρτυρες από το Δικαστήριο οι οποίοι κατά το συνήγορο μιας εκ των καταγγελλουσών, Αλέξανδρο Μίντζια θα καταθέσουν ότι είχε πραγματοποιηθεί σεξουαλική επίθεση από τον κατηγορούμενο. Με τη μάρτυρα πάντως να αρνείται κάτι τέτοιο και να λέει στο Δικαστήριο ότι «δεν το επιβεβαιώνει».

  Οι συγκλονιστικοί διάλογοι στη δικαστική αίθουσα
  Υποστήριξη κατηγορίας: Υπάρχει κάποιο περιστατικό με τον κατηγορούμενο το Νοέμβριο του 2005 για το οποίο γνωρίζουν όλοι οι συνάδελφοι σας στο περιοδικό που εργαζόσασταν τότε;

  Μάρτυρας (συνεργάτιδα του κατηγορούμενου ηθοποιού): Δεν θυμάμαι.

  Υποστήριξη κατηγορίας: Θυμάστε περιστατικό που έχετε γυρίσει στο γραφείο και έχετε περιγράψει επίθεση που έχετε δεχτεί;

  Μάρτυρας: Όχι ποτέ δεν έχει συμβεί αυτό.

  Στο σημείο αυτό, ο συνήγορος της πρώτης καταγγέλλουσας Αλέξανδρος Μίντζιας ζήτησε από το δικαστήριο να κληθούν έξι νέοι μάρτυρες. Σύμφωνα με το συνήγορο οι μάρτυρες αυτοί θα καταθέσουν ότι έγινε σεξουαλική επίθεση από τον κατηγορούμενο. «Δεν επιβεβαιώνω αυτό που λένε» απάντησε η μάρτυρας. Συνεχίζοντας η μάρτυρας συνεργάτιδα του Πέτρου Φιλιππίδη, επανέλαβε ότι απολύθηκε από την εκπομπή «Στούντιο 4», επειδή, όπως της είπαν, οι ηθοποιοί δεν ήθελαν να έρθουν στην εκπομπή επειδή η ίδια είναι μάρτυρας υπεράσπισης του Φιλιππίδη.

  Νωρίτερα με την έναρξη της δίκης, η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε ότι μια ένορκος από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει κάνει αίτημα να απαλλαγεί από τα καθήκοντα της. Στο δικαστήριο αναγνώστηκε και σχετικό έγγραφο που προσκομίστηκε και το οποίο ανέφερε ότι είναι σημαντική η παρουσία της εν λόγω υπαλλήλου για την κατασκευή πολεμικού υλικού ιδιαίτερα κρίσιμου στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και Έβρου. Το αίτημα για αντικατάσταση έγινε δεκτό από το δικαστήριο και η συγκεκριμένη ένορκος αντικαταστάθηκε από έναν αναπληρωματικό εκ των δυο που είχαν κληρωθεί σε αυτή τη θέση.

  Γιατί κάλεσαν τη Ζέτα Μακρυπούλια
  Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη συνεχίζεται και με την κατάθεση των ηθοποιών Θάλεια Ματίκα, Αλίνα Κωτσόβουλου, οι οποίες προτάθηκαν ως μάρτυρες από την εισαγγελέα και Τάσο Χαλκιά και Ράνια Σχίζα, που ζητήθηκαν από την υπεράσπιση. Ωστόσο η Ζέτα Μακρυπούλια απουσίαζε από τη χθεσινή συνεδρίαση δημιουργώντας ερωτηματικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γνωστή ηθοποιός αναμένεται να παραστεί στο δικαστήριο και να καταθέσει την ερχόμενη Τρίτη.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ