Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Αδιανόητη πρόκληση: Η Μαρέβα υπεύθυνη ανακαίνισης του Μεγάρου Μαξίμου – Η φωτογράφηση της ντροπής (pics)

  Ως η «πρώτη κυρία», κατά τα αμερικανικά πρότυπα, εμφανίζεται η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη σε δημοσίευμα του περιοδικού Architectural Digest, στο οποίο η σύζυγος του πρωθυπουργού περιγράφει πώς ανακαίνισε το Μέγαρο Μαξίμου.

  «Η φιλοσοφία μου ήταν ότι πρέπει να αντιπροσωπεύει αυτό που είμαστε, να αντιπροσωπεύει τον ελληνικό λαό» αναφέρει η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη και σημειώνει ότι το Μέγαρο Μαξίμου είχε να βαφτεί από το 2004, λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

  Το Μέγαρο Μαξίμου ανακαινισμένο
  (Architectural Digest)

  Σύμφωνα με την Μαρέβα Μητσοτάκη, την ανακαίνιση ανέλαβε μια ομάδα από περίπου 10 εθελοντές που δούλεψε για την αποκατάσταση τριών αιθουσών: της αίθουσας συσκέψεων, του χώρου υποδοχής και του γραφείο του Πρωθυπουργού. Για τη διακόσμηση των χώρων ζητήθηκε από Έλληνες καλλιτέχνες, συλλέκτες αλλά και από ιδρύματα να δανείσουν έργα τέχνης για μια περίοδο δύο ετών. «Η σκέψη είναι να ανανεώνουμε τη συλλογή των έργων τέχνης κάθε δύο χρόνια, ώστε να μπορούμε να αναδείξουμε το ταλέντο των Ελλήνων καλλιτεχνών τόσο στους ξένους αξιωματούχους που επισκέπτονται το χώρο όσο και σε πολίτες» δήλωσε στο περιοδικό Architectural Digest.

  Το Μέγαρο Μαξίμου ανακαινισμένο
  (Architectural Digest)

  Στο ίδιο δημοσίευμα διαβάζουμε ότι «τα υλικά και τα αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν στην ανακαίνιση επιλέχθηκαν έτσι ώστε να αντικατοπτρίζουν τις παραδόσεις διαφορετικών περιοχών της Ελλάδας. Έτσι, υπάρχει ένα τραπέζι από φυσητό γυαλί του Γιάννη Γκίκα στο σαλόνι, αλλά και ένα μαρμάρινο τραπεζάκι των αδελφών Ζωή και Νίκη Μόσκοφογλου. Η κονσόλα Aria της Ελληνίδας interior designer Rena Dumas (την οποία δάνεισαν για το Μέγαρο Μαξίμου τα παιδιά της) ακουμπάει σε έναν τοίχο στην αίθουσα συσκέψεων, ενώ μια σκαλιστή παιδική καρέκλα, δημιουργία του Σκυριανού ξυλουργού Λευτέρη Αυγοκλούρη έχει περίοπτη θέση στο σαλόνι».

  Το Μέγαρο Μαξίμου ανακαινισμένο
  (Architectural Digest)

  Η Μαρέβα Μητσοτάκη όπως φαίνεται θα αναλάβει σε αποκλειστικότητα τη διακόσμηση του Μαξίμου, καθώς το περιοδικό αναφέρει ότι θα λάβει σειρά ο εξωτερικός χώρος, η αυλή όπου συχνά οι ξένοι αξιωματούχοι που βρίσκονται σε επίσημη επίσκεψη στη χώρα προσκαλούνται για πρωινό. Συνεπώς, μάλλον πρέπει να αναμένουμε και ανάλογη φωτογράφιση και προβολή της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

  Το Μέγαρο Μαξίμου ανακαινισμένο
  (Architectural Digest)
  Το Μέγαρο Μαξίμου ανακαινισμένο
  (Architectural Digest)
  Το Μέγαρο Μαξίμου ανακαινισμένο
  (Architectural Digest)
  - Advertisement -
  ΠΗΓΗavgi.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ