Reunion Κοινωνικής Συμφωνίας με… ολίγον ΣΥΡΙΖΑ: Το comeback του 0,96% και τα μεγάλα σχέδια για τον Μητσοτάκη!

Με φόντο τη βαθιά πολιτική σταθερότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και την απόγνωση της αντιπολίτευσης, το reunion της Κοινωνικής Συμφωνίας (Λούκα Κατσέλη, Χάρης Καστανίδης) με λίγη σάλτσα ΣΥΡΙΖΑ (Κώστας Αρβανίτης) και Νέα Αριστεράς (Έφη Αχτσιόγλου) ήρθε να μας θυμίσει τι πάει να πει πολιτικό deja vu. Οι παλιοί γνώριμοι του ΠΑΣΟΚ που έφυγαν το 2012 με παντιέρα την «αξιοπρέπεια», επανενώθηκαν με χαμόγελα και βλέψεις για… πολιορκητικό ρόλο. Το μόνο που ξέχασαν είναι ότι τότε, ο λαός τους χάρισε το αξιομνημόνευτο 0,96%. Αποδοχή που θα ζήλευε μέχρι και ανεξάρτητος υποψήφιος κοινοτάρχης.

Κι όμως, μετά από 13 χρόνια πολιτικής απουσίας, το comeback ήρθε για να «ρίξει τον Μητσοτάκη». Ή έστω να του στείλει ένα pass στη ΝΔ μέσω Twitter. Το ραντεβού των «παλιών καλών» σοσιαλιστών θύμιζε περισσότερο reunion τάξης Λυκείου με θεματολογία «θυμάσαι τότε που παραιτηθήκαμε;». Η μόνη σταθερά; Η απόλυτη έλλειψη δυναμικής – και η εμμονή σε ρόλους που ούτε το εκλογικό σώμα ούτε η πραγματικότητα αναγνωρίζει. Αν η πολιτική είναι θέατρο, τότε εδώ μιλάμε για κακή επανάληψη, με ελλιπή σκηνικά και κοινό μόνο τους ίδιους. Καλά κρασιά, λοιπόν – ξινά, παλαιωμένα, και χωρίς ημερομηνία λήξης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ψηφιακός εφιάλτης στην ΕΕ: Το Grok του Μασκ στο στόχαστρο για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Η Κομισιόν ενεργοποιεί τον Νόμο περί Τεχνητής Νοημοσύνης μετά την παραγωγή χιλιάδων deepfakes – Γιατί οι Βρυξέλλες «τρέμουν» το ψηφιακό ξεγύμνωμα και την αλγοριθμική ασυδοσία

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις