Πανικός, απάντηση και εξώδικο του Γιάννη Μανιάτη κατά του Δημήτρη Μπεκιάρη και του Periodista.gr (ΦΩΤΟΣ)

Periodista

Ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που δημοσιεύσαμε (Διαβάστε: Αποκαλύπτουμε το deal του Γιάννη Μανιάτη με τον Μητσοτάκη – Το παρασκήνιο μιας μελλοντικής υπουργοποίησης) στάθηκε η αφορμή ώστε ο… ανυπόμονος πρώην υπουργός και βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, να στείλει αρχικά επιστολή απάντησης και στη συνέχεια εξώδικο κατά του Δημήτρη Μπεκιάρη και του Periodista.gr

Διαβάστε την επιστολή διαμαρτυρίας, αλλά και το κείμενο της εξώδικης διαμαρτυρίας που απέστειλε ο Γιάννης Μανιάτης που ακολουθούν και στη συνέχεια την απάντησή μας. 

Η επιστολή του Γιάννη Μανιάτη:

Απάντηση Γ. Μανιάτη σε ανάρτηση “Periodista.gr”

Σε δημοσίευμά σας την προηγούμενη Τρίτη, 4 Ιουνίου 2019, «αποκαλύψατε» ένα υποτιθέμενο deal μου με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας περί υπουργοποίησής μου σε περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης από αυτήν, την επομένη των εκλογών της 7 Ιουλίου 2019. Τα όσα αναφέρατε στο δημοσίευμα εκείνο κινούνταν στη σφαίρα της φαντασίας του συντάκτη του και για όσους γνωρίζουν την πορεία μου στο χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης, αυτό ήταν τόσο εμφανές, ώστε θεώρησα ότι δεν χρειαζόταν καν να προβώ σε οποιαδήποτε διάψευση.

Δυστυχώς, η σιωπή μου εκλήφθηκε ως αδυναμία με αποτέλεσμα να επανέλθετε σήμερα με νέο άρθρο περί δήθεν «επιβεβαίωσης» της αποκάλυψής σας, η οποία μάλιστα ήρθε… από τις Βρυξέλλες. Επειδή όλα αυτά τα σενάρια που διακινείτε στερούνται οποιαδήποτε βάσης αλλά και σοβαρότητας, σας δηλώνω ξεκάθαρα ότι από την αρχή της πολιτικής μου σταδιοδρομίας ανήκω στο χώρο της Κεντροαριστεράς, στις προσεχείς εκλογές θα διεκδικήσω την ψήφο των πολιτών της Αργολίδας με το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ, δεν ομιλώ με κανέναν από το Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και δεν διαπραγματεύομαι αλλά ούτε και θα αποδεχόμουν ποτέ οποιαδήποτε θέση σε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Όλα όσα αναφέρονται στα δύο δημοσιεύματα ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας και σας καλώ να τα ανακαλέσετε ΑΜΕΣΑ, καθώς θίγουν βάναυσα την τιμή και την υπόληψή μου και την πολιτική και κοινοβουλευτική μου ιστορία.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης την αμέσως επόμενη ώρα, προσφεύγω άμεσα στη δικαιοσύνη.

Γιάννης Μανιάτης

Βουλευτής Αργολίδας

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Λίγη ώρα αργότερα έφτασε και η εξώδικη διαμαρτυρία

Η απάντησή μας:

Αρχικά ο αναγνώστης τόσο της επιστολής, όσο και της εξώδικης διαμαρτυρίας του Γιάννη Μανιάτη θα καταλήξει στο εξής συμπέρασμα: Ο πρώην υπουργός και βουλευτής, σήμερα, του Κινήματος Αλλαγής είναι πολύ βιαστικός, τόσο βιαστικός, ώστε μοιάζει πανικόβλητος. Και ο πανικός είναι κακός σύμβουλος ειδικά κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιόδου. 

Ο Γιάννης Μανιάτης μας ζητά, πριν καλά καλά διαβάσουμε κι εμείς οι ίδιοι την επιστολή και το εξώδικό του να αποσύρουμε το ρεπορτάζ μας. Ισχυρίζεται, μάλιστα, ότι τον αγνοήσαμε, προσκομίζοντας το… αποδεικτικό στοιχείο ότι δεν αποσύραμε αμέσως (!) τις αναρτήσεις μας – καθώς απαίτησε να αποσυρθούν τα δημοσιεύματά μας μέσα σε μία ώρα από τη στιγμή που έφτασε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο η επιστολή του! Τι ζήτησε λοιπόν ο Γιάννης Μανιάτης; Να αποσύρουμε δημοσιογραφικές πληροφορίες τις οποίες μεταδώσαμε με αίσθημα ευθύνης προς τους αναγνώστες μας και αυτό να το κάνουμε στον χρόνο που “απαιτεί” ο ίδιος πριν ακόμη διαβάσουμε το κείμενο της επιστολής του. 

Μάλιστα ο Γιάννης Μανιάτης αναφέρεται σε “συκοφαντικούς και εξυβριστικούς χαρακτηρισμούς” προς το πρόσωπό του και το καλύτερο: Ανακαλύπτει “καλά οργανωμένο σχέδιο πολιτικής δολοφονίας του” (Ε όχι και “καλά οργανωμένο σχέδιο πολιτικής δολοφονίας” ένα απλό ρεπορτάζ), ενώ ταυτόχρονα αναφέρεται με απαξιωτικό τρόπο και ύβρεις στο προϊόν της δημοσιογραφικής μας έρευνας.

Μάλιστα μας ζητά να απολογηθούμε ακόμη και για το ρεπορτάζ άλλης ιστοσελίδας, η οποία, όπως διαβάσαμε, είχε τις ίδιες πληροφορίες με αυτές που είχαμε κι εμείς (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

Η επιστολή και το εξώδικο που λάβαμε, αλλά και οι απαιτήσεις του Γιάννη Μανιάτη μοιάζουν περισσότερο με απόπειρα φίμωσης, παρά με διαμαρτυρία.

Αλλά, γιατί είναι ανήσυχος και βιαστικός ο κύριος Μανιάτης; Γιατί δεν περιμένει να έρθουν οι εκλογές ώστε να παρακολουθήσει ο ελληνικός λαός πως θα πορευτεί;

Τις επόμενες ώρες θα επανέλθουμε με νέα, αναλυτική απάντηση, δια χειρός Δημήτρη Μπεκιάρη, ώστε πραγματικά να δούμε τι ισχύει και τι όχι στην περίπτωση του κυρίου Γιάννη Μανιάτη. 

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ