Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Όλο το σχέδιο πολιτικής ανωμαλίας, αυτά που θα συμβούν στη συνέχεια και η απάντηση που θα τσακίσει τους νοσηρούς εγκεφάλους

  Του Δημήτρη Μπεκιάρη

  Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες σχέδιο πολιτικής ανωμαλίας με στόχο την ανατροπή της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. 

  Ενορχηστρωτές και συμμετέχοντες παίζουν τα ρέστα τους σε μία κρίσιμη και διόλου τυχαία συγκυρία. Η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια, στο Eurogroup επήλθε ιστορική συμφωνία για το ελληνικό χρέος, ζητήματα που ταλαιπώρησαν επί δεκαετίες την ελληνική διπλωματία (Μακεδονικό, Αλβανικό) λύθηκαν και λύνονται και πλέον η κυβέρνηση ετοιμάζεται και για την τελική σύγκρουση με το παρασιτικό σύστημα της εγχώριας διαπλοκής, αλλά και για την υλοποίηση πολιτικών ενίσχυσης των αδύναμων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας. 

  Απέναντι της η κυβέρνηση ως αντιπάλους έχει: Κατηγορούμενους για εμπόριο ναρκωτικών ολιγάρχες, χρεοκοπημένες πολιτικές δυνάμεις του χθες, πολιτικά πρόσωπα εμπλεκόμενα σε σκάνδαλα, καταδικασμένους εκδότες, επιχειρηματικά συμφέροντα που θέλουν τη χώρα καθηλωμένη ώστε να αυξάνουν τα κέρδη τους σε βάρος του ελληνικού λαού, ακροδεξιές σέχτες που διαδραματίζουν τον γνώριμο ιστορικά αντιλαϊκό και αντεθνικό τους ρόλο και ξένα κέντρα που επιδιώκουν – για τους δικούς τους λογους – την αποσταθεροποίηση και την «αλλαγή του παιχνιδιού», όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την βαλκανική χερσόνησο. 

  Όλες αυτές οι δυνάμεις της διαφθοράς, της διαπλοκής, της ανωμαλίας και του παρασιτισμού εκφράζονται πολιτικά σήμερα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και η ακροδεξιά και διεφθαρμένη σέχτα που τον πλαισιώνει συγκροτούν τον πολιτικό βραχίονα των «εγκεφάλων» του σχεδίου ανωμαλίας. Ποιοι έχουν συλλάβει το σχέδιο της πολιτικής ανωμαλίας; Οι ολιγάρχες που φωτογραφίζει η κυβέρνηση πως απεργάζονται σενάρια αποστασίας και με τα χρήματά τους καθοδηγούν παράγοντες της πολιτικής ζωής του τόπου.

  Οι συμμαχίες του Κυριάκου Μητσοτάκη με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα που επιδιώκουν, για τους δικούς τους λόγους, την πολιτική αποσταθεροποίηση στη χώρα είναι κραυγαλέα ορατές. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αδυνατώντας να αντιμετωπίσει σε πολιτικό επίπεδο τον Αλέξη Τσίπρα έχει καταφύγει σε επιχειρηματίες και «τρίτους παράγοντες» ζητώντας τη συνδρομή τους ώστε να καλυφθεί το κενό που αφήνει η ανικανότητά του να αντιπολιτευτεί τη σημερινή κυβέρνηση. 

  Τα δομημένα συμφέροντα που διευθύνουν τον μηχανισμό που λειτουργεί με αντικειμενικό σκοπό την πρόκληση πολιτικής αποσταθεροποίησης και χάους, τώρα που η χώρα βγαίνει στο ξέφωτο, αδυνατούν να προκαλέσουν ρήγμα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κι έτσι κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους σε βάρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που είναι ο αδύναμος κρίκος της κυβερνητικής συμμαχίας, επιδιώκοντας με κάθε τρόπο την πολιτική εξαφάνιση του κόμματος του Πάνου Καμμένου, άρα και την πτώση της κυβέρνησης. Τα ΜΜΕ του Βαγγέλη Μαρινάκη έχουν αναλάβει με τρόπο εργολαβικό, εδώ και πολύ καιρό, τις επιθέσεις σε βάρος του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Όσο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Αυτός θέλει να βυθιστεί η χώρα στο χάος, να αποτύχει η διαδικασία εξόδου από το μνημόνιο, ώστε με πρόσχημα ένα ακόμη μνημόνιο, αν γίνει ποτέ πρωθυπουργός, να θέσει σε εφαρμογή τα αντιδημοκρατικά και αντιλαϊκά του σχέδια που βασίζονται στις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες του. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, η Νέα Δημοκρατία θα κλιμακώσει τις προσπάθειες της για πολιτική αποσταθεροποίηση πριν από τις 21 Αυγούστου.

  Το Μέγαρο Μαξίμου έχει καταγγείλει ως πολιτικό καθοδηγητή του Κυριάκου Μητσοτάκη τον κουμπάρο της αδελφής του, εφοπλιστή, μεγαλομιντιάρχη και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος πριν από λίγο καιρό, από τα μπουζούκια καλούσε σε… αντίσταση κατά της «χούντας» προαναγγέλλοντας την «πτώση» της. Εκείνη τη νύχτα ο εφοπλιστής – σύμφωνα μα κάποιους – έριξε το σύνθημα. Τι ακολούθησε;

  • Απόπειρα αποδόμησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου

  • Πρωτοσέλιδο ακροδεξιάς εφημερίδας με την «εκτέλεση» του πρωθυπουργού, του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Υπουργού Εξωτερικών.

  • Πρόταση μομφής από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία κατά της κυβέρνησης, με πρόσχημα τη συμφωνία για το Μακεδονικό, αλλά με στόχο την πολιτική αστάθεια.

  • Κάλεσμα του Χρυσαυγίτη βουλευτή Μπαρμπαρούση στις ένοπλες δυνάμεις ώστε να προχωρήσουν σε πραξικόπημα. 

  • Υπερψήφιση της πρότασης μομφής από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένο, και διαγραφή του από το κόμμα. 

  • Μπαράζ παραπληροφόρησης από τα ΜΜΕ της διαπλοκής και της Δεξιάς αναφορικά με το περιεχόμενο της συμφωνίας για το Σκοπιανό και απόπειρα κινητοποίησης μέσω των διαπλεκόμενων ΜΜΕ ακροδεξιών και περιθωριακών γκρουπούσκουλων. 

  • Πρόκληση επεισοδίων από περιθωριακές ομάδες ακροδεξιών και τραμπούκων οπαδών του Μητσοτάκη σε βάρος κυβερνητικών στελεχών.

  • Έντονη επιδοκιμασία των βίαιων πράξεων σε βάρος κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών από ΜΜΕ που υποστηρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και είναι συμφερόντων συγκεκριμένων οικονομικών παραγόντων. 

  • Απειλές – όπως καταγγέλθηκε – σε βάρος βουλευτών και στελεχών των Ανεξάρτητων Ελλήνων. 

  • Αναφορές σε «κρεμάλες» και άρθρα που προτρέπουν σε πράξεις βίας από καταδικασμένο εκδότη εφημερίδας, τον οποίο είχαν καταγγείλει στο παρελθόν ως εκβιαστή. 

  • Κινητοποίηση ακροδεξιών και εγκάθετων του Μητσοτάκη στο εξωτερικό ώστε να δημιουργήσουν επεισόδια σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα.

  • Ξαφνική, προσχηματική και ύποπτη ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιώργου Λαζαρίδη και περιορισμός της κυβερνητικής πλειοψηφίας στους 152 βουλευτές.

  Για την ιστορία να υπενθυμίσουμε αυτό που εδώ στο PERIODISTA.GR αποκαλύψαμε πριν από μερικούς μήνες: Στα γραφεία εφοπλιστή πριν από καιρό απεργάστηκαν σενάρια αντικατάστασης μέχρι και της ηγεσίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Μαντέψτε ποιον προόριζαν για αντικαταστάτη του Πάνου Καμμένου στο εξωπραγματικό σενάριο που συνέλαβαν: Τον Δημήτρη Καμμένο. 

  Τι ακολούθησε ακόμη; Η ιστορική συμφωνία στο Eurogroup για το ελληνικό χρέος και η επισημοποίηση πως η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια και από την επιτροπεία. Και ενώ ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Λαζαρίδης καταψήφισε την πρόταση μομφής και παραβρέθηκε στην ιστορική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Ζάππειο για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και χειροκρότησε τον πρωθυπουργό και τον Πάνο Καμμένο, ξαφνικά αποφάσισε με κραυγαλέα προσχηματικό τρόπο να ανεξαρτητοποιηθεί. Εύλογα η συμπεριφορά αυτή του Λαζαρίδη κάνει ακόμη και τον πιο αθώο, ακόμη και τον πλέον καλοπροαίρετο άνθρωπο να υποψιάζεται διάφορα περίεργα και ύποπτα, να ανακαλεί στη μνήμη του σκοτεινές πτυχές της ελληνικής πολιτικής ιστορίας, όπως τα Ιουλιανά του 1965, στις οποίες συμπτωματικά οι πρωταγωνιστές έχουν το ίδιο επίθετο. Η κυβέρνηση σε κάθε περίπτωση έκανε λόγο για σχέδιο αποστασίας το οποίο ενορχηστρώνουν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. 

  Οι πληροφορίες λένε, πως το σχέδιο της πολιτικής ανωμαλίας παιδικό στη σύλληψή του, ανόητο στον σχεδιασμό και στην υλοποίησή του, θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες. Ήδη φημολογείται πως έρχεται και άλλη μία ανεξαρτητοποίηση βουλευτή. Ήδη τα ασυγκράτητα μαρτυριάρικα (περιορισμένων δυνατοτήτων) τσιράκια των «εγκεφάλων» του σχεδίου πολιτικής ανωμαλίας, όχι απλά λένε, αλλά γράφουν δημόσια για 151+1 κυβερνητικούς βουλευτές. 

  Όμως, ακούγονται κι άλλα. Όπως για παράδειγμα πως ανεξάρτητοι βουλευτές και βουλευτές της Κεντροαριστεράς ετοιμάζονται να προσχωρήσουν στην κυβερνητική πλειοψηφία. Έτσι η κυβέρνηση θα γίνει ακόμη πιο ισχυρή και σταθερή και η κυβερνητική πλειοψηφία θα διευρυνθεί. Εξάλλου ο Αλέξης Τσίπρας, στο Λονδίνο, έδειξε απόλυτα σίγουρος και έστειλε το μήνυμα: «Είμαστε πολύ σκληροί για να πεθάνουμε». 

  Επίσης ακούγονται πολλά για συλλήψεις μέσα στο κατακαλόκαιρο για σκάνδαλα και βρώμικες υποθέσεις, αλλά και για νέα στοιχεία που έρχονται από τις ΗΠΑ για σκάνδαλα που έχουν συγκλονίσει τον τόπο. Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες και οι φήμες, αυτές οι εξελίξεις που θα είναι ραγδαίες θα προκαλέσουν τεκτονικό σεισμό στο πολιτικό σύστημα και ΟΧΙ ΜΟΝΟ και θα φέρουν ανατροπές στην πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου.

  Σε κάθε περίπτωση το αντίδοτο στο σχέδιο πολιτικής ανωμαλίας υπάρχει και όσο πικρό και αν είναι για τους φορείς της αρρώστιας στον δημόσιο βίο, στα πολιτικά και οικονομικά πράγματα, θα το δοκιμάσουν… στην ώρα του. 

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ