Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Καταιγίδα εξελίξεων: Πως ο Μητσοτάκης ομολόγησε πως η αντίστροφη μέτρηση μέχρι την πτώση της θλιβερής κυβέρνησής του μόλις ξεκίνησε

  Του Δημήτρη Μπεκιάρη

  Έμπειρος πολιτικός παρατηρητής έλεγε σε ιδιωτική συζήτηση πριν από λίγο καιρό: «Θα καταλάβουμε όλοι ότι η κυβέρνηση θα πέσει όταν ο Μητσοτάκης θα αρχίσει να καταγγέλλει συμφέροντα». 

  Έχει συμβεί πολλές φορές στην πολιτική ιστορία του τόπου μας. Ετοιμόρροπες κυβερνήσεις, κυβερνήσεις που τελικά γίνονται στόχος της λαϊκής οργής να υποδεικνύουν ως αιτία της ραγδαίας φθοράς τους τον πόλεμο που δέχονται από συμφέροντα. 

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας πρωθυπουργός τον οποίο η διαπλοκή και τα δομημένα συμφέροντα που παρασιτούν σε βάρος του λαού μας τοποθέτησαν – ας μην γελιόμαστε – στη θέση του πρωθυπουργού. Επιχειρηματικά κέντρα, πολιτικοί κύκλοι και ξενικοί μηχανισμοί εξουσίας πήραν από τον χεράκι τον ανίκανο γόνο της «Αγίας» πολιτικής οικογένειας , ανέλαβαν με τρόπο εργολαβικό να ασκήσουν ως μηχανισμός προπαγάνδας την πιο αισχρή και βρόμικη αντιπολίτευση που γνώρισε ο τόπος τα προηγούμενα χρόνια, ζήτησαν εγγυήσεις, έλαβαν υποσχέσεις και ιδού τα αποτελέσματα. 

  Η χώρα βιώνει τον όλεθρο της πανδημίας Μητσοτάκη σε όλα τα επίπεδα. 

  Η διαφορά, σε αντίθεση με το προηγούμενο χρονικό διάστημα είναι ότι πλέον τα μίντια και ο χυδαίος μηχανισμός προπαγάνδας που χρηματοδοτείται με τα λεφτά του ελληνικού λαού μέσω της λίστας Πέτσα (και όχι μόνο) δεν μπορεί να κρύψει πλέον ότι στο τιμόνι της διακυβέρνησης βρίσκεται ο πιο ανίκανος πρωθυπουργός που γνώρισε ο τόπος μας. Η πατρίδα μας βρίσκεται σε κίνδυνο όσο στα πράγματα βρίσκεται ο επικίνδυνος θίασος Μητσοτάκη και ο ελληνικός λαός το έχει αντιληφθεί αυτό και το αντιλαμβάνεται καθημερινά, παρά το γελοίο λιβάνισμα του «Μωυσή» και της… υπέρκομψης νέας Φρειδερίκης. 

  Οι εξελίξεις πλέον είναι ραγδαίες και αποκαλύπτουν τη γύμνια του «βασιλιά». Οι επιπτώσεις της ανικανότητας διαχείρισης της πανδημίας, τόσο σε υγειονομικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο, η προκλητική συγκάλυψη υποθέσεων παιδεραστίας, η υπόθεση Κουφοντίνα και το ξεπούλημα του Αιγαίου που έρχεται με την συνδρομή της παρέας του ΕΛΙΑΜΕΠ, δημιουργούν εκρηκτική ατμόσφαιρα στην ελληνική κοινωνία. Βαθυγνώστες του παρασκηνίου και πολιτικοί αναλυτές συμφωνούν στο παρασκήνιο, αλλά δεν το λένε ακόμη φωναχτά, πως η φθορά της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα συνεχιστεί με καταιγιστικό ρυθμό, σε τέτοιο βαθμό και τέτοια έκταση ώστε η πτώση της είναι νομοτελειακή και θα συνοδευτεί από κρότο. 

  Ακόμη και ίδιος ο Μητσοτάκης έχει αντιληφθεί τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται και ομολόγησε τις προάλλες στη Βουλή ότι το ταξίδι για την δική του πολιτική έρημο, η αντίστροφη μέτρηση για την δική του κυβέρνηση μόλις ξεκίνησε. Τι έκανε; Κάλυψε την επικίνδυνη Μενδώνη για την υπόθεση Λιγνάδη κάνοντας λόγο για πόλεμο συμφερόντων στην επένδυση του Ελληνικού!

  Ομολογώ ότι δεν περίμενα πως ο Μητσοτάκης θα επιβεβαίωνε τόσο γρήγορα τον έμπειρο πολιτικό αναλυτή στον οποίο αναφέρθηκα στην αρχή του παρόντος κειμένου. 

  Εξάλλου είχε φροντίσει και είχε ικανοποιημένες – μέχρι σήμερα τουλάχιστον – τις 4 με 5 οικογένειες που διαφεντεύουν τον τόπο και πίστευε ότι – με τη συνδρομή του χυδαίου μηχανισμού προπαγάνδας κουμπάρων και μη κουμπάρων – θα ολοκλήρωνε την τετραετία ως «Μωυσής», έχοντας στο πλευρό του ως… υπέρλαμπρη την αντιπαθητική στα μάτια του ελληνικού λαού Μαρέβα των σκανδάλων. 

  Όμως, όπως έλεγε και ο Κλαούζεβιτς, το καλύτερο σχέδιο για τη μάχη ανατρέπεται την ώρα της μάχης. 

  Η πορεία του Μητσοτάκη από εδώ και πέρα θα είναι μόνο καθοδική. Μέχρι να ξεκουμπιστεί από το Μαξίμου μήπως και σωθεί η χώρα. 

  ΥΓ: Η παραίτηση Ταραντίλη είναι μόνο η αρχή. Δεν αντέχουν όλοι να συγκαλύπτουν τα αίσχη. 

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ