Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Καμικάζι πολιτικής αυτοκτονίας η βρώμικη Φώφη – Ποιοι βρίσκονται από πίσω

  Του Δημήτρη Μπεκιάρη

  Θα προκαλούσε γέλιο και οίκτο ταυτόχρονα η στάση και η γενικότερη συμπεριφορά της Φώφης Γεννηματά στον δημόσιο βίο και στα πολιτικά πράγματα, αν η συγκυρία για το μέλλον της χώρας και του λαού μας δεν ήταν τόσο κρίσιμη, όσο είναι σήμερα.

  Τι κάνει στην παρούσα συγκυρία η βρώμικη Φώφη;

  Επαναλαμβάνει μονότονα, σχεδόν κατατονικά, ότι το κομματίδιο – θλιβερό απομεινάρι της διαπλοκής και της διαφθοράς του οποίου ηγείται είναι η «Δημοκρατική Παράταξη». Αν είναι δυνατόν. Αυτός ο θλιβερός θίασος, αυτό το τμήμα του πολιτιτικού προσωπικού που ταυτίζεται κάθε ημέρα και πιο πολύ με τους μαθητές του Πλεύρη, τους χουντικούς τσεκουροφόρους και τους κουμπάρους των Μητσοτάκηδων, είναι τουλάχιστον ιεροσυλία, είναι τουλάχιστον ύβρις να συσχετίζεται με την Δημοκρατική Παράταξη.

  Το μικρό κόμμα της βρώμικης Φώφης, που μάλλον θα μείνει εκτός Βουλής στις επόμενες εκλογές (γελοιοποιούνται ξανά οι δημοσκόποι που την πριμοδότησαν με διψήφια ποσοστά), εχει καταντήσει οχι μόνο το χρήσιμο εργαλείο της Δεξιάς και της ακροδεξιάς, αλλά κυρίως έχει το πιο χρήσιμο εργαλείο των διαπλεκόμενων συμφερόντων στην προσπάθειά τους να ρυθμίσουν, με όρους ευνοϊκούς για την Δεξιά παλινόρθωση, το πολιτικό τοπίο.

  Τι κάνει σήμερα η βρώμικη Φώφη, όταν δεν αντιπολιτεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα;

  Συχνά περιφέρεται σε πάρτι και γλέντια επιχειρηματιών. Εκεί και λέγεται πως τους ακούει και μετά ασκεί… πολιτική.

  Βρίσκεται πάντοτε εκεί (στη Βουλή και στα ΜΜΕ) για να υπερασπιστεί τους διεφθαρμένους, τους διαπλεκόμενους, τους υπόδικους και όποιον εμπλέκεται σε σκάνδαλο. Δεν θα είναι τυχαίο αυτό.

  Αυτά κάνει η βρώμικη Φώφη. Έτσι αντιλαμβάνεται την πολιτική η βρώμικη Φώφη και την ασκεί σύμφωνα με τις υποδείξεις.

  Ας τελειώνουμε με τα παραμύθια, όμως. Το Κίνημα Αλλαγής, ή όπως αλλιώς λέγεται ή θα λέγεται το γραφικό πολιτικό μόρφωμα του οποίου ηγείται η Φώφη Γεννηματά δεν έχει κανέναν λόγο πολιτικής ύπαρξης. Έχει άλλους λόγους ύπαρξης, όχι πολιτικής ύπαρξης, αλλά για αυτούς τους λόγους θα ήταν καλύτερα να ρωτήσει κανείς τους επιχειρηματίες και τους εφοπλιστές που κατευθύνουν την ηγεσία του γελοίου αυτού μορφώματος, με την φαιδρή ηγεσία και το ακόμη πιο φαιδρό πολιτικό προσωπικό.

  Ας μην κρυβόμαστε: Όλη η Ελλάδα γνωρίζει πως στη Φώφη Γεννηματά ασκούν επιρροή δύο πρόσωπα, ένας μεγαλοεπιχειρηματίας και ένας μεγαλοεφοπλιστής. Η Φώφη δέχεται χωρίς αντιρρήσεις να της φέρονται με τρόπο πατερναλιστικό. Δεν είμαστε μπροστά, αλλά μπορούμε να φανταστούμε την γελοιότητα σε όλη της την έκταση.

  Ειδικά ο μεγαλοεφοπλιστής, που συνδέεται στενά με την οικογένεια Μητσοτάκη και που θέλει να δει τον αρχηγό της ΝΔ σύντομα πρωθυπουργό, ενδιαφέρεται – για τους δικούς του πολύ σοβαρούς λόγους – να κρατήσει ζωντανό το κομματίδιο της βρώμικης Φώφης πιστεύοντας πως ενισχύοντάς το θα περιορίσει την εκλογική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ και θα ανακόψει την εξέλιξή του σε κορμό της Δημοκρατικής Παράταξης και της Κεντροαριστεράς. Το έχουμε ξαναγράψει. Ούτε ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν έλεγε «Το ΠΑΣΟΚ είναι η Δημοκρατική Παράταξη». Τολμά, όμως, και το λέει η θλιβερή όμηρος των συμφερόντων, του Βενιζέλου, του Λοβέρδου και του Σημίτη. Χωρίς ντροπή. Εκείνο που έλεγε ο Ανδρέας ήταν «Το ΠΑΣΟΚ ηγείται της Δημοκρατικής Παράταξης». Της Δημοκρατικής Παράταξης σήμερα ηγείται ο Αλέξης Τσίπρας και όχι η βρώμικη Φώφη, η αδύναμη επιδοξη προστάτιδα και υπερασπίστρια των επιχειρηματιών και των κατηγορούμενων για τα μεγάλα σκάνδαλα της διαφθοράς.

  Σε άλλη εποχή ο ρόλος που θα αντιστοιχούσε σε εκείνον που διαδραματίζει με κωμικό τρόπο η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής θα ήταν εκείνος του γελωτοποιού στους κήπους των Βερσαλλιών. Τι κάνει σήμερα η βρώμικη Φώφη, ένα ακόμη πρόσωπο προερχόμενο από το πολιτικό τζάκι (αν και θα τρίζουν τα κόκκαλα του Γεννηματά με τους σημερινούς θλιβερούς ακολούθους του Άδωνι και του Βορίδη);

  Αντιτίθεται στη Συμφωνία των Πρεσπών, ταυτίζεται με τον Μητσοτάκη και τη Χρυσή Αυγή και επιλέγει να γίνει, χωρίς ντροπή, δεκανίκι της Δεξιάς, απολογήτρια του διεφθαρμένου συστήματος Σημίτη, εντολοδόχος επιχειρηματικών συμφερόντων που θέλουν την ανατροπή της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. Τι άλλο κάνει; Απομονώνεται από τους «συντρόφους» της στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, προτείνει – επειδή αυτή την εντολή της έδωσαν – λαγούς με πετραχήλια σε βουλευτές για να μην ψηφίσουν υπέρ της λύσης στο Μακεδονικό και αδυνατεί να ξεφορτωθεί τα βαρίδια (Βενιζέλος και Λοβέρδο) που οδηγούν λόγω της αποκρουστικής τους εικόνας στη συρρίκνωση του Κινήματος Αλλαγής.

  Την Φώφη Γεννηματά, τη βρώμικη Φώφη, δεν την ενδιαφέρει η Κεντροαριστερά. Αν την ενδιέφερε θα επέλεγε τον μοναδικό δρόμο για την πολιτική της επιβίωση, αυτόν της ευθείας και σκληρής σύγκρουσης με τη Μαύρη Δεξιά που εκπροσωπεί πλέον ο Μητσοτάκης. Αν την ένοιαζε θα ξεφορτωνόταν τους κρυφοδεξιούς, κολλητούς του ακροδεξιού Άδωνι Γεωργιάδη, Βενιζέλο και τον Λοβέρδο.

  Την Φώφη Γεννηματά, τη βρώμικη Φώφη, δεν την ενδιαφέρει η πατρίδα. Αν την ενδιέφερε θα στήριζε τη Συμφωνία των Πρεσπών, μία συμφωνία – σύμβολο της ενίσχυσης του διπλωματικού ρόλου , της γεωστρατηγικής και γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδας, αλλά και μία συμφωνία – σύμβολο της συναδέλφωσης των λαών των Βαλκανίων.

  Την Φώφη Γεννηματά, τη βρώμικη Φώφη, την ενδιαφέρει μόνο να συνεχίσει να ασκεί το επάγγελμά της. Ποιο είναι αυτό; Γεννηματά.

  Για αυτόν τον λόγο και για λογαριασμό των επιχειρηματικών συμφερόντων που την στηρίζουν επιλέγει να γίνει καμικάζι πολιτικής αυτοκτονίας. Το Κίνημα Αλλαγής θα συντριβεί ανάμεσα στις συμπληγάδες του νέου δικομματισμού. Θα εξαφανιστεί από τον πολιτικό χάρτη. Ο μόνος λόγος ύπαρξής του είναι ο εξής: να κάνει όσο μεγαλύτερη ζημιά μπορεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Ευτυχώς δεν θα τα καταφέρει. Οι τελευταίο δημοκρατικοί ψηφοφόροι θα πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ τελικά. Από την άλλη, τα απομεινάρια του διεφθαρμένου παρελθόντος του ΠΑΣΟΚ θα πάνε με τον Μητσοτάκη, διότι κάποιοι πιστεύουν ότι θα συνεχίσουν τη μάσα που άφησαν στη μέση με την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και κάποιοι άλλοι ότι θα γλιτώσουν από τις δικαστικές τους περιπέτειες.

  Και η Φώφη; Τι θα κάνει η βρώμικη Φώφη;

  Θα συνεχίσει το επάγγελμά της. Θα συνεχίσει να είναι μία Γεννηματά, προσφέροντας ψυχαγωγικές υπηρεσίες στις αυλές των επιχειρηματιών, χορεύοντας στα μπουζούκια ή στους γάμους των συναδέλφων της διασκεδαστών.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ