Το τελευταίος να κλείσει την πόρτα: Εγκαταλείπουν τον Ανδρουλάκη τα εκσυγχρονιστικά απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ – Σε ποιο κόμμα πηγαίνουν (Όλα τα ονόματα)

Οι τελευταίες ειδήσεις είναι πράγματι ενδεικτικές:

– Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιλέξει την Εύη Χριστοφιλοπούλου για νέο πρόεδρο τη Ανεξάρτητης Αρχής Προσωπιών Δεδομένων.

– Ο πρώην υπουργός Χρίστος Βερελής εδώ καικαιρό φλερτάρει στο τέλος του πολιτικού του βίου να είναι υποψήφιος βουλευτής στην Αιτωλοακαρνανία με τη Νέα Δημοκρατία. Ο ίδιος, μάλιστα, απαξιεί να διαψεύσει τα σχετικά δημοσιεύματα, εκτιμώντας προφανώς ότι στο τέλος θα μπορέσει να πετύχει το στόχο του! Από τον ίδιο νομό, άλλωστε, προέρχεται και η (επίσης «πράσινη») Άννα Ροκοφύλλου, που ανακοινώθηκε υποψήφια βουλευτής του Κυριάκου στην Α΄Αθηνών!

Διαβάστε τι γράφει ο Βασίλης Σκουρής στο ieidiseis.gr:

Από τις δυο αυτές περιπτώσεις σήμερα θα επικεντρώσουμε στην Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επειδή για διαφόρους λόγους δεν θέλει ή δεν του επιτρέπουν οι συσχετισμοί να διεμβολίσει περαιτέρω το ΠΑΣΟΚ υπουργοποιώντας στελέχη του, τους προσφέρει σειρά θέσεων. Πρόεδρος στην Αρχή Προσωπικών Δεδομένων στην Εύη Χριστοφιλοπούλου, στην Επιτροπή Σοφών του Συμβουλίου της Ευρώπης ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Την Άννα Διαμαντοπούλου προσωπικά την εξαιρούμε, καθώς έδωσε μάχη για τον ΟΑΣΑ ως υποψήφια της χώρας- και, μάλιστα, πήγε (με την αξία της) πολύ ψηλά, φτάνοντας στο παρά πέντε να κάνει την έκπληξη!

Είναι σαφές πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποιεί την ανάγκη και τη βουλιμία «εκσυγχρονιστών» του ΠΑΣΟΚ για αξιώματα, προκειμένου να διεμβολίσει ακόμα περισσότερο τη Χαριλάου Τρικούπη υπό τη νέα της ηγεσία. Τα δε στελέχη των «εκσυγχρονιστών» που με την εκλογή Ανδρουλάκη έδειξαν ότι επιθυμούν να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ, το κάνουν μόνο για να πάρουν ρόλους και για να σύρουν πιο φανερά τη νέα ηγεσία στο άρμα Μητσοτάκη. Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν τους έδωσε ρόλους, με αποτέλεσμα να αποτραβιούνται όλο και περισσότερο από τη Χαριλάου Τρικούπη, σε καμία περίπτωση όμως δεν θα παραιτηθούν από την προσπάθεια να εμποδίσουν το νέο πρόεδρο του κόμματος να κινηθεί για συμμαχίες κόντρα στον Μητσοτάκη.

Να θυμίσουμε πως κορυφαία στελέχη των «εκσυγχρονιστών» έχουν συστρατευτεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γεγονός που δείχνει τις επιλεκτικές σχέσεις μεταξύ των κάποτε «αντίπαλων» στρατοπέδων.
Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι πως ο τελευταίος «εκσυγχρονιστής» που θα φύγει από τη Χαριλάου Τρικούπη …να κλείσει και την πόρτα!
ΥΓ: Υπάρχουν και εξαιρέσεις, όπως πχ ο Νίκος Χριοστοδουλάκης, ο οποίος τιμά την ιστορία του, την προσωπικότητά του και την ιδεολογία του. Και με τη σειρά μας θα πρέπει να τον τιμάμε διπλά και τριπλά-ακόμα και αν πράττει απλώς το αυτονόητο!

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....