Οι Γερμανοί ρίχνουν τον Μητσοτάκη – Τι θέλουν να φέρουν στη θέση του – Ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός (Δεν θα είναι ο Τσίπρας)

Του Δημήτρη Μπεκιάρη

«Υπάρχουν πολλοί εχθροί της πατρίδας που καραδοκούν και θα ήθελαν μία αδύναμη Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Και αν κάποιες σκοτεινές δυνάμεις εκτός Ελλάδας απεργάζονται οποιοδήποτε σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας, να ξέρουν ότι η Ελλάδα είναι και ισχυρή και θεσμικά θωρακισμένη» είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης συμπληρώνοντας ότι «Ζούμε σε έναν επικίνδυνο κόσμο». 

Το παραπάνω απόσπασμα του διαγγέλματος Μητσοτάκη μετά το σάλο για την υπόθεση των υποκλοπών εμπεριέχει – για όσους έχουν ασχοληθεί σοβαρά με την υπόθεση – όλη την ουσία.

Σε εμάς εδώ, στο Periodista, δεν μπορεί να καταλογίσει κανένας φιλομητσοτακισμό. Εξάλλου ασκούσαμε και ασκούμε σφοδρή κριτική στον Μητσοτάκη και στο σύστημά του και μάλιστα έχουμε δεχτεί αγωγές από το περιβάλλον του, το οποίο δείχνει την εκδικητική του μανία σε βάρος μας.

Όμως, πιστεύουμε ότι τις κυβερνήσεις τις αλλάζει ο λαός. Και στην προκειμένη περίπτωση, και ενώ ο Μητσοτάκης φαίνεται ότι καταρρέει υπό το βάρος αποκαλύψεων για την υπόθεση των υποκλοπών και σφοδρών πιέσεων από τον ξένο Τύπο, όλα δείχνουν ότι ισχυρά συμφέροντα από το εξωτερικό επιδιώκουν την ανατροπή και εκπαραθύρωσή του.

Όταν στη δημοσιότητα είχε έρθει η δυσώδης υπόθεση Κουκάκη είχαμε γράψει ότι ξένα κέντρα έχουν θέσει ως αντικειμενικό σκοπό να πάρουν στα χέρια τους τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας μας.

Όλα δείχνουν ότι το σχέδιο αποσταθεροποίησης είναι ευρύτερο και θα επιφέρει ριζικές μεταβολές στην εγχώρια πολιτική σκηνή.

Θα σημειώσουμε το εξής: Οι «αποκαλύψεις» για το σκάνδαλο των υποκλοπών κλιμακώθηκαν την επομένη της επιστροφής Μητσοτάκη από τις ΗΠΑ.

Ο Μητσοτάκης παρακολουθώντας τις διεθνείς εξελίξεις έλαβε μια στρατηγικού χαρακτήρα απόφαση: Αποφάσισε την στενότερη διασύνδεση της χώρας με τον Αμερικανικό παράγοντα. Έδωσε γη και ύδωρ στους Αμερικανούς και… όπλα για την Ουκρανία και θέλησε να ευνοήσει την ανάπτυξη επιχειρηματικών συμφερόντων και επενδύσεων από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Οι αποφάσεις που έλαβε θα οδηγήσουν μοιραία στην ουσιαστική υποβάθμιση της σχέσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ας μην κοροϊδευόμαστε. Η Ευρώπη είναι χαμένη – τελειωμένη υπόθεση. Θα συντριβεί στους διεθνείς ανταγωνισμούς ανάμεσα σε ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα. Έχοντας τη δική του κοσμοαντίληψη ο Μητσοτάκης αποφάσισε να πάει στη «σωστή πλευρά της ιστορίας» και δεν δίστασε να προκαλέσει ιστορικών διαστάσεων ρήγμα στις σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία. Επίσης ας μην κοροϊδευόμαστε, κανένας επιχειρηματίας ή σοβαρός πολιτικός, δεν έχει εμπιστοσύνη στο Ταμείο Ανάκαψης. Όπως φαίνεται ούτε ο Μητσοτάκης. Όλα τα παραπάνω, όμως, δεν αρέσουν στους Γερμανούς, οι οποίοι ένιωσαν «ριγμένοι» στα deals. Εξάλλου στο Βερολίνο και στην Φρανκφούρτη επικρατεί μεγάλος εκνευρισμός. Την γερμανική βιομηχανία και τον γερμανικό λαό περιμένει δύσκολος και κρύος χειμώνας. Θα φροντίσει ο Βλαντιμίρ Πούτιν να πάρουν για άλλη μία φορά το μάθημά τους οι Γερμανοί.

Επίσης δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη η απειλή από τις Βρυξέλλες για την εκταμίευση των κονδυλίων που αφορούν στο Ταμείο Ανάκαμψης, όπως επίσης δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο το τελεσίγραφο των Βρυξελλών για διαχειριστικό έλεγχο.

Σε αυτό το πλαίσιο λένεγε και γράφουν ότι είναι πολύ πιθανό, πλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, παρά τη θέλησή του. Λένε επίσης πως οι Γερμανοί φαίνεται ότι έχουν αποφασίσει να ρίξουν τον Μητσοτάκη. Το ότι το έχουν αποφασίσει δεν συμαίνει ότι θα συμβεί. Ωστόσο η χώρα έχει εισέλθει σε τροχιά αποσταθεροποίησης.

Τις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις ξεκίνησε ο Τάσος Τέλλογλου, με τις γνωστές σχέσεις με τη Γερμανία. Τις συνέχισε η δήθεν αυτονομημένη δημοσιογραφική του ομάδα του, που έχει στενή σχέση με τη Γερμανία (το πλέγμα των σχέσεων θα γίνει γνωστό προσεχώς) και στην εξίσωση μπήκε και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος – λένε – ότι έχει στενότατη σχέση με τον γερμανικό παράγοντα, είτε απευθείας, είτε μέσω τρίτου που δεν είναι άλλος από το «σύστημα Σημίτη». Εκτός αυτού ήδη βοά ο τόπος για τις στενές σχέσεις που έχει ο Ανδρουλάκης με συγκεκριμένους επιχειρηματίες.

Οι πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις του Βαγγέλη Βενιζέλου και της Άννας Διαμαντοπούλου υπέρ των αποκαλύψεων και κατά του Μητσοτάκη προκαλούν μεγάλη έκπληξη και είναι αποκαλυπτικές για το ρήγμα στο άλλοτε «αντιΣΥΡΙΖΑ» μέτωπο. Λένε επίσης ότι ο Κώστας Σημίτης κάνει τους σχεδιασμούς του στο παρασκήνιο. Από κοντά όλο το διεφθαρμένο επιχειρηματικό, οικονομικό και δημοσιογραφικό σύστημα που «μεγαλούργησε» επί των ημερών της πιο καταστροφικής κυβέρνησης όλων των εποχών, της κυβέρνησης Σημίτη.

Αφελείς, πιστεύουν ότι έρχεται η ώρα του Τσίπρα. Κούνια που τους κούναγε. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως προσδεδεμένη στην Ουάσιγκτον. Λένε ότι η αμερικανική πρεσβεία υπαγορεύει ακόμη και τη «γραμμή» σε κάποιες σοβαρές υποθέσεις. Οι Γερμανοί από την πλευρά τους δεν θέλουν τον Τσίπρα (ακόμη) στην εξουσία και ένας από τους στόχους τους είναι να μειωθούν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και να ενισχυθεί το ΚΙΝΑΛ. Δεν θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη θέση του πρωθυπουργού, αλλά ούτε και τον Τσίπρα. Θέλουν, όμως, το γερμανοκινούμενο ΚΙΝΑΛ του Ανδρουλάκη να συμμετέχει σε οποιαδήποτε κυβέρνηση. Ή μάλλον όχι σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, αλλά σε μία συγκυβέρνηση του ΚΙΝΑΛ με τη ΝΔ που δεν θα έχει τον Μητσοτάκη στην ηγεσία, αλλά άλλο κορυφαίο στέλεχος της. Ποιο είναι αυτό; Θα το μάθετε σε λίγες ημέρες.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Η στιγμή που η Ράνια Τζίμα «κατάπιε τη γλώσσα της» με τον Στέφανο Κασσελάκη (vid)

Δείτε τι συνέβη στον τηλεοπτικό αέρα του Mega Channel...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...