Μπορεί ο Ανδρουλάκης να είναι τέταρτος και όχι τρίτος στις εκλογές – Το «Ηλία ρίχτο» που δεν καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις (vid)

Του Δημήτρη Μπεκιάρη

Μία από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας – και μάλιστα από εκείνες που δεν μαγειρεύουν οι εντελώς αναξιόπιστοι δημοσκόποι – έδειξε το κόμμα Κασιδιάρη στο 6,4%, σε απόσταση αναπνοής από το διαπλεκόμενο μόρφωμα Ανδρουλάκη (Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ).


Την ίδια ώρα οι δημοσκόποι στο παρασκήνιο συμφωνούν ότι τα ποσοστά του κόμματος Κασιδιάρη είναι μεγαλύτερα από εκείνα που καταγράφουν στις έρευνές τους, καθώς εκτιμούν ότι πολλοί ψηφοφόροι του αποκρύπτουν σκοπίμως την πρόθεσή τους να τον ψηφίσουν.


Η Ελλάδα δεν θα αποτελέσει εξαίρεση στο νέο ευρωπαϊκό πολιτικό περιβάλλον που διαμορφώνεται. Η άκρα Δεξιά ενισχύεται επικίνδυνα σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό χώρο εκμεταλλευόμενη την εγκληματική αντιρωσική στρατηγική των αμερικανοκίνητων ηγεσιών και της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών, το έλλειμμα δημοκρατίας, την σφοδρή οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση που φέρνουν οι εξελίξεις στην Ουκρανία και φυσικά την ανεπάρκεια ή ακόμη την ανυπαρξία της χαζοχαρούμενης ευρωπαϊκής Αριστεράς.


Κρατήστε αυτό που γράφουμε εδώ: Το κόμμα Κασιδιάρη θα μπει στη Βουλή των Ελλήνων στις επόμενες εκλογές. Το αυγό του φιδιού έσπασε ξανά και το φαρμακερό με το δηλητήριο του ναζισμού και της μισαλλοδοξίας φίδι επιστρέφει ανανεωμένο ώστε να πάρει τη ρεβάνς, αξιοποιώντας και εργαλειοποιώντας τα κατώτατα ένστικτα μίας κοινωνίας που λουμπενοποιείται με συστηματικό τρόπο.

Σοβαροί αναλυτές στο παρασκήνιο περιγράφουν με ανησυχία το κλίμα που αδυνατούν να καταγράψουν οι δημοσκοπήσεις και στη νεολαία, μια νεολαία που έχει παραδοθεί στον παρακμιακό δυτικό τρόπο ζωής και στην υποκουλτούρα που επιβάλλει η Νέα Τάξη Πραγμάτων στο δυτικό ημισφαίριο: Τ

όσο στα πανάκριβα ιδιωτικά σχολεία που η ελίτ στέλνει τους γόνους της, όσο και στα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα των λαϊκών περιοχών των αστικών κέντρων και της επαρχίας το σύνθημα που κυριαρχεί είναι «Ηλία ρίχτο…».


Οι ίδιοι αναλυτές επισημαίνουν ότι υπάρχει η πιθανότητα ο Ανδρουλάκης να είναι τέταρτο και όχι τρίτο κόμμα. Υπάρχει η πιθανότητα δηλαδή το κόμμα Κασιδιάρη να είναι τρίτο κόμμα, ειδικά σε συνθήκες πόλωσης που θα πιέσουν το ΠΑΣΟΚ. Ο κάθε ένας μπορεί να καταλάβει ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο τότε οι πολιτικοί σχεδιασμοί που πραγματοποιούνται από τα ιερατεία της επιχειρηματικής ελίτ και των εξωθεσμικών παραγόντων στις βίλες της διαπλοκής θα ανατραπούν.

Το σύστημα και τα δομημένα συμφέροντα αδυνατούν να κατανοήσουν τα νέα δεδομένα σε πλανητικό επίπεδο. Η αλαζονεία των δομημένων συμφερόντων που έχουν τοποθετήσει στην προμετωπίδα του «αγώνα» τους για τη ρύθμιση και των απόλυτο έλεγχο της πολιτικής ζωής ανίκανους και άχρηστους πολιτικούς, αναλυτές και δημοσιογράφους, θα είναι καταστροφική αυτή τη φορά: Για τη Δημοκρατία. Στην Ελλάδα.

Οι πολιτικές εξελίξεις που είχε φέρει η υλοποίηση της μνημονιακής στρατηγικής στην Ελλάδα την προηγούμενη δεκαετία ήταν μόνο η αρχή.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ