Εθνικά επικίνδυνη η κυβέρνηση Μητσοτάκη: Πώς καταρρέει η στρατηγική του «προκεχωρημένου φυλακίου» της Δύσης

Του Βασίλη Σκουρή

Πριν …αλέκτορα φωνήσαι τρις η πολιτική του «προκεχωρημένου φυλακίου» της Δύσης που επέλεξε για την Ελλάδα στον πόλεμο της Ουκρανίας η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδειξε τα όριά της!

Δυο χώρες που επέλεξαν μια διαφορετική στρατηγική από την Αθήνα, το Ισραήλ και η Άγκυρα, παίζουν πρωταγωνιστικό διπλωματικό ρόλο για την αντιμετώπιση της κρίσης, εν αντιθέσει με την Αθήνα:

-Το Ισραήλ, που αρνήθηκε να αποστείλει πολεμικό υλικό στην Ουκρανία (κάτι που έπραξε η Ελλάδα με προσωπική απόφαση του πρωθυπουργού, που παρέκαμψε το ΚΥΣΕΑ και επέλεξε να μην ενημερώσει καν την αντιπολίτευση για την «αλλαγή δόγματος» της χώρας), δια του προέδρου του Ναφτάλι Μπένετ, διαμεσολαβεί μεταξύ των εμπόλεμων κρατών και μεγάλων δυνάμεων-χθες βρέθηκε στη Γερμανία και είχε συνάντηση με τον Όλαφ Σολτς.

-Η Τουρκία, που δεν εφαρμόζει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αν και χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, αντί να βρίσκεται στο στόχαστρο της Ουάσιγκτον (όπως προέβλεπαν στην Αθήνα κυβερνητικά στελέχη, διεθνολόγοι που συνδέονται με το κυβερνών κόμμα και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης) συνομιλεί σε ανώτερο και ανώτατο πεδίο με τις εμπόλεμος χώρες: Για σήμερα υπήρχε προγραμματισμένη τηλεφωνική συνομιλία του Ταγίπ Ερντογάν με τον Βλ. Πούτιν, ενώ πρόσφατα τον τούρκο πρόεδρο ευχαρίστησε για τη βοήθειά του στην Ουκρανία ο πρόεδρος Ζελένσκι.

Την ίδια στιγμή, η Αθήνα παρακολουθεί από μακριά τις εξελίξεις, δείχνοντας πόσο μυωπική είναι η στρατηγική της και ελπίζοντας σε «καλή συμπεριφορά» των ευρωπαίων συμμάχων σε άλλα επίπεδα, αλλά και σε μια επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λευκό Οίκο μέχρι το καλοκαίρι. Το δε επιχείρημα ότι «το ίδιο με ότι πράττουμε εμείς θα ζητήσουμε να πράξουν με την Ουκρανία θα ζητήσουμε να πράξουν και οι άλλες χώρες αν μας επιτεθεί η Τουρκία είναι κατά τη γνώμη της στήλης έωλο, αφού πάντα η Αθήνα τα δίνει όλα στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, αλλά πχ στο Κυπριακό και το Αιγαίο οι νατοϊκές χώρες είναι οι … «επιτήδειοι ουδέτεροι».

ΥΓ: Είναι εντυπωσιακό πώς οι πρωτοβουλίες της Άγκυρας υποβαθμίζονται από την Αθήνα ή και αποκρύπτονται επιμελώς από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης της χώρας μας. «Εθνικόν είναι το αληθές», μας δίδασκε ο Διονύσιος Σολωμός, κάποιοι επιλέγουν να κρύβουν την αλήθεια, αν δεν συμφέρει την ακολουθούμενη πολιτική!

ΠΗΓΗieidiseis.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ