Δεν έχει εξευτελιστεί ποτέ ξανά πρωθυπουργός με τέτοιο τρόπο

Η σχέση του υπόδικου τηλεπαρουσιαστή και εκδότη Μένιου Φουρθιώτη με την κυβέρνηση είναι γνωστή εδώ και καιρό. Τον είχαν συμπεριλάβει για χρηματοδότηση στις περιβόητες λίστες Πέτσα και αναγκάστηκαν να τον «κόψουν» μετά τη θύελλα κατακραυγής που σηκώθηκε.


Τον κάλυψαν και δεν κίνησαν νομική διαδικασία εναντίον του, όταν επιχείρησε να εξαπατήσει το Δημόσιο για να εισπράξει τεράστια ποσά από το πρόγραμμα «Συν-Εργασία» (μήπως εισέπραξε ως το σημείο που έγινε αντιληπτός;). Του παρείχαν σκανδαλώδη αστυνομική προστασία που δεν την έχουν ούτε αρχηγοί κομμάτων. Και εκείνος, από τα μέσα ενημέρωσης που διέθετε, υμνούσε την κυβέρνηση και κυρίως τον Κυρ. Μητσοτάκη και μέλη της οικογένειάς του.
Χθες, αυτός ο κύριος αποκάλυψε ότι είχε στενές επαφές με πολύ στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού. Συγκεκριμένα, με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και με τον υπεύθυνο του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. Νίκο Ρωμανό.


Προφανώς πιέζει για κάτι, εκεί που ήξερε πως οι σχέσεις τού το επιτρέπουν και οι πιέσεις πιάνουν τόπο. Πρόκειται για κατάπτωση. Όχι του ίδιου. Εκείνος είναι εκεί που ήταν. Ουδέποτε άλλαξε θέσεις ύψους ή βάθους. Πρόκειται για κατάπτωση των ανθρώπων που κατέχουν τυπικά ή άτυπα ουσιαστικές κυβερνητικές θέσεις.


Η κατάπτωσή τους απειλεί να συμπαρασύρει στην ίδια κατεύθυνση και τους θεσμούς που εκπροσωπούν ή από τη θέση τους υπηρετούν. Αυτό γίνεται ακόμη χειρότερο όταν ο υπόδικος Φουρθιώτης δημοσιοποιεί στοιχεία που διαψεύδουν τον –εξ απορρήτων του Κυρ. Μητσοτάκη– υπουργό Επικρατείας για το επίπεδο των σχέσεών τους.


Δεν χωράει αμφιβολία πως ο πρωθυπουργός είναι βαρύτατα εκτεθειμένος από αυτή την υπόθεση. Αν αυτό αφορούσε τον πολίτη Μητσοτάκη, θα μας ήταν αδιάφορο. Αφορά όμως τον θεσμό του πρωθυπουργού της χώρας.
Δεν είναι δυνατόν ο Κυρ. Μητσοτάκης να μην ήξερε ότι άνθρωποι στην κυβέρνησή του –και ιδίως οι στενότεροι συνεργάτες του– είχαν ιδιαίτερες σχέσεις με τον υπόδικο. Και αν δεν ήξερε, δεν μπορεί να μην αναρωτήθηκε γιατί αυτός ο άνθρωπος είχε στο πρόσφατο παρελθόν τόσο ευνοϊκή μεταχείριση από υπουργούς και κρατικές υπηρεσίες.


Σίγουρα ήξερε και σε κάθε περίπτωση κάποια στιγμή έμαθε. Αλλά δεν έκανε τίποτα. Κατά συνέπεια, για όλο αυτόν τον πολιτικό και πολιτειακό ευτελισμό αυτός είναι ο υπεύθυνος

ΠΗΓΗefsyn.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...