«Βόμβες» Κοττάκη: Όλη η αλήθεια – Γιατί έθεσαν σε αναστολή τον 53χρονο και τον διέγραψαν οριστικα από τη ΝΔ;

Φίλε, χίλιες φορές παιδεραστής, παρά τουρκόσπορος και ανθέλληνας. Χίλιες φορές παιδεραστής, παρά ψεύτης σταλινοφασίστας», Heisenberg2, ανάρτηση τρολ που κινείται στον ευρύτερο φιλελεύθερο χώρο (9/10/2022).

Του Μανώλη Κοττάκη

«Πράγματι, ήταν μέλος της Ν.Δ., είναι σε αναστολή η ιδιότητά του. Οποιαδήποτε προσπάθεια επικοινωνιακής εκμετάλλευσης της υπόθεσης, στοχοποιώντας πρόσωπα που έχουν φωτογραφηθεί μαζί του αγνοώντας το ποιόν του, είναι απαράδεκτη και αδιανόητη. Πρέπει να εστιάσουμε στο φρικτό αδίκημα και στη στήριξη του θύματος». Γιάννης Οικονόμου, κυβερνητικός εκπρόσωπος (10/10/2022).

«Η ατζέντα σήμερα είναι η λειτουργία του μετρό στον Πειραιά. Επάνω σε αυτήν την εικόνα γίνονται οι συγκρίσεις. Αφήστε τους ανύπαρκτους και τους μουσαμαδένιους να ασχολούνται με τους παιδοβιαστές. Δεν κάνουν πολιτική. αλλά ψυχοθεραπεία. Βγάζουν όλα τα συμπλέγματα τους» (10/10/2022) Σάκης Μουμτζής, έγκριτος αρθρογράφος της «Καθημερινής» με έδρα το Οβάλ, καφέ του Λευκού Πύργου. Mε το συγκεκριμένο tweet συνεφώνησε ο υπουργός Αναπτύξεως Αδωνις Γεωργιάδης σε κάποιο διάλειμμα της εκγύμνασής του από την προσωπική personal trainer του, κάνοντας retweet. (Η στήλη διατηρεί τα ελληνικά του κυρίου υπουργού.)

Η χορογραφία των επίσημων και ανεπίσημων δηλώσεων από τον χώρο της Ν.Δ. για τη φρικώδη υπόθεση της εκπόρνευσης μίας 12χρονης από έναν 53χρονο επιχειρηματία εξελίσσεται μέχρι στιγμής έτσι. Όλοι μάς καλούν πού να «εστιάσουμε», λες και οι Ελληνες είναι λαός μειωμένης αντιλήψεως και δεν γνωρίζει να «εστιάζει».

Η εικόνα συμπληρώνεται από την τακτική συγκεκριμένων κεντρικών μέσων ενημέρωσης, τα οποία, όλα επίσης, μας καλούν να «εστιάσουμε» στο θύμα και όχι στον θύτη.

Και μάλιστα στις ευθύνες του θύματος και της οικογενείας του, οι οποίες ασφαλώς είναι υπαρκτές αλλά όχι και ικανές να αποτελέσουν την κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τον διεστραμμένο εγκληματία. Μία αθλία της δημοσιογραφίας δεν δίστασε μάλιστα να αποκαλύψει και το πρόσωπο της νεαρής μαθήτριας για να πέσουν τα φώτα πάνω της.

Με βάση, μάλιστα, όσα ακούω από «έγκυρους» σχολιαστές γνωστών ταυτοτήτων, πρέπει να έχει πέσει «σύρμα», γραπτό ή προφορικό… αδιάφορο, να επικεντρώνεται η συζήτηση στο θύμα και στην (άριστη) νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης να αναβαθμίσει τον βιασμό ανηλίκου από πλημμέλημα σε κακούργημα. Τελευταίο αλλά όχι έλασσον, όλως περιέργως, όπως θα διαπιστώσετε και από τις ως άνω δηλώσεις, εξαφανίστηκε από τον διάλογο που γίνεται στα social media ο όρος «παιδεραστής». Επιβλήθηκε ο όρος «παιδοβιαστής».

Κατόπιν όλων αυτών ερωτάται:

Πρώτον: Γιατί η Ν.Δ. έθεσε σε «αναστολή» τον 53χρονο που είναι μέλος της και δεν αποφάσισε την οριστική διαγραφή του από τα μητρώα του κόμματος; Μπορεί να σταθεί ο συγκεκριμένος παιδεραστής ως μέλος της παράταξης σε… αναστολή; Και μάλιστα για όσο καιρό χρειαστεί μέχρι να εκκαθαριστεί η δικαστική εκκρεμότητα; Γιατί, επίσης, την απόφαση για την «αναστολή» την ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και όχι ο γραμματέας του κόμματος Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος σε άλλες περιπτώσεις διαγραφών κομματικών μελών έχει επιδείξει ταχύτατα ανακλαστικά; Εχει ταυτιστεί το κράτος με τη Ν.Δ.; Και αλήθεια: Ποιο όργανο συνεδρίασε για να θέσει σε «αναστολή» τον συγκεκριμένο;

(Η διάταξη του άρθρου 5 του καταστατικού που προβλέπει απλώς αναστολή μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για κακούργημα δεν συμβαδίζει με το δημόσιο αίσθημα. Τα πειθαρχικά αδικήματα αξιολογούνται διαφορετικά, ανεξάρτητα από τα ποινικά. Η δόκιμη αστυνομικός που συνελήφθη στου Ζωγράφου να δίδει πληροφορίες στους αντιεξουσιαστές θα αποταχθεί από το σώμα, σύμφωνα με τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως, δεν ετέθη σε διαθεσιμότητα.)

Δεύτερον: Ο κύριος Γεωργιάδης είναι αντιπρόεδρος του κόμματος. Συμφωνεί η Ν.Δ. με την άποψη ότι όσοι Ελληνες ασχολούνται με το ειδεχθές αυτό έγκλημα είναι «ανύπαρκτοι», που κάνουν «ψυχοθεραπεία» γιατί έχουν «συμπλέγματα»;

Τρίτον: Γιατί η Ν.Δ. αποφεύγει πλέον τον όρο «παιδεραστής» και χρησιμοποιεί τον νεολογισμό «παιδοβιαστής»; Φοβάται μην «ξυπνήσει» κανένα χάσταγκ στο twitter; Και αθροίσει την υπόθεση με άλλες παλαιότερες; Κακώς!

Είναι αυτονόητο ότι μια παράταξη που στηρίζεται από εκατομμύρια νοικοκυραίους Ελληνες και Ελληνίδες δεν μπορεί -και αν το ήθελαν ακόμη οι αντίπαλοί της- να υποστεί πολιτική ζημιά από το γεγονός ότι ένα τυχαίο μέλος της επέδειξε ποινική παραβατική συμπεριφορά. Δεν μπορεί να ταυτιστεί με τέτοιες πράξεις, είτε τις έχει διαπράξει κάποιος Λιγνάδης είτε κάποιος Μίχος ή κάποιος πρώην βουλευτής Κερκύρας, ο οποίος αθωώθηκε λόγω παραγραφής.

Όπως γράψαμε όμως όταν προέκυψαν η υπόθεση Λιγνάδη, η υπόθεση των υποκλοπών, η υπόθεση της Μολδαβίας, καμιά φορά οι χειρισμοί είναι πιο επικίνδυνοι από το ίδιο το σκάνδαλο. Και εδώ οι χειρισμοί είναι πολύ πολύ περίεργοι. Αναδίδεται δυσοσμία από τους υπονόμους. Το γιατί αργά ή γρήγορα θα το μάθουμε. Η πληροφορία στις μέρες εμποδίζεται, αλλά κάποια στιγμή φθάνει στον προορισμό της.

ΥΓ.: Πληροφορήθηκα ότι ο υιός του θύτη, ο οποίος ήταν διπλωματικός συντάκτης σε μεγάλη κυριακάτικη εφημερίδα, απολύθηκε χθες από την εργασία του. Αφού προηγουμένως του ζητήθηκε να παραιτηθεί και το αρνήθηκε γιατί δεν είχε κάνει κάτι λάθος για να απολογηθεί. Από πότε όλοι εμείς που διακηρύσσουμε το τεκμήριο της αθωότητας για τους κατηγορουμένους υιοθετούμε την οικογενειακή ευθύνη και εκτελούμε τα μέλη των οικογενειών τους; Μεγάλη κρεατομηχανή η Αθήνα.

ΠΗΓΗolympia.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...