Τέτοιος είναι! Δεν ντρέπεται να τον καταδιώκει η αποκάλυψη

Του Θανάση Καρτερού

Τέτοιος είναι! Δεν ντρέπεται να τον καταδιώκει η αποκάλυψη ότι έκανε το πόθεν έσχες του χαρτί κουζίνας να σκουπίζονται οι ξεπλυμένες εταιρείες – μπάμπουσκες και τα άπλυτα ιδιωτικά συμφωνητικά της συζύγου του, κι αντί μόνος του να ζητήσει παρέμβαση του εισαγγελέα, απαντά με… ανοησίες, ψέματα πάνω στα ψέματα, κατάπλασμα Καλογρίτσα διά πάσαν νόσο και απάτη. Και λάσπες για τον δράστη του ρεπορτάζ επίμονο δημοσιογράφο. Και για τον Τσίπρα. Για την ταμπακιέρα με γαλλική επιγραφή και ελληνική πατέντα όμως, κουβέντα.


Τέτοιος είναι! Πανηγυρίζει γιατί χαρίζει στους εργαζόμενους του βασικού μισθού ένα κουλούρι την ημέρα, κι αυτό μισοφαγωμένο από την εφορία και τις κρατήσεις. Μικτό. Και μας εξηγεί ότι η κίνηση αυτή είναι συμβολική. Συμβολίζει δηλαδή την αγάπη του για την εργατική τάξη, την οποία μπορεί να έδεσε χειροπόδαρα με το εργασιακό, να παραδίνει τις συντάξεις και τα σπίτια της στα όρνεα με το ασφαλιστικό και το πτωχευτικό, να τη στέλνει στην ανασφάλεια και την ανεργία, αλλά δεν την ξεχνάει όταν μοιράζει ξεροκόμματα.
Τέτοιος είναι! Δρα ως εθνικός χαφιές που επειδή δεν του αρέσουν τα φρονήματα ενός ανθρώπου, ο οποίος έχει σώσει εκατοντάδες συνανθρώπους μας, υποβάλλει την Πρόεδρο στο ρεζιλίκι να αναιρέσει την παρασημοφόρησή του, που είχε αποφασίσει και ανακοινώσει. Δείχνοντας έτσι στο πανελλήνιο πόσο στο αλισβερίσι με τους ακροδεξιούς του κόμματός του δεν έχει πρόβλημα να ευτελίζει πολιτικά, θεσμικά και ηθικά, ως τουλάχιστον υποτακτική του, ακόμα και την εκπρόσωπο της κορυφαίας πολιτειακής εξουσίας.


Τέτοιος είναι. Δεν διστάζει να αφήσει δεκάδες χιλιάδες παιδιά έξω από τα ΑΕΙ, για να τα παραδώσει στην Παιδεία της κερδοσκοπίας. Να στείλει ειδικό αστυνομικό σώμα στα κολοβά από την πολιτική και τους νόμους του πανεπιστήμια. Να προσλαμβάνει αστυνομικούς αντί για γιατρούς και δασκάλους. Να προαναγγέλλει -λάβετε θέσεις!- λουκέτο σε νοσοκομεία εν μέσω πανδημίας. Να κλείνει το μάτι στην ελίτ της κομπίνας και την πόρτα σε ό,τι απέμεινε από το κοινωνικό κράτος. Να διαψεύδουν κάθε μέρα οι πράξεις τα λόγια του.


Τέτοιος είναι. Και τέτοια θα κάνουν κι αυτός και τα λευκά κολάρα που στηρίζει και τον στηρίζουν μέχρι να του φορέσει ο κόσμος της δουλειάς το κουλούρι κολάρο.

ΠΗΓΗavgi.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;