Οργή κατά Ερντογάν: Ένα ολόκληρο κράτος υπό κατάρρευση

Της Λιάνας Μυστακίδου

Εθνική καταστροφή προκαλούν οι φωτιές των δασών στην Τουρκία. Ο πολυχρονεμένος επιθεωρεί από ψηλά το μέγεθος της συμφοράς και στη συνέχεια φθάνει στο κέντρο του Μαρμαρίς με λεωφορείο και αρχίζει να μοιράζει στον κόσμο τσάι. Τα ίδια ακριβώς έκανε και στους πλημμυροπαθείς στη Ριζούντα της Μαύρης Θάλασσας. Δεν βρέθηκε ούτε ένα πολίτης να του επιστρέψει το τσάι ή να το χύσει μπροστά του. Τέτοιοι πειθήνιοι πολίτες δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο. Οι φυσιολογικοί άνθρωποι θα αντιδρούσαν έστω λεκτικά. Θα εξέφραζαν κάποια διαμαρτυρία.

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε τον καφέ της παρηγοριάς τώρα μάθαμε ότι και το τσάι προσφέρεται για τον ίδιο λόγο.

Ένα ολόκληρο κράτος υπό κατάρρευση . Ο μέγιστος ηγέτης με την πολυμελή συνοδεία του κλείνει τους δρόμους για να περάσει και παρεμποδίζει τα πυροσβεστικά οχήματα να κάνουν τη δουλειά τους. Τέτοια μεγαλεία….

Ο κόσμος διαμαρτύρεται στα κοινωνικά δίκτυα και ζητά βοήθεια από γειτονικά κράτη. Η εξουσία αναζητά ενόχους …. Βιάζεται να φορτώσει τις ευθύνες, την αμέλεια, την ανικανότητα της στο ΡΚΚ, στους οπαδούς του Γκιουλέν, αλλά όπως αποδείχθηκε στην Αλικαρνασσό τη φωτιά την άναψαν δυο δεκάχρονα παιδιά που έπαιζαν καίγοντας τα βιβλία τους.

Προσπαθούν να σβήσουν τις εκατό περίπου εστίες με τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη που νοίκιασαν από τη Ρωσία…

Η εξουσία καλεί τον λαό σε εθνική επιστράτευση και ζητά από τους χειμαζόμενους από τη φτώχεια πολίτες οικονομική ενίσχυση.

Ο Τζάν Ατακλί στην εφημερίδα Κορκουσούζ γράφει ότι μόνο με ένα από τα 13 αεροσκάφη του Προέδρου θα μπορούσαν να αγοράσουν 77 πυροσβεστικά . Εάν ο Ερντογάν πουλούσε το αεροσκάφος που του δώρισε ο Εμίρης του Κατάρ θα μπορούσε να αγοράσει 77 πυροσβεστικά.

Αλλά γιατί να το κάνει. Του αρέσει η χλιδή, η καλοπέραση . Εξάλλου τα δάση εμποδίζουν το οικιστικό σχέδιο των φίλων κατασκευαστών …

Η παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών Gulgun Budak Feyman ισχυρίστηκε ότι για τις πυρκαγιές των πευκοδασών ευθύνονται οι ΗΠΑ. Γιατί με το σχέδιο Marshall (1947) ανάγκασαν την χώρα να ξεριζώσει τα ελιόδεντρα που είχε στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, τα οποία μετέφεραν με πλοία στην Ευρώπη. Στη συνέχεια έφεραν εκατομμύρια φυντάνια πεύκα και λεύκες που φυτεύτηκαν παντού. Οι λεύκες προκάλεσαν πολυάριθμες αλλεργίες και τα πεύκα ως γνωστόν είναι δαδιά. Καλύτερα τονίζει να είχαν φυτέψει οπωροφόρα δένδρα…. Η κυρία αγνοεί την ωφέλεια του οξυγόνου που προσφέρουν τα πεύκα. Αλλά πάντα πρέπει να βρίσκουν ένα ξένο αίτιο. Ουδέποτε αναγνωρίζουν τις δικές τους ευθύνες, τις ελλείψεις, την αμέλεια , την ασυδοσία.

Δαπανήθηκαν τόσα χρήματα για τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, για οράματα στη Συρία, τη Λιβύη, τη Μεσόγειο, το Αιγαίο, αλλά δεν δόθηκε μια δεκάρα για πυροπροστασία των δασών…

Με ένα φλυτζάνι τσάι θεραπεύονται τα πάντα… Εκτός από την απύθμενη βλακεία..

ΠΗΓΗmilitaire.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...