Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Κίσσινγκερ: Διχασμένες οι ΗΠΑ – Χωρίς σημάδια ύφεσης η ουκρανική κρίση – Κίνδυνος να αναπτυχθούν τα πιο καταστροφικά όπλα στον κόσμο

  Τη θέση πως οι ΗΠΑ στερούνται ενότητας στο εσωτερικό τους σε μια χρονική περίοδο μεγάλων διεθνών προκλήσεων διατύπωσε ο Henry Kissinger, πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.
  Σε ομιλία του σε εκδήλωση για τον πρώην πρόεδρο Ronald Reagan, ο Kissinger σημείωσε ότι «σήμερα υποφέρουμε ξανά από εγχώριο διχασμό και διεθνή αναταραχή σχετικά με το ποιοι είμαστε και τι πρεσβεύουμε».
  «Μας είναι δύσκολο να διατηρήσουμε την εσωτερική συνοχή που είναι απαραίτητη για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας» υπογράμμισε ο Kissinger.

  Οι προκλήσεις

  Κατά τον Kissinger, οι μεγαλύτερες προκλήσεις είναι «οι φιλοδοξίες» της Κίνας και η κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή, όπου όπως είπε, «υπάρχει κίνδυνος να αναπτυχθούν τα πιο καταστροφικά όπλα στον κόσμο».
  Αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία, υποστήριξε ότι δεν φαίνονται στοιχεία ύφεσης ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο θέμα της ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης που όπως είπε, «μεταμορφώνει την ίδια την ανθρώπινη συνείδηση».
  «Κάθε μια από αυτές τις προκλήσεις απαιτεί ένα συνδυασμό δύναμης και συνεννόησης.
  Ο Reagan καταλάβαινε περισσότερο από τον καθένα πώς να ενσωματώσει τα στοιχεία της εξουσίας και της συμφιλίωσης» υποστήριξε ο Kissinger.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ