Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Αγωνία στη ΝΔ: «Τι θα κάνει το ΒΗΜΑ του Μαρινάκη;»

  Η συνηθέστερη συζήτηση μεταξύ βουλευτών και στελεχών της ΝΔ αυτές τις μέρες αφορά το επόμενο κύμα αποκαλύψεων για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Θεωρούν δεδομένα νέα δημοσιεύματα από το «Documento» την Κυριακή και αναρωτιούνται τι θα κάνει το «ΒΗΜΑ» του Β. Μαρινάκη που την προηγούμενη Κυριακή… “πυροβόλησε”, αλλά «ΤΑ ΝΕΑ» (του ίδιου ομίλου) δεν έδωσαν ανάλογη συνέχεια μέσα στην εβδομάδα.


  Και μόνο η ένταση αυτής της ανησυχίας δείχνει πόσο εύθραυστες είναι οι ισορροπίες στο εσωτερικό της κυβέρνησης και της ΝΔ. Δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει και γι αυτό δεν μπορούν να διαμορφώσουν στρατηγική ούτε σε παραταξιακό ούτε σε ατομικό επίπεδο.


  Είναι η πρώτη φορά μετά τις εκλογές που το κυβερνών κόμμα έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο στο χώρο της ενημέρωσης. Όχι απλώς έχει τελειώσει η ασυλία τους στα ΜΜΕ, αλλά, κυριολεκτικά, δεν ξέρουν από πού τους έρχεται.
  Έχοντας κάνει τα πάντα για να περιορίσουν την ελευθεροτυπία που θα μπορούσε να εκθέσει την κυβέρνηση και έχοντας διασύρει τη χώρα διεθνώς γι’ αυτόν τον λόγο, εκ των υστέρων διαπιστώνουν ότι κέρδισαν πολλές μάχες αλλά χάνουν τον πόλεμο.


  Η δημοσιογραφία ανακτά τον κοινωνικό της ρόλο, για όποιο λόγο και αν συμβαίνει αυτό. Το αποτέλεσμα έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία από το κίνητρο στη συγκεκριμένη περίπτωση και το ρεπορτάζ μεγαλύτερη αξία από την υπογραφή του.

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗtvxs.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ