O Βούτσιτς ετοιμάζεται για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο

«Γιατί λέω ότι πλησιάζουμε σε μια άβυσσο; Αναλύστε την κατάσταση του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Πολιτειών. Δεν έχουν την πολυτέλεια να χάσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η Ρωσία δεν πρέπει να κερδίσει. Οι δυτικές δυνάμεις θα χάσουν την πολιτική τους κληρονομιά. Δεύτερον: Η θέση της Ευρώπης και της συλλογικής Δύσης γεωπολιτικά θα επιδεινωθεί πάρα πολύ. Ήθελε να δημιουργήσει κάποιου είδους κοινό παρονομαστή για τον Ιβάν, τον Μέγα και τρίτον, η Ρωσία δεν θα υπήρχε πλέον όπως είναι Αυτός ο πόλεμος είναι τόσο μακριά ο ένας από τον άλλον, με τις επιθυμίες και τις προσδοκίες τους, τότε μπορείτε να δείτε ότι όλα διακυβεύονται και για τις δύο πλευρές».

Ο Σέρβος πρόεδρος Βούτσιτς έδωσε μια πολύ σημαντική συνέντευξη στο Weltwoche, από την οποία διαφέρει πολύ η πρόβλεψη του Βούτσιτς για έναν μεγάλο πόλεμο που θα ξεσπάσει σε 3-4 μήνες, για τον οποίο η Σερβία προετοιμάζεται αγοράζοντας βασικά προϊόντα. Δημοσιεύουμε αποσπάσματα από αυτό το μέρος της συνέντευξης για να είναι πιο ξεκάθαρο το πλαίσιο των δηλώσεων του Σέρβου ηγέτη:

Weltwoche: Πόσο κοντά είμαστε στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο;

Βούτσιτς: Δεν μπορώ να μιλήσω για τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, αλλά για σοβαρή αντιπαράθεση. Πόσο μακριά είμαστε; Πιστεύω ότι δεν είμαστε πολύ μακριά από αυτό. Όχι περισσότερο από τρεις έως τέσσερις μήνες. Και υπάρχει ο κίνδυνος αυτό να συμβεί νωρίτερα.

Weltwoche: Έχετε μια εξήγηση για το γιατί ζούμε σε τόσο τρελούς καιρούς αυτή τη στιγμή, τις πιο τρελές εποχές που έχουμε ζήσει εδώ και πολύ καιρό;

Βούτσιτς: Αγαπητέ φίλε, είναι εύκολο να το δεις. Έχουν τελείως διαφορετικά ενδιαφέροντα. Η Κίνα είναι μια μεγάλη ανερχόμενη δύναμη της οποίας τα συμφέροντα συγκρούονται με εκείνα της Δύσης. Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη, ας τις πούμε συλλογική Δύση, θέλουν να διατηρήσουν όλα όσα έχουν εργαστεί τα τελευταία 300 χρόνια. Και οι υπόλοιποι, από τη σκοπιά τους, θέλουν περισσότερη δικαιοσύνη, έναν κόσμο πιο ίσο. Με την επιθυμία για διατήρηση και την επιθυμία για αλλαγή έρχεται η σύγκρουση και τα εντελώς διαφορετικά οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα. Ο κόσμος αλλάζει, ακόμα κι αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε ή να το παραδεχτούμε, αλλά αλλάζει κάθε μέρα και πολύ πιο γρήγορα από ποτέ. Συμβαίνουν συγκρούσεις, συγκρούσεις και πιθανώς μεγάλοι πόλεμοι. Δεν βλέπω τρόπο να σταματήσει αυτό, αλλά θα ήθελα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο να σας πω την αλήθεια. Σήμερα έλεγξα όλα τα δεδομένα για τα αποθέματα πετρελαίου μας, από τη ζάχαρη μέχρι το αλάτι και όλα τα ενδιάμεσα. Γιατί δεν ξέρω τι θα φέρει το μέλλον για όλους μας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αν «πέσει» ο Στέφανος Κασσελάκης «χάνονται»

Η Πυθία αποκαλύπτειΑς μην γελιόμαστε. Τα φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ...

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

Ο πόλεμος του Στέφανου Κασσελάκη στο deal της Attica Bank είναι πόλεμος (και) στον Αλέξη Τσίπρα

PeriodistaΤις προάλλες εξηγήσαμε για ποιους λόγους ο Στέφανος Κασσελάκης...