Novartis: Ο ΣΥΡΙΖΑ σιωπά, ο Τσίπρας ζήτησε συγγνώμη από τον Βενιζέλο – Από το «σκάνδαλο» στην πλήρη υποταγή

Η Πυθία σχολιάζει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου, συντρόφισσες και σύντροφοι.

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ντρέπονται καθόλου– και αυτό επιβεβαιώνεται καθημερινά. Εδώ θα μου πείτε δεν ντράπηκαν να εφαρμόσουν πραξικοπηματικού χαρακτήρα μεθόδους για να διώξει την ηγεσία μια γραφειοκρατική κλίκα.

Τη στιγμή που διεξάγεται η δίκη των περιβόητων «προστατευόμενων μαρτύρων» της υπόθεσης Novartis, ούτε ένας βουλευτής του κόμματος –ούτε φυσικά η ηγεσία του– δεν βρήκε το θάρρος να αρθρώσει λέξη. Καμία παρέμβαση, καμία ανάδειξη, καμία στήριξη, καμία αναφορά σε όσα ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζε «μεγάλο σκάνδαλο».

Η σιωπή δεν είναι ουδέτερη. Είναι στάση. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι στάση πλήρους υποταγής.

Άλλωστε, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει συγγνώμη από τον Ευάγγελο Βενιζέλο – έναν από τους πολιτικούς που ερευνήθηκαν για τη Novartis και είχε παραδεχθεί το… λάθος του!. Η συγγνώμη αυτή δεν ήταν απλώς πολιτική κίνηση, ήταν συμβολισμός ολοκληρωτικής υπαναχώρησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε καταγγέλλοντας ένα “μεγα-σκάνδαλο” και καταλήγει σήμερα να απολογείται σιωπηλά γι’ αυτό. Ντροπή τους.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις