Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Εξώδικο – έπος από τον Κουρτάκη των «Παραπολιτικών» κατά του Δημήτρη Μπεκιάρη και του Periodista – Η απάντησή μας (pics)

  Periodista

  Νέο εξώδικο (κατά του εκδότη και διευθυντή του PERIODISTA.GR Δημήτρη Μπεκιάρη και της ιστοσελίδας μας) σε διάστημα λίγων ημερών λάβαμε από την “Ελευθερία του Τύπου Εκδοτική Ανώνυμη Εταιρεία” (Εφημερίδα Παραπολιτικά) και από τον εκδότη της εφημερίδας “Παραπολιτικά” Γιάννη Κουρτάκη. Ομολογούμε πως τέτοιο εξώδικο δεν έχουμε λάβει ξανά.

  Διαβάστε ολόκληρο το εξώδικο και στη συνέχεια την απάντησή μας.

  Η απάντησή μας

  Στην προκειμένη περίπτωση σαστίσαμε. Δεν είναι εξάλλου και το πλέον σύνηθες να σου στέλνει εξώδικο διαμαρτυρίας κάποιος στον οποίο δεν αναφέρεσαι καν.

  Και εξηγούμαστε πολύ σύντομα.

  Για κάποιον περίεργο λόγο ο Γιάννης Κουρτάκης, εκδότης της εφημερίδας «Παραπολιτικά» και στενός φίλος του Βαγγέλη Μαρινάκη, διαμαρτύρεται για το περιεχόμενο ενός δημοσιεύματος το οποίο δεν τον αφορά και φυσικά δεν αναφέρεται στον ίδιο. Πουθενά δεν αναφέρεται το όνομα του Γιάννη Κουρτάκη.

  Το δημοσίευμά μας αφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

  Δεν είναι πολλά λοιπόν αυτά που μπορεί να συμβαίνουν: Είτε ο Γιάννης Κουρτάκης δεν καταλαβαίνει τι διαβάζει. Είτε κάποιοι δεν ενημέρωσαν σωστά τον Γιάννη Κουρτάκη. Είτε εκείνοι που ενημέρωσαν (αν ενημέρωσαν) τον Γιάννη Κουρτάκη δεν καταλαβαίνουν τι διαβάζουν. Είτε, για λόγους που δεν γνωρίζουμε και δεν είναι στην αρμοδιότητά μας να ερευνήσουμε, για κάποιον λόγο ο Γιάννης Κουρτάκης ταυτίζεται με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

  Με λίγα λόγια ο Γιάννης Κουρτάκης διαμαρτύρεται επειδή θεώρησε (λανθασμένα βεβαίως) πως του αποδίδουμε την ιδιότητα του «αυτοφωράκια» των επιχειρηματικών συμφερόντων, του «διαπλεκόμενου», του «υπηρέτη των συμφερόντων, συζύγου της Μαρέβας» κλπ. Μόνο που το δημοσίευμά μας αναφέρεται ξεκάθαρα στον Μητσοτάκη. Αυτό το καταλαβαίνει ακόμη και μικρό παιδί.

  Το κορυφαίο, όμως, είναι το εξής: Ο απίθανος Γιάννης Κουρτάκης, σε συνέχεια της παραπάνω λανθασμένης εντύπωσης που διαμόρφωσε για το δημοσίευμά μας, διαμαρτύρεται για ποιο πράγμα λέτε; Επειδή, λέει, γράφουμε εμείς, λέει, πως ο Γιάννης Κουρτάκης, λέει, έκλαιγε στην αγκαλιά της Μαρέβας Μητσοτάκη, λέει, δηλαδή της συζύγου του προέδρου της ΝΔ.

  Μπήκαμε στον πειρασμό, για να κάνουμε χιούμορ με το εξώδικο που λάβαμε, να βάλουμε τον εξής τίτλο στη σημερινή μας απάντηση: «Ο Γιάννης Κουρτάκης νιώθει αυτοφωράκιας στην αγκαλιά της Μαρέβας». Δεν το κάναμε, όμως, διότι θα μπορούσαμε και πάλι να…. παρεξηγηθούμε. Ποιος είναι ο σύζυγος της Μαρέβας Μητσοτάκη; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ΟΧΙ ο Γιάννης Κουρτάκης. Σε ολόκληρο το δημοσίευμα, σε όλο το κείμενο, το υποκείμενο είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ΟΧΙ ο Γιάννης Κουρτάκης. Δεν χρειάζεται να το επαναλάβουμε. Μπορεί να το διαβάσει ο κάθε ένας.

  Ας σοβαρευτούμε, όμως, διότι τα πράγματα είναι όντως σοβαρά. Πολύ σοβαρά, δεδομένου ότι αυτό που γράφουμε δεν επιδέχεται καμίας απολύτως παρερμηνείας.

  Το ξαναγράφουμε μήπως και αυτή τη φορά το καταλάβει ο Γιάννης Κουρτάκης: Και μικρό παιδί αντιλαμβάνεται πως το δημοσίευμά μας αφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και σε μία πολύ συγκεκριμένη παρέα που τον πλαισιώνει και που εργάζεται κατά τα πρότυπα παρακρατικών μηχανισμών στα υπόγεια των γραφείων της ΝΔ.

  Σε κάθε περίπτωση το δημοσίευμά μας είναι σαφέστατο. Γράφουμε μεταξύ άλλων: «Πληροφορίες αναφέρουν πως από το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκη κλαίει πανικόβλητος στην αγκαλιά της Μαρέβας των σκανδάλων. Εξάλλου για τα μάτια της τα έκανε όλα…».

  Διαβάσατε κανέναν Κουρτάκη; Όχι. Τι διαβάσατε; Πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλαίει στην αγκαλιά της Μαρέβας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όχι ο Γιάννης Κουρτάκης ούτε καν τα Παραπολιτικά προκειμένου να θεωρηθεί πως εξυπονοούμε τον εκδότη τους! Δεν γνωρίζουμε πραγματικά πως θα μπορούσαμε με μεγαλύτερη σαφήνεια να γράψουμε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκλαιγε στην αγκαλιά της Μαρέβας, ώστε να μην καταλάβει εσφαλμένα ο Γιάννης Κουρτάκης πως δήθεν εννοούσαμε εκείνον.

  Σε κάθε περίπτωση. Διαβεβαιώνουμε τους αναγνώστες μας πως ουδέποτε περιήλθε στη γνώση μας πληροφορία πως ο Γιάννης Κουρτάκης έκλαψε στην αγκαλιά της Μαρέβας. Επίσης διαβεβαιώνουμε πως ο σύζυγος της Μαρέβας Μητσοτάκη είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

  Πάμε παρακάτω.

  Για κάποιον επίσης περίεργο, άγνωστο λόγο που δεν έχουμε τις επιστημονικές γνώσεις να διερευνήσουμε, ο Γιάννης Κουρτάκης «βλέπει» τον εαυτό του, τους επιτελείς της εφημερίδας του και τους δημοσιογράφους των «Παραπολιτικών» στο «χαφιεδότσουρμο» στο οποίο αναφερόμαστε. Εμείς λοιπόν αναφερόμαστε στο «χαφιεδότσουρμο» του Μητσοτάκη, δηλαδή σε ένα σύστημα ανθρώπων που τον πλαισιώνει επικοινωνιακά, τον συμβουλεύει και όχι φυσικά στην παρέα των «Παραπολιτικών». Και αυτό το καταλαβαίνει μικρό παιδί. Όχι, όμως, ο Γιάννης Κουρτάκης ή εκείνοι που τον συμβουλεύουν. Και για ποιον λόγο δηλαδή να γράφαμε πως ο Γιάννης Κουρτάκης και η παρέα του ανήκουν στο… «χαφιεδότσουρμο» του Μητσοτάκη; Δεν θα το γράφαμε ποτέ, έστω και αν είναι γνωστές οι ιδιαίτερα στενές σχέσεις του Γιάννη Κουρτάκη με την οικογένεια Μητσοτάκη από τα παλιά τα χρόνια μέχρι τα τσιμπούσια στα Χανιά (Βλέπε ΦΩΤΟ). Εκτός και αν ο Γιάννης Κουρτάκης νιώθει ή είναι (πράγμα που δεν γνωρίζουμε) μεταξύ των προσώπων που πλαισιώνουν και συμβουλεύουν τον Μητσοτάκη. Αν συμβαίνει αυτό τότε πρόκειται για καραμπινάτη περίπτωση διαπλοκής. Διότι, τι είναι διαπλοκή; Για την ιστορία να σημειώσουμε πως ο όρος ανήκει στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και αναφέρεται στο αόρατο πλέγμα συμφερόντων ή στην αλληλοσύνδεση συμφερόντων με σκοπό το όφελος και την εξυπηρέτηση εκείνων που μετέχουν στο σχήμα αυτό. Όμως, ο Γιάννης Κουρτάκης αποποιείται οποιαδήποτε σχέση με τον στενό πυρήνα των συμβούλων του Κυριάκου Μητσοτάκη.

  Σε ότι αφορά στην ουσία, τέλος τα ρεπορτάζ των «Παραπολιτικών» στα οποία αναφερόμαστε τα έχει ήδη διαψεύσει η Τράπεζα Πειραιώς και η ίδια η κυβέρνηση. Για τα υπόλοιπα απαντούμε τα ίδια που απαντήσαμε σε άλλο πολύ πρόσφατο εξώδικο που λάβαμε από την εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις αρχές του Αυγούστου (Διαβάστε ΕΔΩ).

  ΥΓ: Επειδή τα «Παραπολιτικά» και τα ΜΜΕ που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη δείχνουν μία ιδιαίτερη προτίμηση στο PERIODISTA.GR δίνουμε την εξής συμβουλή: Παιδιά, αντί να ξοδεύετε τα χρήματά σας (τώρα που έχει κλείσει και η στρόφιγγα του ΚΕΕΛΠΝΟ) στέλνοντας εξώδικά σε βάρος μας, ώστε να διαμαρτυρηθείτε για λογαριασμό ακόμη και άλλων, σας προτείνουμε να τα βάλετε στον κουμπαρά για να καλύψετε τις υποχρεώσεις σας, οι οποίες από ότι γνωρίζουμε και εξακολουθούμε να μαθαίνουμε είναι πάρα πολλές.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ