Χρυσοπληρώνουμε τις προκλητικές αυξήσεις στα Golden Boys της ΕΡΤ

«Τρώνε» καλά τα Golden Boys της Δημόσιας Τηλεόρασης που είδαν τους μισθούς τους να εκτοξεύονται με απόφαση Μητσοτάκη.

Την απόφαση για την αύξηση στις μισθοδοσίες του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ υπογράφουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Γιάννης Οικονόμου.

Σύμφωνα με το documento, πλέον ο Προέδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ θα λαμβάνει 5.100 ευρώ μεικτά, ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος θα αμείβεται με 6.650 ευρώ μεικτά, συμπεριλαμβανομένων των πάσης φύσεως αποδοχών, καθώς και των αμοιβών για τη συμμετοχή στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και των νόμιμων κρατήσεων.

Ουσιαστικά, με την απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 8 Φεβρουαρίου 2023, καταργούν την απόφαση που είχε ληφθεί επί ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία ο μισθός του Προέδρου του ΔΣ λάμβανε 2.850 ευρώ μεικτά και ο Διευθύνων Σύμβουλος 4.275 ευρώ.

Την ίδια ώρα, με την ίδια απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μειώνονται οι αποζημιώσεις των μελών του ΔΣ που εκπροσωπούν τους εργαζομένους της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε., οι οποίοι πλέον θα λαμβάνουν 900 ευρώ αντί για 1.100 ευρώ για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του ΔΣ, ενώ τα τρία μέλη ειδικών γνώσεων στο ΔΣ θα λαμβάνουν πλέον 2.000 ευρώ αντί για 1.100 ευρώ.

Παράλληλα, με την ίδια απόφαση καθορίστηκαν οι αποδοχές των προσώπων που είναι εξουσιοδοτημένα να σχεδιάζουν, να διευθύνουν και να ασκούν διοίκηση όπως αυτή προκύπτει από την ιεραρχία της οργανωτικής δομής της ΕΡΤ.

Οι μηνιαίες αποδοχές ανά τομέα ευθύνης καθορίζονται ως εξής: Γενικός Διευθυντής 4.300 ευρώ, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής 3.800 ευρώ ενώ Διευθυντής ανά επίπεδο θα λαμβάνει 3.300 ευρώ (Διευθυντής επίπεδο 1), 2.900 ευρώ (Διευθυντής 2) και 2.500 ευρώ (Διευθυντής 3) και αντίστοιχα υποδιευθυντής ανά επίπεδο 2.600 ευρώ, 2.400 ευρώ και 2.200 ευρώ. Παράλληλα, ορίζεται ότι οι πάσης φύσεως αποδοχές, πρόσθετες αμοιβές, απολαβές και σύνταξη που καταβάλλονται στα πρόσωπα αυτά, δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις εκάστοτε αποδοχές Γενικού Γραμματέα Υπουργείου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...