Χαμός στον ANT1 με Χατζηνικολάου: «Εγώ δεν ξέρω, ένας απλός υπάλληλος είμαι» – Χοντρό παρασκήνιο με τη δημοσκόπηση που συζητήθηκε σε όλη την Ελλάδα

Την ένστασή του διατύπωσε ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου σχετικά με την διενέργεια και δημοσιοποίηση της δημοσκόπησης της MARC στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, καθώς όπως είπε, ακόμη γίνονται οι κηδείες των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη.

Όπως είπε ο ίδιος, τη διαφωνία του την μετέφερε και στη διεύθυνση ειδήσεων του σταθμού.

«Πριν πάμε στη δημοσκόπηση, θέλω να εκφράσω την ένστασή μου», είπε ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Από την πλευρά του, ο Θωμάς Γεράκης της εταιρείας Marc, είπε πως συμμερίζεται τα συγκεκριμένα επιχειρήματα ωστόσο όπως διευκρίνισε, «Δεν είμαι αυτόκλητος».

«Κατ’ αρχήν συμμερίζομαι, καταλαβαίνω κ. Χατζηνικολάου, αυτό που λέτε και νομίζω ότι μοιραζόμαστε τα ίδια συναισθήματα».

Συνεχίζοντας ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας αναφέρθηκε στην έρευνα λέγοντας πως αυτή ήταν προγραμματισμένη και μάλιστα θα προβαλλόταν τη Δευτέρα που πέρασε. «Δεν είμαι αυτόκλητος εγώ εδώ. Έχουμε να παρουσιάσουμε τη μηνιαία τακτική έρευνα του ΑΝΤ1», είπε και συμπλήρωσε πως αποφασίστηκε να αναβληθεί, έτσι ώστε να μη γίνονται δημοσκοπήσεις κατά τη διάρκεια του τριήμερου εθνικού πένθους και να προβληθεί τελικά στο τέλος της εβδομάδας.

Ο κ. Γεράκης υπενθύμισε ότι και στις φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία, το 2007, που έγιναν στις 24 Αυγούστου, στις 26 βγήκαν δημοσκοπήσεις.

Για την περίπτωση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, ο Νίκος Χατζηνικολάου είπε πως δημοσκοπήσεις έγιναν μετά από 6 εβδομάδες, όχι εν θερμώ, με τον κ. Γεράκη να απαντά πως τότε «δεν ήμασταν σε προεκλογική περίοδο» ενώ επιπλέον δεν ζητήθηκε η διενέργεια κάποιας δημοσκόπησης. Όπως πρόσθεσε, οι εταιρείες κλείνουν στα τέλη Ιουλίου και ανοίγουν πάλι στις 20 Αυγούστου.

«Αυτό για μένα δεν είναι επιχείρημα, έχει να κάνει με την αξιοπιστία της έρευνας», σχολίασε ο Νίκος Χατζηνικολάου, όχι εν θερμώ, όπως σημείωσε.

Από την πλευρά του ο κ. Γεράκης απάντησε πως εάν καθυστερούσαν οι δημοσκοπήσεις, αυτό θα ενίσχυε την άποψη ότι δεν γίνονται δημοσκοπήσεις «για να κρύψετε την οργή και τη δυσαρέσκεια του κόσμου».

Πριν την παρουσίαση της δημοσκόπησης, ο κ. Χατζηνικολάου είπε για την απόφαση του ΑΝΤ1 να παρουσιάσει τη δημοσκόπηση: «Δεν αποφασίζω εγώ. Εγώ έχω βαθμό αναγνώστου στο δελτίο ειδήσεων».

Κλείνοντας την παρουσίαση της δημοσκόπησης έγινε ένας ακόμη αντίστοιχος διάλογος με τον δημοσιογράφο να σημειώνει: «Εγώ θέλω να επισημάνω ότι η δημοσκόπηση έγινε ενώ γίνονταν ακόμη κηδείες». Ο κ. Γεράκης απάντησε πως η έρευνα διενεργήθηκε σε ένα περιβάλλον ισχυρής συναισθηματικής φόρτισης.

«Προσωπικά εγώ, είμαι σε υψηλή συναισθηματική αντίδραση για το γεγονός ότι παίξαμε δημοσκόπηση», είπε ο κ. Χατζηνικολάου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ