Τι λέει ο διευθυντής της εταιρείας δημοσκοπήσεων Opinion Poll για την εξεταστική του ΣΥΡΙΖΑ

Ο διευθυντής εταιρίας δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.
Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:
➤ Αναφορικά με την κριτική που δέχονται από το ΣΥΡΙΖΑ:
Δεν μπορώ να ξέρω τι σκέφτονται, αυτό που βλέπω είναι ότι από τις αρχές του χρόνου σταδιακά υπάρχει μια επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ σε μια αντιμετώπιση εταιρειών δημοσκοπήσεων αντίστοιχη με την περίοδο ’15-’19 όπου και τότε υπήρχε ένα ασφυκτικό pressing για έρευνες που έδειχναν μεγάλες διαφορές να δημιουργούνται, ειδικά μετά το ’17 υπέρ της ΝΔ, και που όλοι σχεδόν ήμασταν στο στόχαστρο ότι χαριζόμαστε στη ΝΔ.
➤ Αναφορικά με την αίτηση του ΣΥΡΙΖΑ για διερεύνηση της Opinion poll:
Ζ. ΖΟΥΠΗΣ: Ευτυχώς ζούμε σε μια εποχή που υπάρχει το Διαύγεια, εκεί επειδή αναφέρεται η Opinion poll μπορεί ο κάθε πολίτης και το κάθε κόμμα να βάλει κάτω όλες τις εταιρείες δημοσκοπήσεων και αν ο ιδιοκτήτης της κάθε εταιρείας έχει και μια άλλη εταιρεία να ψάξει τι δουλειές πήραν. Για κάποιον που τον ενδιαφέρει η διαφάνεια και όχι η επιλεκτική διερεύνηση θα μπορούσε να το κάνει. Είναι πολύ άσχημο να ποινικοποιείται ή να ενοχοποιείται η επιχειρηματική δραστηριότητα, ας πούμε ότι μια δημοσκοπική εταιρεία πήρε μια έρευνα από έναν οργανισμό πχ από τον ΟΑΕΔ για να διερευνήσει τι γίνεται με την ανεργία ή ο ιδιοκτήτης μιας εταιρείας δημοσκοπήσεων όπως της Opinion poll έχει και μια άλλη εταιρεία όπως έχει ο κ. Διαμαντής και πήρε μια άλλη δουλειά του δημοσίου.
➤ ΔΗΜ.: Πόσα λεφτά ήταν η άλλη δουλειά ;
Ζ.ΖΟΥΠΗΣ: Αυτό είναι γύρω στις 250 χιλιάδες. Η οποία είναι μια υπαρκτή δουλειά, γίνεται γιατί αφήνει να εννοηθεί ότι είναι μια ανύπαρκτη δουλειά, αυτό θα υπάρξει γιατί η δουλειά αυτή είναι δουλειά call center που δούλευαν 20 άτομα πρωί απόγευμα σε τέσσερις γλώσσες να δίνουν οδηγίες σε τουρίστες για δυσκολίες που αντιμετωπίζανε. Αν είναι αναμφιβόλου μπορεί να δώσει εξηγήσεις και το υπουργείο. Αλλά το θέμα είναι ότι μπορούμε να ζούμε σε μια κατάσταση όπου αν μια εταιρεία δημοσκοπήσεων ή μια εταιρεία που έχει ο ιδιοκτήτης μιας εταιρείας δημοσκοπήσεων πάρει μια δημόσια δουλειά ότι αυτό δείχνει «στήσιμο»;
➤ Αναφορικά με τη στοχοποίηση της Opinion poll από το ΚΙΝΑΛ:
Εμάς δεν μας έχει στοχοποιήσει γενικά το ΚΙΝΑΛ αν έχω καταλάβει καλά, υπήρχαν ανώνυμοι φίλοι της κας Γεννηματά που έκαναν καταγγελία ότι εμείς κάναμε έρευνα που όσοι απαντούν «Φ. Γεννηματά» εμείς τους προπηλακίζουμε. Αν βγάζετε νόημα τι σημαίνει αυτό; Λίγες ώρες μετά στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Κρυωνίδης, βγήκε στο Κόντρα και άλλαξε το μοτίβο και είπε ότι εμείς δεν ρωτάμε καν την κα Γεννηματά. Εμείς έχοντας το τηλέφωνο του ανθρώπου τον αναζητήσαμε και έχουμε το ηχητικό, του έχουμε ζητήσει και σήμερα είναι η πέμπτη μέρα, να μας δώσει εγγράφως η συμφωνία να αρθεί το απόρρητο και να το δώσουμε ώστε να φανεί η αλήθεια. Σήμερα του παραδίνεται και εξώδικο και κινείται διαδικασία μήνυσης και αγωγής γιατί αν ποτέ δοθεί στη δημοσιότητα το ηχητικό της συνέντευξης που παίρνει ο ερευνητής μας και του απευθύνει τις ερωτήσεις εκεί θα γελάσει κόσμος. Ο κ. Κρυωνίδης είπε ότι με πήραν εμένα τηλέφωνο. Η μήνυση και αγωγή δεν απευθύνεται στο ΚΙΝΑΛ, απευθύνεται στον κ. Κρυωνίδη που είπε ότι τον ίδιο τον πήρανε και εμείς έχουμε σαν εταιρεία το ηχητικό και του λέμε «κ.Κρυωνιδη σας σεβόμαστε, είπατε πέντε πράγματα δώστε μας εγγράφως ότι συμφωνειτε να δωσουμε το ηχητικό στον αέρα ή να το χρησιμοποιήσουμε γιατί έτσι κι αλλιώς στη Δικαιοσύνη θα το χρησιμοποιήσουμε».
➤ ΔΗΜ: Είστε έτοιμος να πάτε στην εξεταστική εφόσον κληθείτε;
Ζ.ΖΟΥΠΗΣ: Για όλα είμαστε έτοιμοι, δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. νομίζω ότι με την τροπή που παίρνουν τα πράγματα θα είναι και μια ενδιαφέρουσα επιτροπή

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...