«Συνωμοσιολογικό κόκκινο παπαγαλάκι…» – Άγριος πόλεμος ανάμεσα σε Λακόπουλο και Κούλογλου

Διαβάστε τι γράφει στο anoixtoparathyro.gr o Γιώργος Λακόπουλος:

Ο Στέλιος Κούλογλου ανέβασε στο TVXS .gr την απάντησή του σε μια εφημεριδα της Βέροιας που κάτι του έγραψε. (https://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/poy-paei-o-koylogloy-kai-oi-syn-ayto-anerotithi-o-praktor-kakafikas>.

Όπως λέει δεν γνωρίζει τον συντάκτη του άρθρου: «Πού το πάει ο Κούλογλου και οι συν αυτώ», τις απόψεις του “αναδημοσίευσε και site, που αντί για Ανοιχτό Παράθυρο παριστάνει τελευταία το συνωμοσιολογικό – κόκκινο παπαγαλάκι”.

Εδώ είμαστε και να το πιάσουμε από την αρχή, αφού είναι φανερό τι εννοεί ο ποιητής.

Στο Ανοιχτό Παράθυρο έχουν ένα χούι: υπεύθυνος-, όχι για τον νόμο, αλλά για την ουσία,- είναι όποιος υπογράφει τα κείμενα και όχι όλοι μαζί.

Για να μιλήσουμε με ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις, η υπογραφή στο άρθρο είναι: Γ. Λακόπουλος.

Από ό,τι γνωρίζω το ΑΠ δεν στήθηκε με κοινοτικά λεφτά και συνεχίζει με “αίμα και δάκρυα”. Δεν έχει καμία εξάρτηση από κανέναν, καμία χρηματοδότηση από κανένα.

Ούτε βεβαίως από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τον οποίο εγώ τουλάχιστον υποστηρίζω,- επειδή θεωρώ ότι ο Τσίπρας μπορεί να ξανακάνει την Δημοκρατική Παράταξη κυβερνώσα δύναμη.

Προσωπικά δεν έχω καμία ατζέντα και απλώς γράφω τη γνώμη μου -που είναι και λάθος κάποιες φορές. Αλλά το δικαίωμα στο λάθος δεν το εκποιώ. Ούτε στην αλλαγή γνώμης.

Χωρίς κανείς να με υποχρεώνει τη μια να τα λέω και την άλλη να τα μαζεύω. Μόνος μου αλλάζω, δεν μου το επιβάλει κανείς.

Αυτό είναι και μια καθυστερημένη απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη που με ρώτησε κάποτε ενώπιον πολλών: “Αφού είπες ότι θα σταματήσεις να γράφεις γιατί συνεχίζεις”;

Συνεπώς αν υπάρχει “συνωμοσιολογικό – κόκκινο παπαγαλάκι” είμαι εγώ, όχι το ΑΠ. Και όχι “τελευταία”. -πάντα έτσι ήμουν. Υπέθετα ότι θα το ήξερε από τότε που δουλεύαμε μαζί στο “Βήμα” με διευθυντή τον Σταύρο Ψυχάρη.

Και με την ευκαιρία μια διόρθωση στον αγαπητό Στέλιο: το άρθρο που τον ενόχλησε – ευλόγως- δημοσιεύθηκε στο ieidiseis,gr και από εκεί αναδημοσιεύθηκε στο ΑΠ και αγνοώ πού αλλού. Όποιος θέλει να το θυμηθεί θα το βρει εδώ: https://www.ieidiseis.gr/prosopografies/115884/stelios-koyloglou-kentima.

Έκανα κριτική σε μια αναφορά του Κούλογλου στο παρελθόν και το παρόν του Γ. Παπανδρέου – και την… ερμήνευσα- το δήλωνα άλλωστε- ως βολή κατά Τσίπρα.

Σε συνδυασμό με προγενέστερες αναφορές του που αξιολογήθηκαν κυρίως εντός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως αιχμή για προοδευτική κυβέρνηση χωρίς τον Τσιπρα.

Ο ίδιος άλλωστε έκανε διευκρινιστική δήλωση υπέρ της πρωθυπουργίας Τσίπρα. Ή μήπως όχι;

Στην απάντηση προς την εφημερίδα της Βέροιας με -τους υπαινιγμούς για το ΑΠ- ο Στέλιος επαναλαμβάνει όσα είπε περί Παπανδρέου. Δηλαδή επαναλαμβάνει το λάθος, για το οποίο δέχτηκε την κριτική μου.

Μόνο που καμία από τις πέντε προτάσεις του εδαφίου δεν μπορεί να γίνει δεκτή από όποιον θέλει να βλέπει την πραγματικότητα. Να τις ξαναδούμε:

«Η χρεοκοπία της χώρας το 2009 δεν οφειλόταν στο ΠΑΣΟΚ, αλλά στις δομικές αδυναμίες του ευρώ και της ελληνικής οικονομίας και κυρίως τη φαύλη διακυβέρνηση της νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης που είχε προηγηθεί”.

Μόνο στην απαλλαγή του Γ. Παπανδρέου οδηγεί ο ισχυρισμός ότι η χρεοκοπία -που δεν ήταν “του 2009”, αλλά του 2009-10- οφείλεται στα δομικά προβλήματα του ευρώ και της ελληνικής οικονομίας- για την οποία ποιος ευθύνεται άραγε;- και τη νεοδημοκρατική φαυλότητα. Δεν έχει ακούσει τίποτε για τις επιδόσεις των προ Καραμανλή κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ;

“Ο Γιώργος Παπανδρέου υποτίμησε την έκταση της οικονομικής κρίσης και έκανε λάθη όταν έσκασε η βόμβα στα χέρια του”.

Είναι απλώς “υποτίμηση” να διαφημίζεις την… πρόβλεψη του ελλείμματος της χώρας του και “λάθος” να εξυμνείς το ΔΝΤ; Για όποιον δεν θέλει να σκάσει η βόμβα στα χέρια του υπάρχουν και οι εκλογές για να πάρει εντολή μέτρων απασφάλισης.

“Αλλά έχει- ο ΓΠ- τα σοβαρά ελαφρυντικά της έλλειψης εμπειρίας, συνολικά του πολιτικού προσωπικού, και της πολύ δύσκολης και επείγουσας κατάστασης που παρέλαβε”…

Μόνο που στις 4 Οκτωβρίου δεν πήρε εντολή γενικά το “πολιτικό προσωπικό”, ούτε η κατάσταση έγινε επείγουσα από την επομένη των εκλογών. Αν πολιτικός με το βάθος σκέψης του Κούλογλου πιστεύει ότι αυτό ήταν που οδήγησε στο Μνημόνιο μετά από… έξι μήνες διακυβέρνησης, πάω πάσο….

“Με την εμπειρία του 3ου μνημονίου που αναγκάστηκε να δεχθεί και να διαχειριστεί, του κυνισμού των αδυσώπητων δανειστών, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραδεχθεί ότι αρκετές από τις κριτικές του εναντίον της τότε κυβέρνησης ήταν υπερβολικές”.

Αν η εμπειρία από το 3ο Μνημόνιο του Τσίπρα, εξισώνεται με το 1ο και το 2ο του Παπανδρέου, που γέννησε και το 3ο, καθιστά “υπερβολικές”- και συνεπώς άδικες -τις κριτικές του ΣΥΡΙΖΑ κατά των κυβερνήσεων Παπανδρέου, τότε η πολιτική έχει χάσει το νόημά της.

Αν η ερμηνεία που οδηγεί σε… συγγνώμη Τσίπρα προς Παπανδρέου είναι αδικαιολόγητη και τη “διέδοσαν τα παπαγαλάκια, όχι αποκλειστικά μπλε χρώματος έχει χάσει το νόημα της και η ελληνική γλώσσα

Και το τελευταίο του εδάφιου είναι το ζουμί: “Μια τέτοια παραδοχή θα διευκόλυνε την πορεία προς μια προοδευτική διακυβέρνηση”.

Δηλαδή προϋπόθεση για την προοδευτική κυβέρνηση, είναι να πει ο Τσίπρας ότι αδίκως κατήγγειλε τον Παπανδρέου για το Μνημόνιο, επειδή τα πέρασε και ίδιος πέντε χρόνια αργότερα με τη χώρα δέσμια από τον Παπανδρέου. Και μετά θα βρει τόπο θα σταθεί -ο Τσίπρας.

Αν παράγων της προοδευτικής κυβέρνησης είναι ο Γ. Παπανδρέου -ακόμη δεν τον είδαμε Γιάννη τον βαφτίσαμε- με δυο μνημόνια στην πλάτη του, μάλλον θα μείνει αζήτητο το βύσινο.

Αν πάει ο Τσίπρας στις εκλογές σε κλίμα “ψηφίστε με και θα κυβερνήσω με τον Παπανδρέου- που με θεωρεί συντηρητικό- επειδή μετάνιωσα που τον κατηγόρησα”, θα του κρεμάσουν κουδούνια.

Ειδικά αν λέει κιόλας: δεν είναι ανάγκη να είμαι εγώ πρωθυπουργός. Κάθε αναφορά σε προοδευτική κυβέρνησή χωρίς τον Τσίπρα πρωθυπουργό, πρέπει να συνοδεύεται από εξηγήσεις…

Αν μη τι άλλο, είναι σα να λέει κάποιος στους πολίτες που ψηφίζουν από το 2015 τον Τσίπρα: και τον Παπανδρέου να ψηφίσετε, μαζί θα κυβερνήσουν. Αποκρύπτοντας ότι όσο ψηφίσουν Παπανδρέου τόσο δεν πρόκειται να πάρει την πρώτη θέση ο Τσίπρας- οπότε πάπαλα προοδευτική κυβέρνηση.

Ο επόμενος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, είναι αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο δρόμο προς την κάλπη. Και πάντως όχι κάποιος που… αδικήθηκε από τον Τσίπρα και πρέπει να… αποκατασταθεί.

Μην τρελαθούμε. Για εκλογές και πολιτική μιλάμε, όχι για σεμινάριο.

Μόνο κάποιος που θέλει την καταστροφή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα τον συμβούλευε να στραφεί εναντίον του εαυτού του- και αυτό δεν το θέλει ασφαλώς ένας ευρωβουλευτής του. Απλώς επιμένει στο λάθος…

Σε ό,τι με αφορά θα καταλήξω με τρόπο ανάλογο, όταν σχολίασα την αναγγελία κόμματος από τον έτερο δημοσιογράφο που μεταπήδησε την πολιτική, τον φίλο Σταύρο Θεοδωράκη: “Στέλιο άστο, δεν σου βγαίνει”.

Ούτε είναι καλή ιδέα να τα βάζεις, με υπαινιγμούς, με το Ανοιχτό Παράθυρο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...