Πρόγραμμα ευρείας εθελουσίας στο τραπέζι για την «Αυγή»

Πώς η ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς θα προσπαθήσει, με ένα οριζόντιο πρόγραμμα, να βάλει σε τάξη το οικονομικά της.

Το ΔΣ της «Αυγής ΑΕ» αποφάσισε να προτείνει στους εργαζόμενους ένα οριζόντιο πρόγραμμα ευρείας εθελουσίας που θα πρέπει να συνεκτιμηθεί και να παρθούν οι τελικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με την πρόταση, όποιος εργαζόμενος ακολουθήσει το πρόγραμμα θα λάβει άμεσα 28 μισθούς και όλα τα παλιά οφειλόμενα.

Για όσους μείνουν, θα υπάρχει σχέδιο αποπληρωμής για τα παλιά χρωστούμενα (σ.σ. θα πρέπει να σημειώσουμε πως τους τελευταίους μήνες η «Αυγή» δεν καθυστερεί στις πληρωμές).

Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναφέρει μεταξύ άλλων:

Η πολυετής κρίση στον Τύπο, η αρχή της οποίας τοποθετείται ακόμα και πριν την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, επέφερε βαριά πλήγματα στην ΑΥΓΗ. Με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του κόσμου της Αριστεράς στάθηκε όρθια. Ωστόσο τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται μέσα στο περιβάλλον της πανδημίας, δημιουργούν εκ νέου συνθήκες οικονομικής ασφυξίας.

Για τους λόγους αυτούς, τίθεται σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα οικονομικής αναδιάρθρωσης της εφημερίδας, το οποίο περιλαμβάνει και τη δυνατότητα οικειοθελούς αποχώρησης εργαζομένων στην ΑΥΓΗ.

Το πρόγραμμα έχει εθελοντικό χαρακτήρα και προβλέπει ένα σημαντικό οικονομικό κίνητρο για τους εργαζόμενους που θα επιλέξουν να ενταχθούν σε αυτό. Στόχος είναι οι οικειοθελώς αποχωρούντες να έχουν την μεγαλύτερη δυνατή εξασφάλιση. Για αυτό τον λόγο, άλλωστε, η ΑΥΓΗ επέλεξε να μην αξιοποιήσει ουδεμία από τις αντεργατικές προβλέψεις που πρόσφατα ψηφίστηκαν.

Το πρόγραμμα απηχεί τον αναγκαίο σεβασμό στους εργαζόμενους και αναγνωρίζει την προσφορά τους στην εφημερίδα. Η επιτυχία του, θα κρίνει και την επιβίωση της.

ΠΗΓΗefsyn.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ