Να μην ξαναφάει γιαούρτι ο Πρετεντέρης… (aud)

Ο αξιότιμος Ιωάννης Πρετεντέρης ασχολήθηκε, στο ραδιόφωνο Θέμα 104.6, με την κατάληψη των φοιτητών στο ΑΠΘ.


Τι είχε να πει ο Ιωάννης; Έκανε τον έξυπνο με την… αστυνομική βία που είχαν δεχθεί οι φοιτητές από τα ΜΑΤ, λίγο διάστημα πριν. «Απέδωσε το ξύλο»,  υποστήριξε ο Ιωάννης.


Διαβάστε κι ακούστε το ηχητικό ( μετά το 2.46): 

«Στο ΑΠΘ να συγχαρούμε την κατάληψη της Πρυτανείας, που ήταν ίδια με την προηγούμενη κατάληψη της Πρυτανείας η οποία αποχώρησε με βεγγαλικά και με τραγούδια. Είναι οι αγωνιστές που είχαν καταλάβει την Πρυτανεία, αφού βγάλανε έναν λόγο, παινέψανε και τον εαυτό τους, είπαν και τα πομπώδη είπαν και τα ηρωικά τα γνωστά και φύγανε. Αλλά εγώ αναρωτιέμαι το εξής: Αν έφυγαν μόνοι τους και ήρεμα και με ευγενικό τρόπο παρά τα πομπώδη και λοιπά, σημαίνει ότι το ξύλο που φάγανε πριν μια βδομάδα έπιασε τόπο.
Γιατί ο άλλος αν έχει φάει τη μπούφλα, κι αν έχει φάει και τη σφάλιαρα, κι αν έχει φάει και την κλωτσιά, σου λέει “ωραία παιδιά, εντάξει, ο ηρωισμός και ο αγώνας αλλά μαλακά-μαλακά γιατί άμα μας αρχίσουν και μας βαράνε συνέχεια, δεν έχει άκρη”. Αυτό να το λέμε! Τουλάχιστον απέδωσε το ξύλο που φάγανε στην πρώτη κατάληψη».

Μάλιστα… Δεν θα ασχοληθούμε με το να εξηγήσουμε στον Ιωάννη ποιος και τι κέρδισε από την κατάληψη των φοιτητών. Τσάμπα κόπο θα κάνουμε. Θα θυμίσουμε όμως δύο πραγματάκια. Ο Ιωάννης Πρετεντέρης είναι αυτός ο δημοσιογράφος (;) που το 2013 είχε δηλώσει σε συνέντευξη του (εδώ) τα εξής: «Η αναδιάρθρωση του χρέους: όλοι ξέραμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν είναι βιώσιμο, αλλά μας έλεγαν μην το πείτε τώρα, δεν είναι σωστό. Το αποτέλεσμα είναι ότι μέχρι το 2010 έλεγαν όλοι ότι το χρέος είναι βιώσιμο και εμείς δεν τους απαντούσαμε “όχι, δεν είναι!”. Δεν τους λέγαμε ότι αυτά είναι βλακείες».


Ο Ιωάννης Πρετεντέρης, πριν περίπου μια δεκαετία, είχε φάει ένα γιαούρτι. Το γιαούρτι που έφαγε, τότε, δεν «έπιασε τόπο», σε αντίθεση με το ξύλο στους φοιτητές που, σύμφωνα με τα δικά του λεγόμενα, «έπιασε τόπο». Το συμπέρασμα είναι απλό: Να μην ξαναφάει γιαούρτι ο Πρετεντέρης διότι δεν πιάνει τόπο. 

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ