Μια ιστορία ντροπής: Η Εφημερίδα των Συντακτών, ο Μαρινάκης και τα μυστήρια

Δεν έχουμε να σχολιάσουμε κάτι. Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του newsbreak.gr που ακολουθεί:

«Αυτός, αυτή και τα μυστήρια», θα μπορούσε να είναι ο τίτλος ενός στιγμιότυπου, που διαδραματίστηκε σήμερα, στην Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού, όπου εξεταζόταν η κύρια υπόθεση για τις αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές του πρακτορείου διανομής Τύπου, Άργος.

Όπου «αυτός», είναι ο εφοπλιστής, Βαγγέλης Μαρινάκης, «αυτή» η Εφημερίδα των Συντακτών και «τα μυστήρια» οι σχέσεις… αμοιβαίας κατανόησης, που υποστήριξε πως διατηρούν εφοπλιστής και εφημερίδα, ο υπεύθυνος, κυκλοφορίας (και κατά δήλωσή του, συνεταιριστής) του συνεταιριστικού, δημοσιογραφικού σχήματος, Πάνος Χιονίδης.

Αλλά ας γυρίσουμε, λίγους μήνες, πριν. Ήταν, μία κρύα ημέρα, του (έτσι κι έτσι) «χιονισμένου» περασμένου Ιανουαρίου, όταν η έμπειρη (και έντιμη) δημοσιογράφος της ΕφΣυν, Άντα Ψαρρά, κατήγγειλε σε άρθρο της, την Επιτροπή Ανταγωνισμού, πως είχε ρίξει ποινή χάδι στο Άργος (ευρύτερων συμφερόντων του εφοπλιστή, Βαγγέλη Μαρινάκη) για τις πρακτικές που ακολουθεί.

Σε εκείνο το κείμενο, που δημοσιεύτηκε όπως είπαμε εν μέσω ψυχους, η δημοσιογράφος κατακεραύνωνε με αποφασιστικότητα, τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόταν, ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Ιωάννης Λιανός, την υπόθεση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι εισηγήσεις και οι αποφάσεις της Ολομέλειας για την ύπαρξη καρτέλ στη διανομή Τύπου μέσω του μοναδικού «οικογενειακού» πρακτορείου μετατρέπονται στη νέα εποχή της Ε.Α., μετά και τον επεισοδιακό διορισμό του κ. Λιανού, από ηχηρό χαστούκι -σύμφωνα με το περιεχόμενο της απόφασης του 2019- σε ποινή-χάδι το 2021».

Όμως, εκείνες, οι κρύες νύχτες του χειμώνα είναι μάλλον πλέον παρελθόν. Η άνοιξη, φαίνεται πως λουλούδιασε τις καρδιές των συνεταιριστών της ΕφΣυν, που έχουν δει πλέον με άλλο μάτι, δηλαδή όχι ως τόσο… αντι-ανταγωνιστικές, τις πρακτικές του πρακτορείου, όπως είναι για παράδειγμα η επιβολή μονομερώς νέας εμπορικής πολιτικής. Αυτό, τουλάχιστον, υποστήριξε με ακρίβεια, ο κ. Χιονίδης, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας στην Ολομέλεια της Επιτροπής, εκπροσωπώντας την διοίκηση της ΕφΣυν και αντικαθιστώντας (!) τον νόμιμο εκπρόσωπο κ.Τετραδη.

Υποστήριξε, πως στην αρχή η εφημερίδα τα είδε βέβαια όλα αυτά καχύποπτα, αλλά στη συνέχεια οι άνθρωποι του πρακτορείου (δηλαδή ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης και οι φίλοι του), κάθισαν και τους τα εξήγησαν, με ακρίβεια και καλοσύνη. Κι αυτοί τα κατάλαβαν και τα βρήκαν όλα υπέροχα. «Είδαμε πως είχαμε άδικο», είπε συγκεκριμένα ο κ. Χιονίδης.

Στο ερώτημα, βέβαια, εάν γνωρίζει ο κ. Χιονίδης την παλιά εμπορική πολιτική, ώστε να μπορεί να βγάλει συμπέρασμα για το εάν είναι καλή, η νέα, η απάντηση που άφησε σύξυλο το ακροατήριο, ήταν «όχι». Ενώ στο ερώτημα, εάν γνωρίζει πως η κ. Ψαρρά, είχε εκφράσει άλλη άποψη μέσα από την εφημερίδα, ο κ. Χιονίδης απάντησε: «Και λοιπόν; Θα με κάνει ”ντα” η Ψαρρά;».

Επίσης, ο κ. Χιονίδης, ο οποίος ισχυρίστηκε πως είναι κι αυτός συνεταιριστής, βρήκε άψογη και τη διανομή του πρακτορείου, καθώς όπως είπε στα οκτώ χρόνια που κυκλοφορεί η εφημερίδα έχει κάνει και… 2.000 ελέγχους. Δηλαδή, ο κ. Χιονίδης, είπε πως κάνει στην πραγματικότητα έναν και μόνο έλεγχο την ημέρα, σε κάποιο σημείο πώλησης από τα 5.500 που υπάρχουν (πιθανότατα στο περίπτερο της γειτονιάς του) και αυτό είναι αρκετό για να διαπιστώσει τόσο ο ίδιος όσο και η ΕφΣυν ότι όλα λειτουργούν ρολόι. Υποστήριξε, ακόμη πως είναι ευχαριστημένος καθώς πετάει μόνο το 65% των εκτυπώσεων της εφημερίδας του (!).

Αξίζει, τέλος, να επισημάνουμε πως στην Επιτροπή Ανταγωνισμού υπήρξε επιστολή υπογεγραμμένη από τον Λυκούργο Τετράδη, ο οποίος είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος της ΕφΣυν, στην οποία ο κ. Τετράδης θεωρητικά ανέφερε, πως δεν μπορεί να παρασταθεί ο ίδιος γι’ αυτό και θα έπαιρνε τη θέση του ο κ. Χιονίδης.

Ωστόσο, ένα είναι το ερώτημα: Χιόνισε την τιμή της ΕφΣυν, ένας Χιονίδης, μέσα στην άνοιξη; Είναι αλήθεια όλα αυτά; Η ΕφΣυν, νιώθει ικανοποιημένη από τις πρακτικές της Άργος και βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τους φίλους του; Έχουν μετανιώσει οι δημοσιογράφοι της, για τα δημοσιεύματα τους και ένιωσαν την ανάγκη να στείλουν κάποιον για να υπερασπιστεί τον εφοπλιστή και να μην έχουν το κρίμα στο λαιμό τους;

Η αλήθεια είναι ότι κάποια στιγμή και οι επαναστάτες ξαποσταίνουν! Όμορφος κόσμος, αγγελικά πλασμένος!

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...