Μίσος Πορτοσάλτε για τους ανεμβολίαστους σε LIVE μετάδοση στον ΣΚΑΪ (vid)

Ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πώς έχει μετατραπεί η φιλοκυβερνητική δημοσιογραφία σε παιχνίδι «καλού δημοσιογράφου-κακού δημοσιογράφου» στο μοτίβο του «καλός μπάτσος-κακός μπάτσος» των αστυνομικών ταινιών, αλλά και πώς «εισάγονται» ακραίες προσεγγίσεις στο δημόσιο διάλογο, είδαμε το… πρωί της Πέμπτης στο ΣΚΑΪ.

Ο Άρης Πορτοσάλτε είπε συγκεκριμένα ότι αν ανεμβολίαστος χρειαστεί να πάει στο νοσοκομείο και να εισαχθεί σε ΜΕΘ, «να χρεωθεί γι’ αυτό … δεν είναι τιμωρία, είναι προϋπόθεση … σου δίνεται ένα όπλο να σώσεις τον εαυτό σου, εσύ πας και χρεώνεις το σύστημα Υγείας» και μάλιστα ζήτησε από την κυβέρνηση να πει «πόσο κοστίζει μία ΜΕΘ κάθε 24ωρο». Σε αυτό, συνεργός του κ. Πορτοσάλτε ήρθε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θ. Βασιλακόπουλος, αναφέροντας αριθμούς χιλιάδων ευρώ σαν να «αγοράζει» ημερησίως το δημόσιο σύστημα Υγείας κτίρια, μηχανήματα και αναλώσιμα, σαν να έχει γιατρούς και νοσηλευτές «στο μεροκάματο», πρακτικά αναφέροντας τις τερατώδεις υπερχρεώσεις των ιδιωτικών νοσοκομείων για υπηρεσίες που το δημόσιο σύστημα Υγείας παρέχει δωρεάν.

Ο ίδιος ο κ. Βασιλακόπουλος ωστόσο, άθελά του «κάρφωσε» τον Κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της ΝΔ για το ποιος ευθύνεται για τις μέχρι σήμερα απώλειες ζωής εκτός ΜΕΘ και το ποιος είναι ο υπεύθυνος για μελλοντικές αντίστοιχες. Ακόμη κι αν υπήρχαν δωρεές ΜΕΘ σαν αυτές που τόσο περήφανα παρουσίασε το Μαξίμου την Άνοιξη του 2020 ως λύση, είναι η άρνηση πρόσληψης γιατρών και νοσηλευτών που αποκλείει την ικανοποιητική παροχή υπηρεσιών Υγείας στον πολίτη. Όπως είπε ευθέως, «δεν έχουμε ούτε γιατρούς ούτε νοσηλευτές να τις λειτουργήσουμε, ούτε μπορούμε να βρούμε … δεν υπάρχουν». Φυσικά, κανείς στο πάνελ δεν διευκρίνισε ότι το «δεν υπάρχουν» αναφερόταν στο ισχνό αποτέλεσμα της προσπάθειας να δώσουν ολιγόμηνες συμβάσεις, αντί να προχωρήσουν άμεσα σε μόνιμες προσλήψεις, την ώρα που όλος ο πλανήτης ενίσχυε τα συστήματα Υγείας.

Πρακτικά, ο Άρης Πορτοσάλτε προσπάθησε για μία ακόμη φορά να τροφοδοτήσει τα πλέον αντικοινωνικά και εν τέλει αντισυνταγματικά ένστικτα των τηλεθεατών, προτείνοντας ουσιαστικά την κατάργηση της δημόσιας δωρεάν Υγείας για όλους και την αντικατάστασή της από την λογική του οικονομικού (και όχι διοικητικού ή έστω ποινικού) κόστους για όποιον δεν υπακούει στις κυβερνητικές εντολές. Ο Δημήτρης Οικονόμου, στην άλλη άκρη του τραπεζιού… πάριστανε ότι δεν μπορεί να δεχθεί τα όσα άκουγε. Είναι η ίδια λογική που από το τέλος του Εμφυλίου οδήγησε στην ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό ένα τεράστιο τμήμα του ελληνικού πληθυσμού, το εξώθησε στη μετανάστευση και προκάλεσε την μαράζωση της υπαίθρου και το τεράστιο κύμα αστυφιλίας που χρειάζονταν οι βιομήχανοι για να εξασφαλίσουν πάμφθηνο εργατικό δυναμικό. Είναι δηλαδή αυτό που κάνει διαχρονικά η Δεξιά στην Ελλάδα. Την καταστρέφει…

Υπενθυμίζεται, ότι το Σύνταγμα που δεν εξαιρεί ακόμη και τους φανατικούς θρησκόληπτους-αρνητές του κορωνοϊού, προνομιακό ακροατήριο των ακραίων της ΝΔ, ορίζει συγκεκριμένα:

Άρθρο 5 παρ. 5: Καθένας έχει δικαίωμα στην προστασία της υγείας και της γενετικής του ταυτότητας. Νόμος ορίζει τα σχετικά με την προστασία κάθε προσώπου έναντι των βιοϊατρικών παρεμβάσεων.

Άρθρο 7 παρ. 2: Tα βασανιστήρια, οποιαδήποτε σωματική κάκωση, βλάβη υγείας, ή άσκηση ψυχολογικής βίας, καθώς και κάθε άλλη προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας απαγορεύονται και τιμωρούνται, όπως νόμος ορίζει.

Άρθρο 21 παρ. 3: Tο Kράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων…

ΠΗΓΗΑυγή

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ