Κρατικό τουρκικό σάιτ πανηγυρίζει για δημοσίευμα του ομίλου Μαρινάκη (pics)

Ένα δημοσίευμα του in.gr επέλεξε να αναδείξει το κρατικό τουρκικό σάιτ TRT για να καταδείξει -με πανηγυρικό τρόπο ότι ο Ερντογάν πήρε όσα ήθελε από την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. Μάλιστα, από το απόγευμα της Κυριακής έως αργά το βράδυ η συγκεκριμένη ανάρτηση ήταν στην πρώτη πεντάδα των κορυφαίων θεμάτων του σάιτ της τουρκικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Αφορμή για το τουρκικό δημοσίευμα ήταν η ανάλυση του in.gr για τη Σύνοδο Κορυφής, που προμοταρίστηκε στο facebook κι από τη σελίδα των «Νέων», επίσης ιδιοκτησίας Μαρινάκη. Μάλιστα, στο facebook των «Νέων» υπήρχε και το σχόλιο «Ο Ερντογάν και η τέχνη της διαπραγμάτευσης».

Ψάχνοντας για τον απόηχο της Συνόδου στα ελληνικά ΜΜΕ, το TRT στάθηκε σ’ αυτό το θέμα του in.gr, που αναπαρήχθη και από τα social media των «Νέων»: «Το δημοσίευμα της ελληνικής εφημερίδας “Τα Νέα” με τίτλο “Η τέχνη της διαπραγμάτευσης του Ερντογάν” επικέντρωσε στον ρόλο του προέδρου Ερντογάν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ» σημειώνει το TRT και προσθέτει: «Τα επιτεύγματα της Τουρκίας στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη έτυχαν αναφοράς και στον ελληνικό Τύπο. Η εφημερίδα “Τα Νέα” δημοσίευσε ένα άρθρο ειδικά για την Τουρκία και τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην εξωτερική πολιτική».

Το TRT στέκεται σε αρκετά σημεία του ελληνικού κειμένου, όπως: «Ο Τούρκος πρόεδρος έδειξε ότι εξακολουθεί να κατέχει την τέχνη της διαπραγμάτευσης στο διεθνές πεδίο». «Κάποιες φορές ξεχνάμε ότι (σ.σ.: ο Ερντογάν) είναι ένας πολιτικός με ιδιαίτερη εμπειρία στο διεθνές πεδίο και αρκετή ικανότητα να πετυχαίνει στόχους που βάζει».

«Τα πρώτα κέρδη: Σε αυτήν τη φάση ο Ερντογάν μπορεί να επιστρέψει στην Τουρκία με τον αέρα του νικητή».

Απ’ όλα αυτά ο συντάκτης του δημοσιεύματος του TRT βγάζει το συμπέρασμα ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που είχε ευθύνη στην άνοδο της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, επικρίθηκε σιωπηρά».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Η στιγμή που η Ράνια Τζίμα «κατάπιε τη γλώσσα της» με τον Στέφανο Κασσελάκη (vid)

Δείτε τι συνέβη στον τηλεοπτικό αέρα του Mega Channel...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...