Διέσυραν άγρια τον Πορτοσάλτε για τα 500 ευρώ (pic)

Σε ένα απίστευτο κρεσέντο προκλητικότητας και κυνισμού, ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε δήλωσε το πρωί ότι βενζίνη δεν βάζουν και άρα δεν χρειάζονται χαμηλές τιμές οι άνθρωποι των 500 ευρώ, γιατί βενζίνη βάζουν οι παραγωγικές μονάδες της κοινωνίας.

Συγκεκριμένα είπε ότι: «Την βενζίνη δεν την βάζει ο άνθρωπος των 500 ευρώ, την βενζίνη που διαμαρτυρόμαστε ότι είναι στα 2 ευρώ την βάζουν οι παραγωγικές μονάδες της κοινωνίας».

Μάλιστα ο ίδιος επέμεινε στο φαιδρό και άκρως υποτιμητικό και εκτός κοινωνικής πραγματικότητας σχόλιο, σημειώνοντας πως «καύσιμα δεν μπορεί να βάλει ο άνθρωπος των 500 ευρώ, παίρνει λεωφορείο δεν μπορεί να μετακινηθεί σαν και εμάς που έχουμε αυτοκίνητο».

Όπως ήταν αναμενόμενο οι παραπάνω δηλώσεις ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων με πρωταγωνιστές κυρίως του χρήστες του Twitter. 

Έντονη όμως ήταν και η αντίδραση από το «Δίκτυο Εργαζομένων στον Επισιτισμό», σωματείου με εργαζόμενους που κάνουν delivery και service.

Όπως απάντησαν οι ίδιοι μέσα από τον λογαριασμό στο Twitter για το απαράδεκτο σχόλιο του Πορτοσάλτε: «Εμείς πάντως ως διανομείς, που δεν μας λες και πλούσιους, μια χαρά αναγκαζόμαστε να βάζουμε βενζίνη χωρίς να την πληρωνόμαστε κιόλας

Είναι σαφές, ότι για τον Πορτοσάλτε οι εργαζόμενοι που δουλεύουν ως delively «αντιπαραγωγικοί» γιατί πληρώνονται 500 ευρώ και άρα δεν ανήκουν στην «παραγωγική» τάξη που μπορεί να βάλει βενζίνη και πληρώνεται πολλά περισσότερα. 

Ποια, όμως, είναι άραγε η παραγωγική τάξη κατά τον κ. Πορτοσάλτε; Εκείνη που δουλειά της είναι να φτιάχνει «λίστες Πέτσα» χάριν κυβερνητικής προπαγάνδας;

Οι ντελιβεράδες δεν ξεχνούν τις δηλώσεις Πορτοσάλτε ό,τι: «Υπάρχει θέμα και με τη συμπεριφορά των διανομέων» 

Νωπές είναι ακόμα οι μνήμες από τις δηλώσεις του Άρη Πορτοσάλτε που είχε κάνει λίγες μόνο ώρες μετά τη θανατηφόρα παράσυρση και εγκατάλειψη του 47χρονου διανομέα στη Θεσσαλονίκη.

Τότε ο Άρης Πορτοσάλτε έκρινε σκόπιμο να σχολιάσει την οδηγική συμπεριφορά των ντελίβερι λέγοντας ότι: «Υπάρχει θέμα και με τη συμπεριφορά των διανομέων» 

Τότε, το Δίκτυο εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού είχε επικρίνει με πολύ καυστικό τρόπο τις δηλώσεις του γνωστού δημοσιογράφου, λέγοντας ότι: «Οι δυσμενείς συνθήκες κάτω από τις οποίες οι συνάδελφοι διανομείς καλούνται να φέρουν εις πέρας την βάρδια τους, άλλοτε λόγω της πίεσης που δέχονται από την εργοδοσία ώστε να ανταπεξέλθουν σε έναν υπέρογκο φόρτο εργασίας και άλλοτε λόγω αντικειμενικών συνθηκών όπως η κακοκαιρία ή – εν προκειμένω – ο βαθμός επικινδυνότητας που υπάρχει στο δρόμο  δεν είναι κάτι που μπορούμε να σχολιάζουμε με αυτόν τον κατάπτυστο τρόπο κ. Πορτοσάλτε».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...