«Αυτό είναι το επιτελικό κράτος του Μητσοτάκη…», «εκατομμύρια ευρώ για το τίποτα…» – Άγρια επίθεση του ANT1 στην ανίκανη και καταστροφική κυβέρνηση

Ένα ασυνήθιστα οργισμένο δελτίο μετέδωσε ο Αντένα το βράδυ της Πέμπτης. Ένα δελτίο με πολλή αγανάκτηση και ευθείες βολές κατά της κυβέρνησης για την απόδοση στελεχών της. «Η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με σοβαρό ερωτηματικά για το επίπεδο της αντιπυρικής προετοιμασίας της και τα αντανακλαστικά των υπουργών της», ήταν ένα από τα σχόλια.

Στη θεματολογία τού δελτίου περιλαμβανόταν αποκλειστικό ρεπορτάζ τού Παναγιώτη Στάθη για τα 17 εκατομμύρια που είχε διαθέσει από τις αρχές Μαΐου το υπουργείο Εσωτερικών σε Δήμους για τη διάνοιξη δασικών δρόμων, κάτι που δεν έγινε. Το ρεπορτάζ και τα σχόλια δεν απέδιδαν τόσο ευθύνες στους φορείς (Δήμους, δασαρχείο), όσο στο κράτος που δεν μερίμνησε να επιβεβαιώσει αν έγιναν τα έργα. «Δόθηκαν εκατομμύρια ευρώ και το ερώτημα είναι αν το υπουργείο έλεγξε που πήγαν και πού δεν πήγαν» είπε ο Π. Στάθης.

Στο δελτίο υπήρξαν αναφορές:

  • για κραυγές πολιτών,
  • αμείλικτα ερωτήματα σχετικά με την συνεχιζόμενη παρουσία Πολωνών πυροσβεστών,
  • για την απορία των κατοίκων αν είναι ανεπαρκείς οι ελληνικές πυροσβεστικές δυνάμεις,
  • για τους εθελοντές που προσφέρουν έργο και έσβησαν πυρκαγιές μόνοι τους,
  • για εκκενώσεις πέντε οικισμών «χωρίς καμία επίσημη εντολή ή συντονισμό»,
  • για «πλημμύρα οργής και καταγγελιών από τους κατοίκους»,
  • για τη δυσπιστία με την οποία αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι τις εξαγγελίες για αντιπλημμυρικά έργα,
  • για τοπικούς φορείς που μιλούν για «όχι καλό συντονισμό»,
  • για πολίτες απογοητευμένους «από την κεντρική μηχανή που πρέπει να σβήσει αυτή τη φωτιά».
    Στα περισσότερα καυστικά σχόλια γινόταν επίκληση των πολιτών, όπως στην αναφορά ότι «κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να μείνει τίποτα άκαυτο»

«Κράτος απροετοίμαστο»

Ιδιαίτερα επιθετικός ήταν ο Παναγιώτης Στάθης ο οποίος, πέρα από το ερώτημά του για τον μη έλεγχο από το υπουργείο Εσωτερικών στο θέμα των κονδυλίων για δασικούς δρόμους, είπε ακόμα: «Η παρούσα κυβέρνηση εξελέγη μεταξύ άλλων με την ευχή πολλών πολιτών να μην ξαναδούν ακόμα ένα Μάτι (…) Για μια ακόμη φορά βλέπουμε συμπολίτες μας αβοήθητους, κράτος απροετοίμαστο και τελικά έναν πνεύμονα οξυγόνου, από τους τελευταίους, να χάνεται μπροστά στα μάτια μας».


Οι τίτλοι

Στο δελτία αναρτήθηκαν ανάλογα καυστικοί τίτλοι όπως «Τι έγιναν τα κονδύλια», «Κυβερνητικοί “τριγμοί”», «Αβοήθητοι στα Βίλια», «Πού πήγαν τα κρατικά κονδύλια για την πυροπροστασία» και άλλοι. Σε μονταρισμένα πλάνα (και όχι σε λάιβ που κρύβουν συχνά εκπλήξεις) αναδείχτηκε η αγανάκτηση πολιτών, όπως η αναφορά κατοίκου που είπε: «Αυτό είναι το επιτελικό κράτος του Μητσοτάκη».

Ακόμα και όταν έγινε απευθείας σύνδεση με τον καθηγητή Γεωλογίας Ευθύμιο Λέκκα και ο τελευταίος μίλησε για δυσκολίες στην πυρόσβεση λόγω των δύσβατων πρανών και της συνεχούς αλλαγής κατεύθυνσης των ανέμων, ο παρουσιαστής τού δελτίου, ο Νικόλας Βαφειάδης, παρενέβη και αναφέρθηκε –συμπλήρωσε ουσιαστικά– στα μέτρα πρόληψης που δεν ελήφθησαν.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ