«Αυτό δε λέγεται δημοσιογραφία»: Καταγγελία του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου για εκπομπή στο Mega

Σε καταγγελία κατά του δημοσιογράφου του Mega Ιορδάνη Χασαπόπουλου προχώρησε ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, με αφορμή την άρνηση, όπως σημειώνει, του παρουσιαστή για παρέμβαση στη συζήτηση με καλεσμένο το μουσικό Μάνο Επιτροπάκη

Όπως τονίζει ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, ο δημοσιογράφος «έδωσε βήμα στο μουσικό Μάνο Επιτροπάκη αλλά συγχρόνως αρνήθηκε να βγάλει εκπροσώπους του Σωματείου μας και του Σωματείου των εργαζομένων στη Λυρική, που ήθελαν να απαντήσουν στις συκοφαντίες  και τα ψέματα που έλεγε ο καλεσμένος του».

Μάλιστα καταγγέλλει ότι ο μουσικός Μάνος Επιτροπάκης «παρουσίασε ότι οι μουσικοί αρνούνται να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους στο λαό της Ουκρανίας που δοκιμάζεται από τον πόλεμο. Παρουσίασε τους μουσικούς και χορωδούς σαν άβουλα όντα που δέχονται  τρομοκρατία από τους συνδικαλιστές τους, ενώ ανέφερε ως αυτονόητο, να μην έχουν λόγο για το τι θα παίξουν. Απέκρυψε ότι οι μουσικοί επέλεξαν να κάνουν ενός λεπτού σιγή, εκφράζοντας τη συμπαράσταση τους, για τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία, παρουσιάζοντας τους σαν φίλους του Πούτιν».

Σχολιάζοντας τα παραπάνω ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος υπογραμμίζει ότι  «ενημερώνουμε τον κ. Χασαπόπουλο ότι στις Ελληνικές Ορχήστρες μουσικοί από την Ουκρανία και τη Ρωσία συμβιώνουν, δεκαετίες, χωρίς εθνικιστικές αντιπαραθέσεις».

«Όποιος είναι με την Ελευθερία, Δημοκρατία και την Ειρήνη, οφείλει να  καταδικάσει από τη μια τη Ρωσική εισβολή και από την άλλη να καταδικάσει τις απαγορεύσεις των Ρώσων δημιουργών και Καλλιτεχνών» προσθέτουν.

Τέλος υπογραμμίζει πως «οι υπεύθυνοι της εκπομπής ότι δεν μπορούν να παρουσιάζουν την άποψη του ενός που μειοψήφησε και να αποκρύπτουν και να διαστρεβλώνουν την άποψη των 100. Αυτό δε λέγεται δημοσιογραφία».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του «Πανελλήνιου Μουσικού Σύλλογου»

«Στην πρωινή εκπομπή του MEGA στις 8/3/2022, ο κ. Χασαπόπουλος έδωσε βήμα στο μουσικό Μάνο Επιτροπάκη.  Συγχρόνως αρνήθηκε να βγάλει εκπροσώπους του Σωματείου μας και του Σωματείου των εργαζομένων στη Λυρική, που ήθελαν να απαντήσουν στις συκοφαντίες  και τα ψέματα που έλεγε ο καλεσμένος του. Παρουσίασε ότι οι μουσικοί αρνούνται να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους στο λαό της Ουκρανίας που δοκιμάζεται από τον πόλεμο.

Παρουσίασε τους μουσικούς και χορωδούς σαν άβουλα όντα που δέχονται  τρομοκρατία από τους συνδικαλιστές τους, ενώ ανέφερε ως αυτονόητο, να μην έχουν λόγο για το τι θα παίξουν. Απέκρυψε ότι οι μουσικοί επέλεξαν να κάνουν ενός λεπτού σιγή, εκφράζοντας τη συμπαράσταση τους, για τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία, παρουσιάζοντας τους σαν φίλους του Πούτιν.

Ανέφερε ότι το δευτεροβάθμιο Σωματείο (μάλλον εννοούσε τον Π.Μ.Σ) δεν πρέπει  εμφανίζεται και να ενημερώνει τους εργαζόμενους στο Δ.Α. Ενημερώνουμε τον κ. Χασαπόπουλο ότι στις Ελληνικές Ορχήστρες μουσικοί από την Ουκρανία και τη Ρωσία συμβιώνουν, δεκαετίες, χωρίς εθνικιστικές αντιπαραθέσεις.

Αυτό το κλίμα οι μουσικοί και οι συνδικαλιστές τους το περιφρουρούν από εκδηλώσεις εθνικιστικού μίσους. Δε διαλέγουν πλευρά στην πολεμική αντιπαράθεση και αρνήθηκαν και στις δύο περιπτώσεις  να ταχθούν με την προσπάθεια πολεμικής εμπλοκής της Χώρας μας, που προσπαθεί η Κυβέρνηση να περάσει μέσα από το χώρο του Πολιτισμού.  Όποιος είναι με την Ελευθερία, Δημοκρατία και την Ειρήνη, οφείλει να  καταδικάσει από τη μια τη Ρώσικη εισβολή και από την άλλη να καταδικάσει τις απαγορεύσεις των Ρώσων δημιουργών και Καλλιτεχνών.

Ελπίζουμε η δημοσιογραφία κάποια στιγμή να απαλλαγεί από αντιλήψεις, όπως αυτή που ανέφερε ο κ. Χασαπόπουλος, λέγοντας ότι ο καλεσμένος του είναι γνωστός του, από τον πολιτικό χώρο που ανήκουν.

Μια δημοσιογραφία που θα είναι απαλλαγμένη από τέτοιες αντιλήψεις, μονομέρειες και πρακτικές σίγουρα θα έβρισκε, έστω και ένα λεπτό για να δώσει, στους εκπροσώπους των μουσικών  που τα τελευταία δύο χρόνια, έδωσαν μεγάλους αγώνες για να εξασφαλίσουν την επιβίωση των εργαζομένων του κλάδου.

Ας σκεφτούν σοβαρά οι υπεύθυνοι της εκπομπής ότι δεν μπορούν να παρουσιάζουν την άποψη του ενός που μειοψήφησε και να αποκρύπτουν και να διαστρεβλώνουν την άποψη των 100. Αυτό δε λέγεται δημοσιογραφία. Δυστυχώς τέτοια θλιβερά δείγματα είχαμε αρκετά τις προηγούμενες μέρες από πληθώρα ειδησεογραφικών site, που επιβεβαιώνουν μια προσπάθεια να ακούγεται μόνο μια φωνή αυτές τις ημέρες».
 
Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Βασίλης Παρασκευόπουλος                                            

Ο Γ. Γραμματέας Κώστας Σταυρόπουλος»

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...