Αυταρχική Ευρώπη: «Έπεσαν» οι ιστοσελίδες των Sputnik και Russia Today στην Ελλάδα για να μεταδίδονται ανενόχλητα τα fake news της Δύσης

Διακόπηκε η πρόσβαση στην Ελλάδα στα ρωσικά ΜΜΕ, Sputnik και Russia Today περίπου στις 10 το πρωί της Πέμπτης.

Σε όποιον επιχειρεί να εισέλθει στις ιστοσελίδες βγάζει το εξής μήνυμα:

«Οι εισβολείς ενδέχεται να… προσπαθήσουν να υποκλέψουν τα στοιχεία σας από τον ιστότοπο www.rt.com (για παράδειγμα, κωδικούς πρόσβασης, μηνύματα ή πιστωτικές κάρτες)».

Δεν είναι ξεκάθαρο εάν τα μέσα ενημέρωσης έπεσαν λόγω των κυρώσεων που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση ή εάν επρόκειτο για κάποια κυβερνοεπίθεση.

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ, το περιεχόμενο του Sputnik και του RT στα αγγλικά, τα γερμανικά, τα γαλλικά και τα ισπανικά δεν μπορεί να μεταδοθεί πλέον στο διαδίκτυο και την τηλεόραση στις χώρες της Ένωσης.

Πριν καν τεθεί σε ισχύ αυτή τη απόφαση, μεγάλες εταιρείες του διαδικτύου ήδη είχαν προχωρήσει στην απαγόρευση του περιεχομένου των ρωσικών δικτύων: το Facebook και το Instagram ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι μπλοκάρουν στην ΕΕ το περιεχόμενο του RT και του Sputnik, ενώ την Τρίτη αντίστοιχη ανακοίνωση έκανε και το YouTube.

Σήμερα, Πέμπτη και το Twitter μπλόκαρε τους λογαριασμούς, ενώ το Spotify ανακοίνωσε ότι έκλεισε επ’ αόριστον το γραφείο του στη Ρωσία σε απάντηση στην «απρόκλητη επίθεση της Μόσχας εναντίον της Ουκρανίας».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...