Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Χαστούκι του POLITICO στον Μητσοτάκη: Ελλάδα, η χειρότερη χώρα της ΕΕ στην Ελευθερία του Τύπου

  Νέος διεθνής διασυρμός για την Ελλάδα λόγω των πεπραγμένων της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αυτή την φορά για την χειραγώγηση των ΜΜΕ με μεθοδεύσεις όπως η χρηματοδότηση «φιλικών» ΜΜΕ (αν όχι η εξαγορά της φιλίας τους) με αφορμή την πανδημία, για την δίωξη δημοσιογράφων που ερευνούν σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονται υπουργοί της (και όχι μόνο) όπως αυτό της Novartis, αλλά και για την δολοφονία Καραϊβάζ που παραμένει ανεξιχνίαστη.

  Σε σχετικό θέμα της η ευρωπαϊκή έκδοση του POLITICO έχει τίτλο «Η Ελλάδα είναι η χειρότερη χώρα της ΕΕ στην Ελευθερία του Τύπου, αναφέρει σχετική έκθεση», και στο κείμενο τονίζεται ότι επί κυβέρνησης Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε την θέση στον… πάτο της ελευθεροτυπίας στην ΕΕ, που κατείχε μέχρι πρότινος η Βουλγαρία.

  «Η Ελλάδα περιλαμβάνεται στη λίστα με χώρες όπως η Σλοβενία, η Πολωνία και η Ουγγαρία, που αύξησαν την περιοριστική νομοθεσία κατά δημοσιογράφων», τονίζει το σχετικό κείμενο, αναφερόμενη στην απειλή πενταετούς κάθειρξης σε όποιον γενικώς «δημοσιεύει ψευδείς πληροφορίες». Σημειώνεται επίσης ότι «στην Ελλάδα οι Αρχές απέτυχαν να εξιχνιάσουν την δολοφονία του αστυνομικού ρεπόρτερ Γιώργου Καραϊβάζ, που εκτελέστηκε έξω από το σπίτι του στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2021».

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ